Just nu njuter jag av varje stund som mammaledig. Tiden går alltför fort känns det som och så småningom skall jag börja jobba. Nu när våren är här är det extra skönt att få vara ledig. Vagnpromenaderna är sköna, man är piggare och man kan sitta ute och njuta av solstrålarna när bebis sover.

Saga är nöjd för det mesta och gillar verkligen att få vara med på allt. Jag försöker få något till varje dag inplanerat så går dagarna fort och man blir inte rastlös av att sitta hemma. Det gäller att passa på att fara och flänga runt nu när vi inte har några mattider att passa utan maten är alltid med och lättillgänglig när jag ammar.

Idag har vi varit och handlat och senare skall vi iväg på mammabarn träff. Sagas fammo kommer på besök ikväll och stannar en natt. Imorgon är det mammabarn jumppa som gäller och så är Staffan ledig. Morsdagen kommmer jag och Saga att fira hos min mamma i Kaskö. Där stannar vi även några dagar. Nu har vi bara en massa roligt att se framemot och det gillar vi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ingen har väl missat vädret denna helg och säkert som alla andra har vi tillbringat mesta delen av helgen utomhus. I lördags var vi på glass och lite shopping. Sedan hade vi roliga lekar på gården med grannarna. Ett besök till lekparken hann vi också med.

I söndags var det dags för brunch på Bock's. Vi firade morsdag en vecka på förhand eftersom Staffan jobbar på själva morsdagen. Han hade bokat bord och överraskade oss med brunch. Allt var sjukt gott och vi gick därifrån proppmätta och glada. Vi fortsatte in till stan på första maj firande och när vi kom hem åt vi tacos på terassen. Ett perfekt avslut på den bästa helgen på länge!

Likes

Comments

Här kommer några bilder på förändringen här hemma. Vi är båda mycket nöjda!

Likes

Comments

Det har länge kliat i fingrarna efter att få göra någon sorts förändring här hemma. Nu äntligen har vi lite nytt på väg hem till oss från Ikea. Har som tur fått det gamla sålt nu så det finns plats för lite nya möbler som anländer imorgon! Vi har bland annat köpt nytt matbord, soffbord och en tv bänk. Ni ska såklart få se bilder när vi fått allting ihopskruvat och på plats. Såhär tomt ser det ut just nu där jag sitter och bloggar..

Likes

Comments

I söndags blev Saga 4 månader. Tänk vad tiden går fort. Nu får vi börja ge henne smakportioner om vi så vill, men det tror jag vi väntar med en stund ännu. Det känns så stort att börja äta fast föda tycker jag och hon verkar vara nöjd med bröstmjölken än så länge så jag ser ingen vits att börja med fast föda nu.

Imorgon skall vi till rådgivningen på 4 månaders kontroll och läkarundersökning. Då får vi se hur hon växer och får höra lite vad hälsovårdaren där tycker. Det är ju såklart vi själv som avgör när vi börjar med smakportioner, men vi lyssnar nog också på vad rådgivningen säger. Så länge läget är under kontroll och Saga växer så har vi inte bråttom att börja. När började ni med smakportioner?

Annat nytt är att vi börjat på babysim förra veckan och det gillade vi alla tre. Mest var det kanske nog Saga som njöt av att få flyta på i vattnet. Hon blev även flyttad till eget rum i söndags och det har hittills gått bra. Orsaken varför vi valde att prova flytta henne till eget rum är för att hon har börjat sova oroligare och jag tror att vi stör henne och tvärtom. Dessa två nätter i eget rum har varit lite lugnare så det känns bra.

Likes

Comments

Idag har vi passat på och njuta av det soliga vädret med en skön skogslenkki. Senare idag skall vi grilla, muuuums!

Likes

Comments

​Oj vad skönt det är med plusgrader ute och snön som nästan smält bort. Igår plockade vi fram utemöblerna och inledde terass säsongen med en kaffe där ute. Så skönt! Såklart vaknade Saga också mitt i så hon fick joina oss med lite terass häng. Staffan tvättade och städade grillen så i helgen, om vädret är på vår sida, blir det nog att grilla en massa gott. 

Likes

Comments

Igår var vi på 3-månaderskontrollen och tjejen har växt en hel del. Nu väger hon 6720g och är 62,8cm. På torsdag blir Saga 3 månader. Tänk vad tiden går snabbt! Fast när man tänker efter så känns det nog som att hon varit med oss mycket längre. Jag brukar ibland tänka på vad man gjorde innan man fick barn och minns knappt hur det var innan hon föddes.

Nu vid 3 månader kan Saga vända sig från mage till rygg medvetet. Hon har även lyckats svänga sig från rygg till mage några enstaka gånger, men oftast slutar det med att hon blir frustrerad när hon inte lyckas. Annars så tycker hon om att ligga i gymmet och när det händer mycket runt omkring henne. Hon har börjat prata massor och hennes skratt är så härligt. Oftast när hon ser en brister hon ut i ett stor leende. Hon följer en med blicken och är väldigt "med".

Hon vaknar 2-3 gånger per natt och sover ungefär från 19.30-5.30. På dagarna sover hon oftast två längre turer på ca. 2-3 timmar och en kortare powernap på 20-30 min mot kvällen. Dagtid sover hon helst i vagnen. Detta kan förstås variera väldigt mycket beroende på vad vi gör om dagarna och i bilen somnar hon oftast också om vi far någonstans. Äter gör hon lite mer sällan nu, det varierar också lite men oftast vill hon ha mat med 3-4 timmars mellanrum. Hon klarar sig bra på bröstmjölken ännu och jag varierar med att amma och pumpa.

Vi är inne i en riktigt bra period med henne för tillfället, hoppas det håller i sig!

Likes

Comments

Hej! Som bäst njuter vi av sportlovet hos oss. Wilma och Felicia kom i tisdags och sen dess har vi hunnit med ett och annat. Staffan är pappaledig nu i två veckor också. Igår var vi till Öjberget och åkte snowboard. (Alla förutom jag och Saga som såg på istället). Idag har vi varit till Botniahallen på sportlovs skoj och nu väntar vi på Staffan som är till Smith's och hämtar hamppare åt oss. Annat som närmar sig med stormsteg är Sagas dop som är nu på lördag. 

Likes

Comments

Idag har vi firat vändagen med god mat på Bock's. Det var skönt att få fara ut och äta, eftersom det börjar vara ganska länge sen vi gjort något sånt. Vi hade förstås Saga med oss och hon skötte sig exemplariskt (sov igenom hela middagen nästan). Nu for Staffan iväg på lite extra jobb och Saga sover andra turen i vagnen för tillfället. Jag njuter av lugnet i soffan och väntar på Mathilda som snart dyker upp på myskväll.

Gullevännen som blir 2 månader på tisdag!

Likes

Comments