Den 20/12 kom jag fram till Airlie Beach sent på kvällen. Tog följe med ett italienskt par jag lärde känna på Koala Sanctuary till centrum av Airlie. Skönt med sällskap för det var en liten bit att gå i mörkret. Checkade in på mitt hostel, tillagade en utsökt middag (gröt) och ringde mormor.

När jag vaknade upp den 21/12 tog jag mitt pick och pack och checkade in på seglarbåten Waltzing Matilda som skulle segla runt i Whitsundays. Så fin båt! Vi var totalt 14 gäster och 2 stycken som jobbade på båten (Noel och Alex). Det var jag, en engelsk familj och några par så det kändes skönt att det inte var värsta partybåten. Jag kände mer för en lugn stund på båten, snarare än att kröka 24/7. Jag och Toby, 12 år, hängde en del under turen (haha). Han var så nyfiken på livet och på det mesta som kom i hans väg. Önskar jag hade varit lite mer så som 12-åring, han kunde så mycket och jag blev uppriktigt imponerad av lillkillen. Hela familjen var verkligen söta, så genuina och rara allihopa. Pratade även med ett annat engelskt par som också var trevliga och enkla! Jag var nöjd och kände mig tillfreds med hela situationen om man säger så.

Solen gassade på och vi lättade ankar från hamnen runt nio på morgonen. Vi tog oss ut till Whitehaven Beach, oerhört vackert och man blev helt tagen av den nästan kritvita stranden. Magi! Där fick vi spendera knappt två timmar innan vi tog oss till en look out som visade Whitsundays. Naturen alltså, den kan vara bra cool.... Vi seglade vidare och för natten var vi på ett väldigt lugnt ställe utan några vågor. Jag ville sååå gärna sova ute på däck, men när solen gått ner började det naturligtvis regna så det blev inget med det tråkigt nog. Istället delade jag världens minsta rum med den engelska familjens tre barn och pga regnet kunde vi inte ha några fönstren öppna för då regnade det in. Det var SÅ VARMT, haha, inte den bästa sömnen men inte heller den sämsta. Ni vet när det är så klippigt att man inte ens vill nudda sig själv eller ens röra sig, så var det men gånger tre, minst.

Dag två på båten var det dålig vind så blev tyvärr ingen segling, men det var härligt ändå. Vi fick snorkla på två olika platser där den första platsen var TOPPEN. Wow säger jag bara. Nästan mer färgglatt korallrev där jämfört med uppe i Cairns och.... jag snorklade med havssköldpaddor. Waaaahhhhh! De var bara några centimeter ifrån mig och var helt obrydda av mitt sällskap. Så söta! Lite synd jag inte hade en undervattenskamera, men har åtminstone minnena sparade i ett säkert förvar som tur är... :-)

Hela turen var ren magi. Det är så harmoniskt att vara ute till havs, höra vinden och vågorna slå mot båten guppandes på havet. Ren och skär njutning för mig. Det var, precis som allt annat i detta land, väldigt vackert runt Whitsundays. Herregud, jag slutar aldrig förvånas här. Har än så länge aldrig varit på ett ställe som varit sådär eller halvbra!? Vet inte om det är jag som bara inte är kräsen över huvudtaget eller vad det är, men personligen har jag aldrig varit i ett land som varit breathtaking bokstavligen överallt. Har alltid varit någonting med något ställe när jag rest som kanske varit sådär, men det existerar typ inte här?! Galet.

///

Väl tillbaka på fastlandet körde jag på en picknick igen med acai bowl, pratade med min älskade V och började mentalt ladda inför en 13 h lång bussfärd. Som tur var hade jag bokat en nattbuss för att inte 'loosa' en dag. Den avgick kl 20 (en timma sent) och jag var väl la vaken till runt 23 innan jag knoppade in och sov större delen av hela resan. Med andra ord - det var null stress med en så lång bussresa. Tror jag vant mig efter alla bussturer till bland annat Oslo för jag kan sova i stort sett vart som helst, haha... Ögonbindel på, öronproppar intryckta, tre tröjor (SKITKALLT på bussen och jag fryser ju så extremt lätt) på och sedan sov jag gott. Eller i alla fall så bra man kan sova på en buss, haha. Hade turen att ha två säten för mig själv efter första stoppet så det underlättade såklart. Runt nio-tiden dagen efter var jag framme vid Hervey Bay! Tur nog var hostelet 50 meter från busstoppet så jag slapp släpa runt på all packning och kunde därför enkelt och snabbt checka in.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I Townsville (19/12) var det dags att hugga in på frukost det första jag gjorde. Hittade ett mysigt café nära vattnet där jag åt, *trumvirvel* acaibowl. Får i-n-t-e nog.... Men bättre att vara beroende av det än något annat skit tänker jag ;-) Jag hade turen att kunna låsa in min enoooorma väska i ett värdeskåp vid hamnen. Eftersom jag endast skulle sova en natt på Magnetic Island kändes det så himla onödigt att släpa när allt jag behövde rymdes i min gymbag. Jag var så tveksam först när en kassörska sa att 'jo, jag lovar den får plats' i det lilla utrymmet. Jag bara skrattade och tänkte, som den närking, man är att det här går aldrriiiiigg. Men tji fick jag, den OCH min lilla mindre bag fick plats. Yes, vilken lättnad!

