Header

Drömmarnas land där jag fångas in i en annan verklighet. Jag har alltid undrat vad återhämtning är och försökt finna en viss ”aktivitet” som ger mig återhämtning. Jag har förvirrat jämfört med andra runt omkring. Inget har fungerat. Återhämtning för mig är att sova. I vaket tillstånd oavsett - så är hjärnan igång ständigt. Min adhd tar inte en paus, förutom när jag sover. Därav kan jag sova en hel helg med korta pauser och sedan sova återigen.  Känner någon igen dig? #adhd

Love // Becca

🌙

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När skuggorna dimmar själen - ögonen själens spegel. Jag kände mig förut så blottad att gå ut bland människor, såhär. Människor jag inte kände. För det kändes som att alla såg hur jag mådde. Själens spegel ljuger inte och därav så blottande.

Love // Becca

  • 9 Readers

Likes

Comments

Igår föreläste jag om bipolär sjukdom med föreläsningen Ett bipolärt hjärta i Norrtälje. Vilken underbar publik och vilken fin respons jag fick - både på plats och efteråt på sociala medier ❤️ Mitt hjärta, jag blir så rörd och jag är tacksam. Tacksam över att jag får vara en del i att förändra. Att skapa öppenhet när det kommer till psykisk ohälsa och ge hopp. Och att jag får möjligheten att jobba med något jag verkligen brinner för.

Jag har haft långt över 200 föreläsningar runt om i hela Sverige under åren och jag minns så väl då jag började - min drivkraft att inte vara en del stigmat i samhället och att sprida hopp. Det jag inte visste om var att jag några år senare skulle bli utnämnd till en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och att jag skulle fortsätta inom branschen i flera år. Men vet ni vad? Vad som fått mig att stanna och fortsätta är - ni. Alla er jag möter då jag är ute.

För när jag ser en personers ögon fyllas med hopp - att jag gett dem något värdefullt. Det kan jag inte kortfattat eller ens i ord beskriva. Genom åren har flera kommit fram eller skrivit att jag räddat deras liv - och det går inte riktigt att ta in. Jag kan inte riktigt förstå vad jag gör som kan bidra till att någon valde livet istället för att släcka sitt liv - genom det jag gör.

Om någon som läser detta och som är en av dem, så vill jag skriva att det är Du det är Du som tog beslutet att leva och det är Du som tillslut kämpat dig ur det svarta helvetet. Och med det sagt, jag skall inte ha creed - det är Du som övervunnit den mörka ohälsan OCH du är så förbannat stark, vet du det? Att ta sig upp ur ett sådant psykiskt lidande är inget annat än ren jävla styrka. Oavsett vad andra eventuellt får dig att tro och känna. Och du är värd livet och att uppleva så mycket vackert som livet har att ge dig. Du, ja du - du är värdefull och du förtjänar att leva och må bra.

Bipolär sjukdom. Ja, jag vet att bipolär sjukdom kan vara fruktansvärd ibland, jag vet det, men livet är inte över. Du lever och du kan uppfylla drömmar och livet kommer inte alltid vara tortyr. Jag säger inte att det bara är att rycka upp sig eller att det är enkelt - men livet kommer inte alltid vara en själslig tortyr. Och du är värdefull och du är inte hopplös. Det finns alltid hopp, ändå fast det ibland inte känns så. Håll kvar vid livet - livet är inte över för att du fått diagnosen bipolär sjukdom ❤️ Du klarar detta - jag tror på dig. Du har livet, glöden i ditt hjärta finns inom dig oavsett vad sjukdomen får dig att tro. Ge inte upp.

Här nedan har jag samlat några av era kommentarer ifrån igår som jag började inlägget med. Fina ni!!! Tack för all pepp det betyder massor ❤️

Likes

Comments

Jag och projektledaren Karin Engberg ifrån projektet Växa och må bra - har ikväll föreläst i Uppsala om psykisk ohälsa och för att främja psykisk hälsa för ungdomar ❤️

Jag berättade om min uppväxt, om dyslexin under skoltiden, min ADHD och min bipolära sjukdom. Det jag valde att berätta om - var för att visa att ändå fast livet i perioder kan - ursäkta - men suga rejält ibland. Så pass att livet känns så hopplöst att man inte tror att man har en framtid - så är det inte kört. Livet går att vända till något bra och det är fullt möjligt. Jag säger inte med det att det är enkelt - men det går. Det är inte kört fast man kan känna så. Jag har flera gånger trott att mitt liv inte går att reparera och ibland har själen gjort så ont att jag velat ta mitt liv hellre än att stanna kvar här i livet - för att det känts just kört.

Dessutom ville jag framföra att - i alla fall för mig så är inte ADHD bara negativt. Det känns som att det ofta kan framställas så, ja en funktionsnedsättning. Men hallå, ja jag fungerar inte likt normen men för den delen innebär det inte att jag inte har bra egenskaper i min AHDH som många med ADHD inte har. När jag lärde mig förstå min diagnos och hur den fungerar så har jag insett vilket jäkla driv jag har av just min diagnos och jag skulle aldrig vilja bli av med den. Och jag vet ganska säkert att jag har ADHDn att tacka för att jag helt orädd kan kasta mig in i projekt jag inte har erfarenhet utav innan eller komma på massa grymma idéer och helt orädd bara göra det. Min ADHD är en superkraft i mitt entreprenörskap.

