1 Februari

Halloj några dagar sedan senaste uppdateringen. Idag är det torsdag vilket innebär att jag har några jobbiga dagar framför mig. Jag jobbar frukost nu tre dagar i rad och två kvällar. Men lördag kväll är jag ledig så det är skönt. Denna veckan har varit väldigt speciell, vi har ungefär 70 gäster på vårt hotell och denna veckan är 60 av de män. Vi kan ju säga att det märks en hel del. Man har en liten huvudvärk när man kommer hem då ljudnivån i restaurangen är väldigt hög. Igår fick jag säga till en man tre gånger att han skulle dämpa sig, ibland undrar man hur tröga folk kan vara. I alla fall så lyssna han inte tredje gången i heller så kan ju säga att man var rätt irriterad. Detta är då ett sällskap med 13 män, att göra sig hörd där är inte alt för lätt. Vi har sedan ett sällskap med 12 britter, även de är väldigt högljudda så även dem bad jag att dämpa sig lite. Detta resulterade dock i att en av männen kom och skällde ut mig sedan för han tyckte att jag bara hade sagt till hans bord att vara tysta. förstår inte hur en vuxen man kan bete sig på det sättet han gjorde. Det var till och med så pass att en annan gäst kom fram sen och frågade om jag var OK. Skäms för hans skull då man inte beter sig så.

Måndagen jobbade jag först på morgonen men sedan begav jag och Alex oss ut i backen, vi åkte över till Tignes där vi mötte upp Victor och Astrid. Qin och Oliver kom lite senare och vi satte oss på ett ställe för att käka. Jag och Astrid delade på lite pommes och tre olika sorters mackor. Väldigt gott och en precis lagom lunch. Sedan var det tillbaka till Valdi och hem för att göra sig i ordning till jobbet.

I tisdag var jag ledig vilket betydde en hel dag i backen. Vi åkte upp på Glacier du Pissaillas och provade på backarna där uppe. Riktigt bra skidåkning och helt underbart väder. Efter det begav jag och Alex oss först till La Folie Douce för att sedan bege oss hem för att käka. Imponerad över mig själv att jag ens tog mig hem levande, jag som knappt kan åka skidor i nyktert tillstånd. Efter att vi käkat gick i hem och lämnade skidorna sedan mötte i upp Viktor och Lova för att bege oss till Cocorico för lite Apres ski. Sjukt mycket folk som alla tränges på en liten yta men kul var det. Vi gick därifrån vid 20 tiden och gick då först till Pacific och sedan till Moris Pub. Vid 23 tiden slutade Astrid och Emma så då mötte vi de på Le Petit Danios var där fram till 1 tiden.

Idag har jag jobbat på morgonen och sedan inventerat vårt vin. Inventeringen gör vi alltid den 1 varje månad innan försäljningen på kvällen börjar. Denna gången gick det ganska fort då vi har sålt väldigt mycket vin denna veckan så där var inte så mycket att räkna. Nu sitter jag och chillar i min säng och inväntar nästa jobbpass.

Ha det bra!

Gillar

Kommentarer