///

Under tidig morgon tog jag därefter färjan till Magnetic Island. Jag åkte direkt till hostelet för att dumpa av grejer, ta på mig en halvliter solkräm och mina nike-skor. Hike stod på dagens agenda! Jag tog den enda busslinjen som går på ön och tog mig till norra delen. Jag var lagom trött efter så få timmars sömn så jag tog en powernap i skuggan vid Horsehoebay innan hiken började. Det var mitt på ljusa dagen så solen gassade på rätt rejält, men var mycket skugga vilket underlättade. Pratade med en tjej på ett café innan och hon sa att 1. du kommer förmodligen vara ensam eftersom du går mitt på dagen. 2. Du kan inte fylla på vattenflaskan någonstans. Låt oss säga såhär att #1 var inte sant (mötte ca 15-17 personer) och #2 var sant så vattnet fick jag allt spara på så gott jag kunde.

Det var så magiskt och breathtaking så det inte är klokt. Den första, Balding bay, jag kom till var jag helt ensam på och det var också den finaste tycker jag. Wow. Började nästan gråta så fint det var... Australien slutar då aldrig förvåna. Magnetic Island är det vackraste jag sett under hela min vistelse här, utan tvekan. Ville aldrig lämna ön men med mitt pressade schema var jag tyvärr tvungen att åka redan dagen efter. Oavsett, efter 5 olika bays och look outs gick jag även en vandringsled som heter The Forts som har anknytning till andra världskriget. På väg mot detta ställe såg jag VILDA KOALOR. Kan vara de sötaste djuren jag sett. Så trötta, mosiga och bara så urgulliga. Uppe vid the Forts och utsiktsplatsen ville jag bara pausa tiden och spara den totala tystnaden på något band att lyssna på när jag kommer hem till en stressig sista termin i Lund. Utsikten var så fin, fåglar kvittrade, vinden blåste lätt. Det var en sådan ro i naturen och jag önskar jag hade kunnat visa er allihopa just den stunden. Totalt sett över dagen vandrade jag 16KM men var ändå inte dödstrött i benen. Jag och V tycks ha utvecklat någon form av ben som inte blir trötta då ingen av oss (typ aldrig) blir trötta i benen! Däremot var jag seg eftersom jag inte sov så mycket så jag somnade sött kl 21.00.

///

Redan 5.15 ringde alarmet, jag ville se soluppgången från vårt hostel som var beläget alldeles intill vattenbrynet. Tyvärr skymde lite moln första biten men det var fint ändå. Efter det sov jag ytterligare 1,5 h. Jag checkade ut från hostelet, men lämnade inte Magnetic riktigt än. Jag hade bokat frukost på ett Koala Sanctuary vilket jag inte ångrar en sekund. Vi fick hålla i massa olika djur (en fet stor äcklig orm bland annat, men jag övervann lite rädsla där...) och klappa koalor. SÅ GOSIGA, ville kidnappa med den hem. Efter frukosten hängde jag en kortis på stranden innan jag tog färjan tillbaka till fastlandet där bussen skulle ta mig till Airlie Beach & Whitsundays. Men innan bussen åt jag tidig middag och hade picknick med mig själv i Townsville vid havet för att invänta avgången. Himla mysigt!


Likes

Comments

Lördag den 16/12 tog jag tårfylld taxin från ICMS med Chelsea till Domestic airport. Efter att ha bara sovit 3,5 h var jag lagom seg i hjärnan och lite extra känslig såsom man (iaf jag) blir med för lite sömn. Jag och min finaste amerikanska kramades hejdå och sa vi-ses-snart. Förhoppningsvis redan i Maj då hon kommer till Tyskland, hoppas hoppas jag kan komma till Hamburg då.

Väl på flygplatsen var det lite ompackning av bagaget innan alla kilon var rätt. Hade ju köpt extra bagage, och tur var väl det för mitt incheckade bagage var nästan 40(!!!) kg. Detta TROTS att pappa som sagt tagit med en hel del saker, haha. Tur man är envis, är lite släpande med min stora rullväska, liten minibag, stor gymbag och ibland en kasse med lite snacks/vatten. Puh! När jag lyfte från Sydney kom det lite tårar och det gjorde ont i hjärtat, det känns så overkligt samtidigt som jag är så pepp att påbörja mitt reseäventyr längs East coast.

///

Väl framme i Cairns checkade jag in på Mad Monkey Waterfront och promenerade runt i stan innan jag la mig vid deras city lagoon för att slappa. Middag intogs i sängen innan jag somnade tidigt. Alarmet skulle ringde nämligen tidigt då jag skulle ge mig av på min båttur med Divers Den. Peppen var maximal!

Det här, kära ni, är något jag drömt om så länge jag kan minnas och idag var det ÄNTLIGEN dags för mig att dyka för första gången. Lite nervös men samtidigt SÅ REDO för detta. Jag har ju aldrig varit rädd för vatten utan alltid älskat allt som har med det att göra, vilket underlättade alla dyk markant. Hade bokat intro-dives med instruktör eftersom jag inte gått någon kurs och tyvärr inte hinner göra det här heller. Vi fick en någotsånär grundlig kurs på båten innan det var dags att dyka ner.