Fasiken föresten, ja ni som har sett någon föreläsning med mig vet hur jag är. Jag råkade säga på föreläsningen ikväll att jag skulle blivit bränd för att vara häxa om jag försökt skriva en bok på medeltiden - då jag pratade om min dyslexi. Alltså vafan 😂 Min ADHD är ju ibland makalöst impulsiv ibland, den överraskar till och med mig med vissa uttalanden.

Love // Becca

💖

Likes

Comments

Hej!

Hoppas att ni mår bra!

Jag är i Malmö just nu och föreläste igår, vilken härlig publik! Föreläsningen var anlitad av kyrkan och vi befann oss i en församling.

Ni som har träffat mig vet att jag säger saker lite för snabbt ibland - ja det kan bli helt fel. I alla fall, jag kom tidigare dit innan föreläsningen och satt och fikade med bland annat prästen innan allmänheten kom. Mitt i allt hör mig själv svära och jag tänkte - faaauk Becca. Jag bad om ursäkt och prästen skrattar och säger till mig att hon svär ibland. Och senast hon gjorde svor var på en predikan i kyrkan. Hon hade citerat mig ifrån min hemsida: Psykisk ohälsa är helt jävla naturligt.

Jag bröt ihop av garv för hon var störtskön! ❤️😂🙏

Love // Becca

🌟

  • 75 Readers

Likes

Comments

Foto: Pernilla Rönnlid

Det finns alltid möjligheter - glöm aldrig det. Morfar brukade säga: ”Det finns alltid möjligheter även i det som känns omöjligt”.

Morfar var underbar! Han var fylld av humor och kärlek. Morfar kunde nästan alltid se om någon mådde dåligt, han såg det alltid på mig även fast jag ibland verkligen försökte dölja det. Och han fanns där som en medmänniska. 

Jag skall berätta om en ung kille som morfar tog med ut på äventyr varje helg som att mekka med fordon och fiska. Killens vänner hade börjat använda droger och då som mest på helger. Den här killen sa i vuxen ålder att JUST de där orden om möjligheter räddade hans liv: att han såg möjligheter till ett bra liv i allt mörker - då vänner dog av överdoser och att han själv var nära att hänga med i det destruktiva.

Till dig som inte ser möjligheter i livet just nu - de finns alltid! Livet just nu kanske inte är som du planerat det och de lösningar du tänkt på ett tag kanske inte funkar. Med det innebär inte att det finns andra lösningarna och andra vägar att gå i livet. Livet är inte kört. Glöm aldrig det.

                               ”Det finns alltid möjligheter även i det som känns omöjligt ❤️”.

Lyssna på min fina morfar, jag påminner mig ofta om hans ord. Hans uppväxt är en av de värsta jag hört talas om, men morfar valde att inte bli bitter eller stänga ner möjligheterna som han fick under livets resa och som han även själv skapade senare i sitt liv. Morfar var fylld av kärlek - massor av kärlek och han inspirerar mig ✨

Livet är fullt av möjligheter - våga se dem!

Jag säger inte att det alltid är lätt - men det går att förändra sitt liv till något mycket bättre om man vill. Vi har alla olika förutsättningar här i livet, det är jag med på. Men vi har alla unika möjligheter i livet och de är obegränsade.

Och forma inte ditt liv utefter normer - som egentligen inte gör dig lycklig. Du skall leva ditt liv och ingen annan. Skippa normen. Fråga dig själv ärligt om vad du egentligen vill med ditt liv och vad som gör DIG lycklig. Ta med dig det och ta hand om dig!

Love // Becca

🌟❤️🌟

  • 120 Readers

Likes

Comments

Idag deltog jag på en timmes paneldebatt på STP-konferensen 2018! Det är en konferens för ST läkare inom psykiatri från hela Sverige.

Ämnet under paneldebatten - Vad är sjukt och vad är friskt. Galet intressant!

Det var jag, en psykiater och en AT-läkare i debatten. Grejen är att det blev mer en paneldiskussion än debatt. Vilket jag bara nu i efterhand ser som positivt. Och föresten, ämnet är ju hur jävla intressant som helst! Vi kunde ha pratat i evigheter känns det som. #stp2018

På bild: Moderator Sara Lindqvist, Jörgen Herlofsson, jag & Joakim Börjesson.

Love // Becca

Likes

Comments

Hej på er! 😍

Jag är nu utanför Göteborg på Stenungsbaden Yacht Club hotell och kom hit igår. Satan vad trött jag var efter nästan en fyra timmars lång tågresa med telefonmöten. Jag trodde dessutom att konferensen och därav hotellet skulle vara centralt i Göteborg. Ni som såg mina uppdateringar på Instahändelser igår greppade nog hur virrig och körd jag var - HAHA!

