Hej på er! Då var det måndag igen och jag känner ingen alls ångest då jag hade en riktigt grym helg. Jag följde med värdfamiljen till deras vänners hus i Truckee i närheten av Lake Tahoe. Mycket arbete blev det men fick ju faktiskt vila ögonen på en hel del vackert. Tyvärr lyckas jag inte fotografera så bra då jag mer lägger tiden på att försöka få barnen att vara glada men några fick jag till som dock inte är helt rättvisa för WOW vad vackert det var där! Deras hus var gigantiskt (är inte det ni ser på bilden nedan, haha!) och hade så vacker utsikt över bergen och skogarna mitt i den amerikanske vildmarken. De berättade även att ibland har de sett björnar utanför köksfönstret. Tyvärr fick jag inte möjlighet att träffa på någon eller kanske borde vara glad över det!

På lördagen åt vi lunch nere vid en av stränderna till Lake Tahoe för att sedan ta ett dopp i det blå. För övrigt mitt första dopp i år och i USA, så bra jobbat av mig! På söndagen blev det lunch i den lilla staden (vad den nu hette?!) för att sedan dra till lekparken en sväng. Kommer absolut vilja återvända tillbaka till Lake Tahoe någon mer gång och verkligen åka runt och hitta de allra vackraste platserna. Men enda helnöjd över allt jag fått uppleva denna helg och kan även backa av att jag varit i Nevada också!
😉Det enda negativa med resan var min åksjuka. Trodde jag hade vuxit ifrån det men inte! Så nästa gång blir det lite fler åksjukstabletter...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som alla andra dagar klev jag upp kring 7 för att äta frukost. Har fått en dygnsrytm som på så vis är väldigt bra men som gör att jag är helt slut kring 21-22 på kvällen för vaknar kring 5-6.

Jag hade bestämt träff med två vänner jag träffade på flygplatsen från New York till San Fransisco. Aziza som är från Tyskland och Anna som är från Österrike. De bor norr om San Fransisco och det betydde att jag fick sitta en timma på tåget i min ensamhet.. Påvägen dit visade det sig att Nathalie som jag träffade på Training School också var sugen på att hänga på. Roligast av allt var att vi kom med exakt samma outfit utan vi hade pratat med varandra! jeansjacka, svart linne, vita jeans och silver ringar som örhängen! Haha.. Fick ett antal frågor under dagen om vi var systrar.

Då vår planering inte var så bra så tog vi beslutet på plats att vi först skulle gå till Chinatown och därefter gick vi till Lombard Street, Fisherman's Wharf och vidare mot Golden Gate Bridge. Då vi promenerade så tog våra krafter slut innan vi hann kom ända fram till bron så sparar det till nästa gång jag åker dit. Blir förhoppningsvis många fler gånger då jag bor så nära! Här nedan kommer en leverans med blandade bilder som togs under dagen. Ska se till att göra lite snyggare inlägg här framöver men just nu så kände jag att det viktigaste var att få detta inlägg publicerat och vackra San Fransisco räddar ju upp det denna gång! 90 % av alla mina bilder i kameran var på hus och vet inte hur många gånger de andra fick vänta på mig för jag var tvungen att ta kort.. Men hur vackra är de inte?! Blev nästan lite sugen att skaffa mäklarlicens och börja jobba i San Fransisco!

Likes

Comments

Dagens arbetsmiljö var på topp idag! Jag följde med familjen till Capitola Beach. Mysiga gator med fina restauranger och jättemysiga hus!! Vi lunchade med denna view och jag kommer helt klart åka tillbaka fort jag få ledig tid då jag har väldigt nära dit. Badade dock bara fötterna.. Haha borde skärpa mig och ta mitt första dopp i USA snart ;) Dagens läxa var även att jag skall börja smörja in mig ordentligt då jag just nu men en rygg som kan ses som definitionen av "bonnabränna".

Likes

Comments

Här kommer mitt första inlägg från USA! Har verkligen haft fullt upp varje dag sedan jag kom så inte ens hunnit tänka på att jag ska blogga också.

Jag anlände till New York måndagskvällen den 31a. Väl på Training School fick vi nycklarna till våra rum och sen var det bara att sova! Vi var sååå trötta och jag hade inte lyckats sova något på planet. Veckan bestod sedan av två heldagar med lektionstid. Rätt kul att vara tillbaka och studera lite faktiskt! 😁 På torsdagen åkte vi in till New York City och hade buss sightseeing innan vi drog till Top of the Rock och Time Square. På fredagen gick flyget till Kalifornien och jag fick äntligen träffa min värdfamilj.

Dagarna här rullar på i en himla fart! Om jag inte jobbar så försöker jag resa runt och se så mycket som möjligt. Igår var jag i San Fransisco och dagen innan det i San Jose och idag åker jag till Capitola Beach! Dessutom har jag körkortsstudier jag måste bli klar med. Men kan iallafall klargöra att jag trivs sååå bra här och familjen, området och ja allt är över förväntan! Ska se till att göra ett blogginlägg från San Fransisco senare då det blev en hel del fotografering den dagen. Samt om så önskas ett inlägg från dagarna i New York. Kram från Becka.

Likes

Comments

Här hittar ni detta hus. Hur vackert är det inte?! Att jobba i Jönköping i framtiden lockar ju när man får vila ögonen på detta!

Likes

CommentsIdag är den dag jag skulle stått i publikhavet på Håkan, idag är den dag jag skulle haft grillkväll med några vänner I kvällssolen men idag sitter jag mest och tittar serier... inte så dåligt det heller men i en jämförlse med det andra känns det rätt trist. Idag är den dag jag åkt på härlig urinvägsinfektion sådär lagom inför resan till USA (åker nämligen på måndag morgon). Så här sitter jag med sprängande smärta i magen och med klädhögar framför mig, massor av viktiga papper som för tillfället känns mest kaos och måndag känns väldigt långt borta.. Dock kan jag känna att idag är den dag jag har det väldigt bra tanke på mina i-landproblem.

.
På tal om min au pair resa som börjar på måndag så kan jag ju berätta att jag kommer att flytta iväg ett år till Kalifornien, till en liten mysig stad som heter Los Gatos. Ca. 1 timma från San Franscico och 30 min till Santa Cruz och bara 15 min från San Jose. Så som jag ser det nu kan jag inte hamnat på ett bättre ställe då även familjen verkar helgoa! Kommer att ta hand om tvillingar på 1,5 år och en på 4 år, alla flickor, GIRL POWER! Ser otroligt mycket fram emot att flytta till ett nytt land och lära mig massor! Så denna blogg kommer i framtiden fungera som ett slags vykort hem där jag kan berätta om hur mina dagar ser ut och vad jag får uppleva.

Likes

Comments