Första dyker fick vi hela tiden "hålla fast" vid instruktörens axel/armled och samtidigt dök vi djupare och djupare. Känsla att blicka upp mot ytan och se solen stråla genom havet är bara obeskrivligt, så mäktigt. Vi såg fina fiskar, korallrev och en havssköldpadda första dyket på första båten. Efter lunch var det dags att byta båt till den vi skulle övernatta på. Jag hamnade i samma rum som 3 yngre damer, och jag vet att mamma var mer än nöjd över det ;-) Supersöta, från Holland. Det kändes tryggt! På kvällen var det dags för att natt-snorkla precis intill båten, mer exakt vad vi gjorde väljer jag att berätta när jag är hemma för att inte skapa ett mindre ramaskri här hos vissa familjemedlemmar (puss på er).... <3

Andra dagen gjorde jag ett sista dyk och tredje dyk. Under mitt andra dyk föresten släppte instruktören oss fria på botten och vi fick simma runt lite själva. Det om något var en sjuk frihetskänsla. Att andas under vattnet, what!??! JAG ÄR SÅ GLAD över att jag äntligen fick möjligheten att dyka. Det här är förmodligen inte sista gången!

///

Efter en natt på båten var jag åter i Cairns framåt tidig kväll. Jag mötte upp Maren från ICMS som också var där och vi käkade middag ihop och tog ett glas vin. Trevligt och mkt roligare att hänga med henne innan min nattbuss 01AM än på hostelet. Efter vi sagt hejdå traskade jag till busstationen och intog första parkett längst fram på bussen som skulle ta mig till Townsville och Magnetic Island. Efter 4,5 h sömn var jag redan framme och jag hade fått iallafall några timmars skönhetssömn.

Likes

Comments

Efter att knappt ha pluggat inför sista tentan (pga man fick ha med alla anteckningar) intog jag tentasalen kl 09.00 på måndag morgon. Var inte så värst nervös utan kände mig ganska lugn. 2 av 4 frågor var case som vi redan diskuterat på lektionen två veckor innan, vilket underlättade hela skrivandet. Läraren i fråga är inte så komplicerad och gör det gärna enkelt för sig som ni kanske förstår när man använder exakt samma frågor som redan analyserats. Inte mig emot ;-) Efter min SISTA tenta ever på ICMS tog vi lite profilbilder i våra business attires utanför vårt slott. När vår photo shoot var klar traskade jag och Johanna ner till 'The Boat House' som ligger alldeles intill Shelly Beach där vi skålade i prosecco för terminen som nu är över. Frågar mig själv v-a-r-j-e dag vart tiden tog vägen, kom inte jag alldeles precis till Sydney!? Efter vår champagnelunch mötte vi upp tjejkompisar för beachen.

På tisdag var det dags för road trip. Jag, Luisa, Claudia, Anna och Corinne körde upp till Sydneys Royal National Park där vi skulle gå på hike. Det var en rätt tuff hike och värmen påtaglig, men jag älskar ju att gå ut på tur så det jobbigaste var att man var så svettig, inte att man var trött. Jag är så seg så i benen så blir inte ofta trött i benen och blir jag det så gör det liksom inte så mycket... :-) Första delen var mer 'bush' och en smal stig att ta sig framåt på med mkt buskage. Efter inte allt för länge nådde vi toppen och fick äntligen se havet skina. Då började nedförsbacken som skulle ta oss till målet med hela hiken - Figure 8 Pools. Corinne var smart nog att kolla upp innan vi åkte att tidvattnet stod rätt, kommer man vid fel tidpunkt på dagen ser man nämligen ingenting av det. Vi badade i poolerna där en stund och åt lite lätt lunch innan det var dags att bestiga berget igen för att komma tillbaka till bilen. Ni kan ju förstå att vägen tillbaka var tuffare då det var branta trappsteg i cirka en timma, puh! Som ni kan se på ena bilden var Luisa mindre glad när jag tog ett smygfoto, haha. Härligt svettiga efter dagen. Totalt gick vi 17km, inte illa.

På kvällen var det utgång som gällde. Vi startade kvällen vid 'The office' som är en park i Manly precis vid hamnen där alla har picknick och dricker vin. Solnedgången där är magisk. Framåt kvällen gick vi sen till Steyne och en kort sväng till Shark Bar. Trevlig kväll och ja, jag somnade väldigt gott den kvällen för kroppen var lite mör efter dagens aktiviteter.

Trots lång tisdag kände jag inte för att sova bort halva dagen, dagarna tickar på snabbt och jag ville maxa sista tiden i Sydney. Jag tog färjan redan 9.45 och strosade runt i Botanic Garden och the Rocks innan tjejerna och Landon mötte upp mig några timmar senare. Vi tog tåget bort till ett industriområde men där ett jättemysigt café finns som heter Grounds of Alexandria. Varför ett så mysigt ställe har hamnat på ett så otippat ställe förblir ett frågetecken. Vi åt supergod lunch där och beundrade alla vackra blommor. Mamma, du hade älskat det här. Hade du kommit på besök hade jag definitivt visat dig det här!

