Header

Vad föredrar ni? Här hemma är det klassiska semlor eller semmelwraps. Imorgon blir det klassiska såklart 💕😍

Har bakat bullarna på receptet från Lindas bakskola. Hittade inte mitt tidigare recept som alla älskade men dessa vart snarlika och mycket väl godkända.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Baguetter, här har jag använt recept från Vår kokbok för bröd med hård skorpa - Bondbröd & Baguetter.

Men har även bytt ut en stor del av vetemjölet till rågsikt finmalet. Så himla gott! Detta måste ni testa.

Tänk på att alltid ha en blötare deg än för torr, så ta aldrig i allt mjöl direkt.

Likes

Comments

Min veggie chili på quorn färs.


Ingredienser:
Detta ger dig cirka 6-8 portioner

Chili (fryst hackad eller torkad hel på burk)
300 g Quorn Färs (1 påse)
1 hackad gullök
2 hackade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
Tomatpuré 

1 burk bönor efter smak

Flingsalt & peppar


Börja med att ha löken i små bitar samt vitlöken. Hetta upp olja och fräs löken & chilin i grytan. Tillsätt sen Quorn Färs och fräs på.

Därefter häll i de krossade tomaterna, vatten och en klick tomatpuré. Smula ner buljongtärningen.   Koka sedan upp och låt puttra på låg värme i 10min.

Skölj bönorna och tillsätt i grytan. Låt puttra i max 20 min. Annars blir quorn färsen för sönderkokt.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med matris & en generös klick creme fraiche till. Vi stekte quesadillas till.

Kan även kryddas med spiskummin. Hoppade det denna gång. Så perfekt att det blir mycket över, jag älskar när det blir matlådor. Smaklig spis!

Likes

Comments

Det här ger dig 2 portioner.
1 kg blåmusslor i nät
1 st gullök finhackad
3 st vitlöksklyftor finhackad
5-6 kvistar timjan
2,5 dl vitt vin
2 dl grädde
persilja finhackad
Olja


Gör följande:

Fräs gullök, vitlök och timjan i olja.

Tillsätt vitt vin och musslor.
Lägg på lock och koka dem i ca 5 minuter.

När musslorna öppnat sig lyft upp dem och lägg i en skål.

Häll i grädde, koka ner spadet något och smaka av med salt.
Häll sedan i musslorna igen och toppa med persilja.

Serveras med frasiga pommes frites & aioli.
Gärna en ugnsbakad baguett att doppa i det goda spadet.

Likes

Comments

Chili con quorn

" Min veggie chili på quorn färs. Ingredienser: Detta ger dig cirka 6-8 portioner Chili (fryst hackad eller torkad hel på burk) 300 g Quorn …"

Moules frites

" Det här ger dig 2 portioner. 1 kg blåmusslor i nät 1 st gullök finhackad 3 st vitlöksklyftor finhackad 5-6 kvistar timjan 2,5 dl vitt vin …"

Upplandskubb försök numero dos.

" Gjorde ett försök till Upplandskubb i måndags men det var alldeles för grovt rågmjöl. Läste ju lite snabbt, denna gång tog jag fintmalt rå…"