De där charmiga spårvagnarna i Göteborg som är vansinne

Hej på er! 😍

Jag är nu utanför Göteborg på Stenungsbaden Yacht Club hotell och kom hit igår. Satan vad trött jag var efter nästan en fyra timmars lång tågresa med telefonmöten. Jag trodde dessutom att konferensen och därav hotellet skulle vara centralt i Göteborg. Ni som såg mina uppdateringar på Instahändelser igår greppade nog hur virrig och körd jag var - HAHA!

När satt jag på tåget till Göteborg, så just innan tåget skulle ankomma - googlar jag och jag fattar inget. Är det ens i Göteborg? Har jag bokat denna tågresa fel? Har jag kommit till helt fel stad nu?! Alltså allt är möjligt i mitt liv av otur. Jag gjorde det enkelt och snabbt - ringde hotellet. Receptionisten sa att jag måste byta tåg på centralen i GBG, sen ta taxi och hon sa att jag kan betala min biljett via Västtrafik på själva tåget.

När hon sa Västtrafik, stelnade jag till. Jag är livrädd för Göteborgs kommunikationer alltså! Ja men se bara spårvagn, de verkar så jävla charmiga och gulliga de där jäklarna. MEN de går ju överallt, spåren är ju överallt! Ni fattar nog inte hur många gånger jag har varit nära på att bli påkörd. Alltså det är vansinne. Dör folk ofta i Göteborg? Tänk er fulla människor som taggar hem ifrån krogen, hur många av dem blir inte påkörda?

Hur som helst åter till varför jag stelnade till när hon sa Västtrafik - är för att första gången jag skulle hoppa på en sån där till synes gulligt spårvagn så fick jag panik. Jag hoppar på och jag ser att man inte kan köpa biljett av hem som körde. Spårvagnen började köra och jag frågar en kvinna: ”Ursäkta jag är Stockholmsbo och fattar inte var man köper biljetter”

Flera började engagera sig (fan va Göteborgare är trevliga btw!! ❤️) De förklarade något om en app? Sen sa kvinnan: ”Försökt köpa i automaten här inne, de är nog för gamla och ur funktion men försök! Snabbt!”

Det funkade inte.

Kvinnan sa: ”Hoppa av vid nästa hållplats, för det kommer ofta kontrollanter med vita kepsar och då tjejen - då blir det dyrt för dig!!"

Jag hoppade av. Och efter det har jag hört flera Göteborgare snacka om dessa kontrollanter med vita kepsar vid olika tillfällen. Är de så farliga? Det verkar på flera jag talat med att dessa kontrollanter med vita kepsar är djävulen själv som skall ta in folk och tortera dem. Strypa dem och piska dem - därefter skicka hem en faktura på 1300kr typ. 


Igår, då jag hoppade på Västtrafiktåget (ej pendeltåg) på centralen där jag kunde köpa biljetter på tåget. jag såg en som jobbade på tåget och jag sa att jag är lost och undrar hur jag betalar för jag är inte härifrån och är bara här för jobb. Han log och kollade upp och ner på mig. Blinkade och sa flirtigt: "Du får åka gratis."

Jag blev irriterad och sa att jag betalar. Men han sa att jag åker gratis. Sen satt jag mig. Varför jag blir irriterad undrar ni kanske? Ja för hur han kollade på mig som att han klädde av mig och sa att jag får åka gratis. Greppar ni? Aja...

Nu Frukosten 😍! Det borde vara olagligt att ha så mycket godis på en hotellfrukost. Jag kan ju meddela att min tallrik blev fylld av diverse kakor & godisar. Vilket känds galet onyttigt, så jag gick och hämtade yoghurt, dock har jag hittills bara druckit kaffe och ätit, ja - godiset.

Nu sitter jag och jobbar med Bolaget och skall ta några telefonmöten och sen paneldebatt här på konferensen på hotellet! Yay! 🌟

Ha en fin dag underbara DU!

Love // Becca

❤️

  • Uppdrag
  • 324 visningar
  • Nära Stenungsund

Gillar

Kommentarer