På kvällen mötte jag upp Sofie och Johanna för AW på the Argyle. Vi pimplade lite vin, delade på en pizza och pratade hela kvällen. Vem vet när jag får träffa Sofie igen, den rackaren har redan bott i Sydney i 2 år och ska nu börja plugga där också så det dröjer nog tills nästa gång :( Tråkigt, men glad vi fick kvällen ihop<3

Torsdagen kom och beachen stod på schemat. Strålande sol och 35 (!!!) grader så fanns inte så många alternativ. Jag gick ner till stranden på morgonen ensam först. Njöt av livet samtidigt som jag hade lite lätt ångest över att det bara är timmar kvar tills jag lämnar mitt andra hem. Vid lunchtid bjöd amerikanske Steph på waffles and mimosas på sitt rum, så gullig idé och hon är så söt alltså. Efter det var jag inte mätt nog så jag köpte med en acai bowl (vad annars) från mitt bästa ställe och mötte upp hela gänget på stranden i några timmar.

På kvällen var det End of Term Dinner för alla utbytesstudenter som pluggat på ICMS under terminens gång. Kvällen inleddes med några tal först. Fun fact, i Australien är det tydligen vanligt att man på sådana tillställningar och även typ bröllop river av ALLA tal i början och sen börjar festen. Haha, så konstigt och olikt hur vår traditioner är. Måste nog ändå säga jag gillar vårt koncept mer, samlar man alla samtidigt så är det ju lätt att ingen lyssnar efter 3-4 tal.... Vi åt god tre-rätters och var glada över att det var open bar ;-) Efter middagen på Novotel drog vi oss vidare till Ivanhoe som var abonnerat till oss. Där dansade vi hela natten lång och jag, Cinta och Natalia var inte hemma förrän 04.00, då har man haft en lyckad kväll när man inte vill gå hem utan får stanna på klubben även fast den stängd och städningen påbörjar.

Fredag och SISTA DAGEN i Manly. Mitt hjärta blöder :-( Tog mig en liten sovmorgon och åt lunch med alla som var kvar på skolan. Hade några mental breakdowns pga packningen och väskorna var överfulla. Trots att pappa fick med sig mkt saker hem var väskorna fullproppade. Men en rullväska som handbagage rymmer i och för sig betydligt mycket mer än en gymbag har jag ju konstaterat om man säger så. Puh. Köpte till extra kilon till flyget till Cairns för hade mina aningar det skulle väga en del.

Utöver allmänt fix under dagen gick jag, Flo, Landon och Chelsea till Collins Beach. Det var mulet men väldigt varmt/fuktigt ändå så var faktiskt väldigt skönt att hänga på stranden. Dessa tre är riktiga stjärnor, så glad jag träffat dom. Jag hade dock krypande ångest mest hela dagen, inte nog att man hade lite "kemisk ångest" pga gårdagens fest utan också så adderades ångesten ju gånger 100 i och med att det bara var timmar kvar tills taxin skulle komma kl 05 för att hämta upp mig och Chelsea. Alla känslor på en och samma gång - lycklig, ledsen, glad, vemodig, tacksam, ångestladdad etcetera... Jaaaaa jag är en känslig och emotionell tjej, det är något som är säkert, haha.

På kvällen styrde en tysk kille värsta julmyset på CCC. Han hade köpt 10 flaskor glühwein, tomtemössor, pepparkakor, någon annan tysk julkaka med mera. Julmusik och så var kvällen fulländad! Gulligt gjort och fint avslut tillsammans med närmsta vännerna. Ingen ville riktigt gå hem och även fast jag var så trött att jag knappt visste vad jag hette var jag inte i säng förrän 01.00 med ett alarm på 04.30. Men, vad gör det om 100 år, vi ville verkligen inte lämna varandra utan verkligen suga ut det sista av tiden. Sorgligt men sant att det är över. Måste nog ägna ett eget i lägg till hur känslorna och tankarna går nu när det är över... :-)

///

Min sista vecka i Sydney var magisk. Det hände något hela tiden och jag slogs flera gånger om dagen hur häftigt det här är. Herregud vilken resa jag gjort, inte bara har jag träffat vänner över hela världen, utan jag har också växt som person, utvecklat min engelska, kastat mig ut från comfortzoner och haft så j*vla roligt. Vilken höst!

Likes

Comments

Pirrig start på veckan med tanke på att två final exams av totalt tre skulle skrivas. Hade exam i Business Finance på tisdagen och Strategic Management under fredagen. Som jag skrev i förra inlägget behövde jag skrapa ihop ungefär 30% rätt antal svar för att klara kursen i det hela så var oväntat lugn inför båda skrivningarna. Håll tummarna för mig nu :-)

Finansen är svår att avgöra hur det faktiskt gick då jag la mest fokus på alla räkneuppgifter framför teoridelen då jag känner mig betydligt säkrare där. Skräll va Mamma, det trodde du inte om din dotter va att hon skulle räkna finansformler när jag slet med matten under hela grundskolan? ;-) Det som är en aning tråkigt dock är att jag haft noll motivation i kursen och ska jag vara helt ärlig har jag inte alls lärt mig mycket på denna kurs. Dels har jag inte haft så mkt intresse i det, dels så har det varit fett svårt att förstå då allt (såklart) varit på engelska och alla ekonomitermer jag kan är på svenska. Men men, förhoppningsvis klarar jag mig och får tillräckligt med poäng för att klara kursen.

