KAMBODJA 17 NOV - 11 DEC

Efter 2 intressanta och tunga dagar i Phnom Penh visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Vi hade en ganska dålig inställning från början så vi pratade egentligen om att ta Kambodja väldigt ”snabbt” för att sedan åka vidare igen. Men eftersom vi fick betala runt 350kr för ett visum så kände vi samtidigt att vi var tvungna att nyttja det, så vi tog oss vidare till Kampot och spenderade några nätter där ihop med ett engelskt par och en annan vän som vi träffade i Vietnam. Det är alltid så kul att stöta på samma folk igen helt utan vetskap om vart dom är!

Vi bodde på ett billigt schysst hostel nån natt och lärde känna lite annat folk som vi sedan åkte ihop med till en ö vid namn Koh Rong Samloem. Jag kände inte att jag och Kambodja kom riktigt överens innan vi landade på denna fantastiska ö. Vi trivdes riktigt bra här, väldigt litet ställe utan trafik, inga jobbiga människor som gick runt och försökte sälja på en saker, överlag väldigt lite men otroligt trevligt folk, god mat, härliga fester. Ja, alltså det kändes lite som ett stort kollektiv där alla kände alla typ, och vi var ett riktigt gött gäng!

Jag och Bernhard tog ett väldigt spontant beslut och sökte efter något att göra vilket slutade i lite volontärjobb, han hjälpte en kille att bygga en bar i några dagar och jag designade menyer åt en turkisk kille som hade ett litet falafel-hak. Hur det gick till vet jag inte, för jag är inte proffsig med en penna i handen. Men i efterhand kände jag mig väldigt stolt över mig själv som vågade testa något nytt. Sedan blev vi båda ”anställda” hos ett engelskt par som drev ett frukost café och det var skitkul att jobba där faktiskt, även om vissa dagar var väldigt stressiga. Vi jobbade mellan 8-13 och fick ett dubbelrum, frukost och lunch gratis. Skitbra för att spara pengar, och vi hade ändå mycket tid till att kunna umgås med vänner eller slappa på stranden OCH att gosa med alla supersöta hundar som fanns där, herrejösses! Vi hängde med en kille som hade 2 valpar som jag träffade i princip varje dag så det var faktiskt ganska jobbigt att lämna dem. En annan tjej vi lärde känna som jobbade på ett café bredvid oss hade 2 fantastiskt fina schäfer blandningar och en drös med nyfödda små valpar så jag levde verkligen livet här kan jag säga er.

Här spenderade vi alltså i princip hela vår vistelse i Kambodja, så vi hoppade Ankor Wat. Vi ville gärna stanna kvar på ön så länge som möjligt och vi hade en bokad flygresa till Thailand så det fick bli så. Men man kan ju alltid åka tillbaka, och det är väl det som är tanken i framtiden.

Så förutom Koh Rong Samloem var det värt att besöka Phnom Penh och Ankor Wat ( vad vi hört från andra då) annars tyckte jag nog inte att Kambodja var ett riktigt ”WOW” ställe.
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229