Strategic Management har varit den bästa och mest intressanta kursen, inte bara i Australien utan nästan totalt om jag blickar tillbaka på mina universitetsår. Läraren är så rolig och lättsam och det känns som hon verkligen vill vårt bästa plus att hon är helt galen, inte en lugn stund med Vicki. Tentan var lite klurig, jag kände att jag hade koll när jag läste igenom alla frågor men när jag började svara fick jag lite prestationsångest och tyckte helt plötsligt det var lite svårt. Men jag gjorde mitt bästa och svarade så utförligt jag hann på engelska på två timmar. I Sverige har vi 4-5 timmars tentor vilket betyder NOLL stress, så här var det betydligt mer tidspress. Inför denna har det varit lagom svårt att motivera sig att plugga kan jag tala om. Majoriteten av mina kompisar var klara redan ONSDAG, så alla har hängt på stranden, gjort utflykter, haft roligt och jag själv har suttit inomhus... Har väl gått sådär! Lika mycket som jag bara vill vara klar i skolan nu pga lite skoltrött (hur man nu kan vara det när man knappt pluggat senaste månaderna), vill jag samtidigt bara pausa tiden för jag vill inte åka härifrån....

Istället för att plugga hela dagen lång under torsdagen tog jag mig friheten att vara ledig på kvällen. Det var en stor julkonsert i centrala Manly. Väldigt mysigt men väldigt, väldigt konstigt att julen närmar sig när det är sommar alltså. Haha, ingen julfeeling här inte. Det var hundratals familjer som hade picknick, drack vin och lyssnade på konserten. Riktigt glad att jag avsatte tid för att se det med några kompisar, kunde inte haft en bättre uppladdning inför tentan.

///

Efter tentan i fredags åkte jag och Milena till ett shoppingcenter strax utanför Manly. Shoppade de finaste och skönaste träningskläder jag någonsin ägt från ett märke som heter Lorna Jane som är väldigt stort här. Så himla nöjd, vill bara hem till actic nu och kicka igång igen! ;-) På kvällen spelade vi pingis i CCC innan det blev en halvrolig utgång på Ivanhoe. När jag vakade upp i lördags förberedde jag mig lite inför sista tentan som är på måndag. Det är open-book så jag behövde fixa i ordning och skriva ut alla anteckningar jag ska ta med mig under själva skrivningen. Efter brunchen blev det beach-häng hela dagen lång. På kvällen gick jag och tjejkompisarna ut för att käka får 'end of term dinner'. Sorgligt, men sant att det bara är en vecka kvar. Innan vi gick hem stannade jag, Milena och Jeanine för att kolla solnedgången vid hamnen.

Idag, söndag, tog jag först en morgonpromenad för att köpa frukost på mitt favorithak som jag åt på stranden. Efter det arrangerade jag ett bootcamp-pass med några kompisar, ett kostare pass på ca 40 minuter. SÅ VARMT att träna här nu, fick riktigt ful sport-bh bränna på ryggen och då var jag i skuggan hela passet. Puh! Dagen spenderade jag, Milena, Jeanine och Sina i ett område som heter Watsons Bay (färja på ca 15 min från Manly). Vi promenerade runt lite för att se oss omkring innan vi hamnade på en söt liten strand, ett dopp i det blå var välbehövligt för det var riktigt varmt idag. Fin helg och rolig vecka, blandat med lite lagom tentaångest ;-) Om mindre än en vecka är jag i Cairns?!?!? HERREGUUUUUD.


Likes

Comments

Vecka 11 anlände med rasande fart efter en fantastisk helg. Denna vecka innebar sista lektionerna på ICMS foreveeeeerrrr, frågar ni mig så har jag knappt börjat och nu ska jag snart redan sluta!? Kan någon förklara tid för mig för jag tycks då aldrig vänja mig vid att den springer iväg snabbare än blixten. Sentimental som man är var det en speciell känsla att veta att detta är sista gången jag sitter här i klassrummen. Hm. Nåväl.

På tisdag var det 'Great Gatsbby' prom i en av av festlokalerna på skolan. Vi körde, enligt tradition (men som tyvärr inte blivit av på länge) förfest på mitt rum innan vi gick dit. Var en halvbra fest för att vara sista festen i skolans lokaler. Men många var väldigt uppklädda och stiliga så var ändå en kul kväll. Rolig fact - originalfilmen är inspelad här i slottet på skolan. Jag har ju varken sett den eller den nya regisserade Gatsby, så det är något jag hoppas jag och V kan göra under våren när jag är hemma. Rätt fett ändå att den är inspelad här, i MITT hem ;-)

På torsdag var det terminens SISTA bootcamp. Så tråkigt! Vi avslutade på bästa sätt - träningspass på stranden på Little Manly Point. Med intervaller, simning etcetera. Något utöver det vanliga var att vår Coach hade tagit med öl/cider för att avsluta sista stafetten med. HAHA, vi skulle alltså svepa ett glas så fort som möjligt, springa ett varv, svepa ett nytt glas och sen tillbaka. Trots att jag inte alls gillar öl (ni som vet, ni vet) lyckades ändå vinna den där jäkla tävligen, envis och tävlingsmänniska som man är. OCH(!!!) jag vann inte bara äran utan också 20 dollar av vår coach. Hahaha, nöjd med min insats - inte bara från dagen utan generellt från terminen. Varit ett riktigt bra och viktigt sätt för mig att pausa på, att få chansen att träna såsom vi gjort utomhus med utsikt över slottet och havet kommer förmodligen inte hända många ggr i livet.

På lördag var det också terminens sista fest på CCC: Alltså, så mycket "sista" grejen nu. Jag klarar inte av sånt, haha, är så känslig. Men det var sjukt drag och alla var så extremt taggade. Vi dansade först hela kvällen på CCC innan vi gick till Ivanhoe för att dansa ännu mer. Åh! Kvällen avslutades på 7eleven med Chelsea, Flo och Landon där vi alla fick välja en varsin sak att köpa inför vår promenad upp till skolan igen. Flo valde yoghurt, jag äppeljuice, Chelsea banana bread och Landon mjölk med jordgubbssmak. Haha, vi garvade så jäkla mycket åt det här. VEM köper yoghurt kl 02.00 på natten? Vem gillar ens smaksatt mjölk?!? Att skratta är livet :)

Större delen av helgen spenderades med plugg inför mina final exams förutom lördagens festligheter då. Känns okej och kan bokstavligt falla/få underkänt på varje tenta så länge jag klarar cirka 30% av tentorna, vilket är en enorm lättnad och något som gör mig betydligt mindre stressad. Tillskillnad mot Sverige kan man här alltså faila en tenta men ändå klara kursen i sin helhet, i Sverige däremot behöver man klara av samtliga moment för att få ta ut examen. Helt annat tankesätt här med andra ord. Inte mig emot, gör att jag kan njuta mer av tiden här och inte sitta instängd i rummet 24/7 i en vecka.

Likes

Comments

Oj oj oj nu börjar alla final exams närma sig med STORMSTEG och jag kan inte fatta det snart är över. Men först under vecka 10 hade jag 2 presentationer i två olika ämnen att förbereda mig inför och att genomföra. Det var inom managing work place conflicts och i strategic management. Det gick bra och det känns skönt att vara klar med alla presentationer och gruppinlämningar nu. Kan jag börja fokusera mer på finals och att HA KUL sista dagarna här. En eftermiddag spelade jag, Milena, David, Marcel och Jeanine tennis på skolans bana. Shit va roligt det var, inte spelat på många år. Hoppas du kan tänka dig spela med mig någon gång i vår, Viktor, det hade varit skoj :-)

Under veckan, bortsett från skolan, har jag fått fira mitt första thanksgiving på torsdagen den 23/11 med tjejkompisarna här. Min söta amerikanska, Chelsea, hittade en restaurang i Manly som skulle fira Thanksgiving så vi var inte sena att boka bord där. Vi var ett gäng tjejer som käkade amerikansk, typisk thanksgiving, middag. Enligt Chelsea och Maddie var det helt okej mat och trots att de inte fick fira med sina familjer tror jag dom var glada över att få fira det med vår lilla Aussie-familj.

På fredag åkte jag till Sydney för att fira Jossans födelsedag. Så roligt! Jossan var söt som en pralin som vanligt, bakat och donat inför kvällen, Kommer bli en riktig bull-mamma av henne, hihi. Vi åt lite thai innan gästerna kom och under kvällen drack vi bål hemma hos Mallan och Jossan innan vi gick ut till en klubb i Darling Harbour. Detta var också vår sista kväll ihop i Australien då tjejerna redan är klara (!!) med skolan och på söndag lämnar mig ensam för att ge sig ut på backpacking längst east coast. Så avis, men snart är det min tur också. Jag sov på soffan men var tvungen att åka tillbaka till Manly tidigt på lördag för 'Beer olympics' skulle äga rum. Enligt ryktena skulle detta vara terminens bästa och roligaste happening, så kände inte jag kunde missa det! Vi hängde på en liten strand strax utanför Manly, körde lekar och njöt av sol och vänner. Mer eller mindre halva skolan var där kändes det som, riktigt riktigt rolig dag :-)

Likes

Comments

Efter att jag på måndag morgon den 13/11 filmat inför en presentation med min grupp möttes jag och pappa upp för lunch på Hugos. Det är ett väldigt poppis ställe som ligger vid Manly Wharf, alldeles intill havet. Det var en o t r o l i g t vacker dag och vi satt vid fönstret och blickade ut mot det kristallklara vattnet. Fick en klump i magen och separationsångest deluxe här då jag insåg att tiden som är kvar är kort. Lever i en liten bubbla just nu och livet är så fint. Självklart längtar jag hem till familj och min V, inget snack om saken, jag bara önskar jag kunde sätta er alla på ett plan hit till mig så jag kunde stanna bara lite, lite längre. Jag och pappa körde vinlunch och njöt maximalt av glutenfri pizza och tryffelrisotto. Här klagade vi inte!


På tisdag var det bestämt - vi skulle återinta BONDI Beach. Det var liksom bestämt sen länge och på pappas bucket list att en beachdag på Bondi skulle bara hända. Vi lyckades tajma vädret himla bra! Jag skippade en lektion och vi tog färjan tidigt för att maxa dagen. (Vet inte vad som hände med ena bilden, ser ut att ha livets längsta och smalaste ben, synd det inte är så i verkligheten /MVH Kort & Kompakt)

Onsdag och GAME DAYYYYY! Lite av slump kollade vi upp om det fanns biljetter för Play off inför fotbollsVM. Pappa visste nämligen att Australien skulle kvala in men inte exakt datum. Jajemän, vi lyckades knipa två biljetter och detta var enligt oss båda en av höjdpunkterna på hela resan. Så mäktigt arena, proppat med människor och härlig stämning. Rolig side fact är att jag och pappa gissade antal besökare i publiken. Jag brukar ändå vara rätt bra på detta om vi kollar tillbaka på alla julaftnar när jag gissat rätt antal summa i en pengaburk, Familjen Wetterberg/Borgström/Herlitz vet vad jag pratar om ;-) I alla fall, totalt kapacitet i arenan är 83500 och jag gissade "fel" med 7 personer, jag tror jag gissade 78474 och det var 7 mer än det eller något där omkring, inte dåligt va!

Roligt var också att Australien VANN matchen. Flera straffar "lyckades" de få under matchens gång så stämningen var på topp. Jäklar va alla härjade när det blev mål! Honduras spelade så fult spell ch segade extreeeemt mycket (tog kanske 2 minuter att få en spelare att göra inkast?!) så var riktigt kul att Aussie vann och gick vidare. Heja heja! Hoppas dom får möta Sverige nästa sommar, då har jag svårt att bestämma mig för vilka jag kommer heja på...

Torsdagen spenderades i skolsalen, men framåt kvällningen tog vi all packning och begav oss in till Sydney igen. Sista dagarna skulle spenderas i ett område som heter Surry Hills för att verkligen maxa sista dagarna. Vi checkade in i ett fint rum på Airbnb och helgen var igång!

Fredagen gick vi upp tidigt för att äta extremt god frukost vid Crown Street. Surry hills är ett riktigt matdistrikt och den gatan kryllar verkligen av häftiga, mysiga restauranger. Glutenfria/sockerfria pannkakor avnjöts med bästa sällskapet. Idag var vi extra pirriga för vi skulle till operahuset för att se Sydney symfoniorkester spela Beethoven. Vi hade gjort oss lite extra tjusiga dagen till ära! Det var en timmas konsert, mäktig och dramatisk på samma gång. Vi älskade det och jag är tacksam att vi gick på detta! Verkligen ett minne för livet och så roligt att inte bara ha sett operahuset från circular quay.

Efter konserten promenerade vi över Sydney Harbour bridge och tillbaka. Vi tog ett glas bubbel på en roof top bar och njöt av livet och fin utsikt över färjeläget.

Sista kvällen med gänget närmade sig och det var såklart blandade känslor. Glada över resan, men också lite ledsna över att 2,5 veckor redan var över. Tiden går alldeles för snabbt! Vi käkade indiskt på ett ställe i Surry Hills med BYO (egen medtagen alkohol, haha, älskar konceptet fortfarande).

* Med detta vill jag TACKA min älskade bästa pappa för att du kom och hälsade på mig här. Det har varit så extremt roliga, farofyllda, härliga, lugna, goda, mysiga veckor och det här kommer jag aldrig glömma. Att få visa dig min stad och samtidigt upptäcka så många nya platser var verkligen mer än jag kunde drömma om. Ser fram emot att komma hem och kolla på alla bilder tillsammans igen och prata om allt vi fick uppleva tillsammans. Tack tack tack<3 Vi ses i Sverige<3

Likes

Comments

Vecka 9 innebar något mer plugg jämfört (skrev precis compared to, haha, svengelska<3) med föregående vecka. Vi hade dels en presentation inom Business Ethics på onsdagen som gick HUR BRA som helst, tror läraren älskade vårt koncept om man får vara lite osvensk och säga så. Vi pratade om skandalen gällande samsung S7 som exploderade, men istället för att ha en vanlig halvtråkig presentation körde vi en talkshow istället där jag var host för "scandal talks" som vi kallade showen. Första presentationen på engelska någonsin, men var oväntat lugn och inte så värst nervös.

Under helgen gjorde jag ett sista quiz innan final exam, dock bara värt 5% men lyckades skrapa ihop ett C i betyg vilket motsvarar ett VG+ skulle jag säga.

Utöver detta har jag och pappa spenderat X antal timmar med att upptäcka Manly och Sydney. Mer om det i nästa inlägg :-)

Likes

Comments

För en fantastisk vecka! Vi har varit överallt och ingenstans, sett oss omkring och haft härliga lata dagar på stranden. Inte mycket so toppar detta! Detta inlägg tillägnas pappas första vecka. Vi har gjort alldeles för mycket roligt och spännande för att komprimera det till ett, så blir en serie istället :-)

Tisdag den 7/11 var det efter lite plugg under dagen och bootcamp på eftermiddagen dags att fira Melbourne Cup. Det är en riktigt stor happening här i Australien, ett hästrace som (obviously) körs i Melbourne. Det går att jämföras me 17 Mai i Norge skulle jag vilja påstå, i den bemärkelsen att det är en riktigt folkfest från morgon till kväll, alla är väldigt fint uppklädda och det stojas överallt. Googla för mer fakta om vad det faktiskt är ;-) Vi tog ett glas bubbel på en fin restaurang vid hamnen och sedan ville vi byta miljö inför middagen. Bra kväll i Manly och roligt att gå ut och käka här, är inte något jag gjort så mycket under kvällstid med kompisar så var himla trevligt.


På onsdag hade vi en liten upptäcktsfärd i Manly. Vi tog först en raw-fika när vi möttes upp och sedan promenerande vi längs flertalet beacher (Freshwater, Manly beach & Shelly beach). TACKSAM att bo som jag gör just nu, finner inga ord<3 Jag hade lite skolarbeten att göra så jag åt middag själv på skolan och pluggade på kvällen.

På torsdag gick jag som vanligt i skolan hela, hela dagen och körde bootcamp efter. Men på kvällen fick jag äntligen chansen att visa upp mitt slott - ICMS - för pappa. Äntligen! På skolan går det många hospitality students, så för att få in den praktiska biten i sin utbildning lagar och serverar de en 3-rättersmiddag i en maffig lokal på skolan. Hit får både studenter och utomstående komma, vilket är väldigt roligt. Det är både lunch och middag måndag-fredag. Att få visa honom utsikten, hallen/receptionen där jag går mer eller mindre varje dag och hur det ser ut rent allmänt här var så himla roligt. Även om han inte fick se mitt rum fick pappa i alla fall en liten uppfattning om hur jag spenderar 90% av min tid. Vi delade på en flaska bubbel och god mat, proppmätta var bara förnamnet. Pappa vandrade hem efter middagen och jag mötte upp mina vänner för "the Scandinavian night out". Det var russ-tema (norrmännens sätt att fira studenten på) så jag som älskar det mesta med Norge var mer än glad att få prova på att vara russ för en kväll, haha. Var en av de roligaste kvällarna jag haft ute i Manly dessutom så jag är glad inte missade den kvällen!

På fredagen hade vi bokat whale watching. Vi tog färjan in till Darling Harbour strax innan lunch där vi hoppade på båten som skulle ta oss ut på havet. Det var precis i slutet av säsongen, innan valarna rör sig norrut, men vi fick se två valar. En mamma och ett barn, enligt guiden ;-) Så häftigt. Var en hund med på turen också, så fort den såg valen så började den skälla och sprang runt som en galning på båten, haha. Trots lite sjösjuka var det en härlig dag på vatten, strålande sol! När vi var tillbaka i Sydney shoppade vi lite innan vi rörde oss tillbaka till Manly. Schemat för kvällen stod för hemmamys! Vi käkade mat hemma (TACOS YES) innan jag promenerade tillbaka hem till mitt lilla krypin.

Lördag innebar en riktigt lat dag på stranden. Vi startade dagen på mitt favoritcafe - Roast Office som ligger precis vid skolan. VI tog varsin acaibowl (vad annars här?) och en kaffe. Istället för att gå till den stora stranden bestämde vi oss för att gå till andra sidan, till en mindre och betydligt lugnare strand som heter Little Manly Point. Älskar den sidan, mycket lugnare både vad gäller havet/vågorna och folkmängd. Bra beslut av oss! Jag hann äntligen läsa ut min bok (omgiven av idioter, rekommenderas) och vi hann ta igen oss efter veckans intensiva utflyktsschema ;-) På kvällen käkade vi på en sjukt poppis restaurang där de serverar två meter långa pizzor (så sjukt) och en meny som var det värsta/längsta jag sett. Jag överdriver inte om jag säger att det var 200 rätter minst på menyn. Om det är bra eller dåligt får ni avgöra själva.. Pappa var sjukt nöjd med sin mat och min var också okej, men inget jag kommer gå tillbaka till tror jag.

Söndagen kom och det var ÄNTLIGEN dags att åka till Blue Mountains. Bara tågresan är 2 timmar enkel väg så vi började dagen tidigt. Blue Mountains är något jag velat se sedan jag kom hit, men som jag väntat med för jag visste jag ville ta med pappa dit. Roligt att upptäcka saker ihop för första gången också! Alltså, jag finner knappt ord för den här dagen. Det var topp 3 häftigaste naturupplevelser jag varit med om so far. Det var så mäktigt, coolt, beundransvärt, magiskt... Jaa, vet inte vad mer jag ska säga. Sjuka utsiktsplatser, spännande miljö i regnskogen, vattenfall, tuffa vandringsleder. Viktor hjärtat, du hade älskat det här!

Vi spenderade hela dagen här och jag tror vi gick över 1,5 mil totalt. Pappa, riktigt krigare! Inte bara att han går sååå långt längs relativt tuffa vandringsleder, han övervinner också sin galna höjdskräck flera ggr och går till utsiktsplatser jag inte trodde han skulle våga gå till - han kan bokstavligt talat knappt kolla ner från balkongen i Rynninge utan att svimma så det här var verkligen stort för båda två. Heja!

Låter bilderna tala för sig själva. Det här är något jag aldrig kommer glömma! <3

Likes

Comments