När satt jag på tåget till Göteborg, så just innan tåget skulle ankomma - googlar jag och jag fattar inget. Är det ens i Göteborg? Har jag bokat denna tågresa fel? Har jag kommit till helt fel stad nu?! Alltså allt är möjligt i mitt liv av otur. Jag gjorde det enkelt och snabbt - ringde hotellet. Receptionisten sa att jag måste byta tåg på centralen i GBG, sen ta taxi och hon sa att jag kan betala min biljett via Västtrafik på själva tåget.

När hon sa Västtrafik, stelnade jag till. Jag är livrädd för Göteborgs kommunikationer alltså! Ja men se bara spårvagn, de verkar så jävla charmiga och gulliga de där jäklarna. MEN de går ju överallt, spåren är ju överallt! Ni fattar nog inte hur många gånger jag har varit nära på att bli påkörd. Alltså det är vansinne. Dör folk ofta i Göteborg? Tänk er fulla människor som taggar hem ifrån krogen, hur många av dem blir inte påkörda?

Hur som helst åter till varför jag stelnade till när hon sa Västtrafik - är för att första gången jag skulle hoppa på en sån där till synes gulligt spårvagn så fick jag panik. Jag hoppar på och jag ser att man inte kan köpa biljett av hem som körde. Spårvagnen började köra och jag frågar en kvinna: ”Ursäkta jag är Stockholmsbo och fattar inte var man köper biljetter”

Flera började engagera sig (fan va Göteborgare är trevliga btw!! ❤️) De förklarade något om en app? Sen sa kvinnan: ”Försökt köpa i automaten här inne, de är nog för gamla och ur funktion men försök! Snabbt!”

Det funkade inte.

Kvinnan sa: ”Hoppa av vid nästa hållplats, för det kommer ofta kontrollanter med vita kepsar och då tjejen - då blir det dyrt för dig!!"

Jag hoppade av. Och efter det har jag hört flera Göteborgare snacka om dessa kontrollanter med vita kepsar vid olika tillfällen. Är de så farliga? Det verkar på flera jag talat med att dessa kontrollanter med vita kepsar är djävulen själv som skall ta in folk och tortera dem. Strypa dem och piska dem - därefter skicka hem en faktura på 1300kr typ. 


Igår, då jag hoppade på Västtrafiktåget (ej pendeltåg) på centralen där jag kunde köpa biljetter på tåget. jag såg en som jobbade på tåget och jag sa att jag är lost och undrar hur jag betalar för jag är inte härifrån och är bara här för jobb. Han log och kollade upp och ner på mig. Blinkade och sa flirtigt: "Du får åka gratis."

Jag blev irriterad och sa att jag betalar. Men han sa att jag åker gratis. Sen satt jag mig. Varför jag blir irriterad undrar ni kanske? Ja för hur han kollade på mig som att han klädde av mig och sa att jag får åka gratis. Greppar ni? Aja...

Nu Frukosten 😍! Det borde vara olagligt att ha så mycket godis på en hotellfrukost. Jag kan ju meddela att min tallrik blev fylld av diverse kakor & godisar. Vilket känds galet onyttigt, så jag gick och hämtade yoghurt, dock har jag hittills bara druckit kaffe och ätit, ja - godiset.

Nu sitter jag och jobbar med Bolaget och skall ta några telefonmöten och sen paneldebatt här på konferensen på hotellet! Yay! 🌟

Ha en fin dag underbara DU!

Love // Becca

❤️

Likes

Comments

när smärtan isar som nålar genom hela själens existens. då smärtan kommer för nära. då rymmer jag med alla flyktvägar man kan ta till - för det är så jag lärde mig att hantera det - för ni visade inga andra vägar än flyktvägar. jag visste inget annat. nu vet jag att de finns andra vägar att gå. och just det får jag påminna mig om varje gång - att de existerar.

  • 137 Readers

Likes

Comments

‪Jag är van att föreläsa om personlig smärta - dock var det längesedan som det skar inom mig under en föreläsning. Att föreläsa för Maria Ungdom om missbruk - min uppväxt och sedan 15 åriga Becca som själv hamnade i ett missbruk - den tiden gör än ont inom mig 💔

Mina viktiga budskap under föreläsningen var att se bakom ett missbruk. Istället för att fokusera på en produkt - missbruket - så lägg först fokus på vad som egentligen gör att man missbrukar. Istället för att 100% utgå ifrån mängden av glas - så fråga:

- Vad är det som gör så ont?
- Innan du gick till flaskan, vad kände du och vad tänkte du?
- Vad är det som gör att du vill stänga ner dina känslor? Vad är det som gör så ont inom dig?


Att börja med detta är jätteviktigt! När jag var 15 år så fokuserade alla vuxna på produkter av en sargad själ som gjorde så jävla ont. Att jag söp satan, rymde hemifrån och hade förlorat mina betyg.

Jag hade önskat då - att en vuxen skulle frågat - hur mår du egentligen? Och gett mig en kram och jag hade behövt höra - det blir bättre och vi hjälps åt nu.

Den där perioden då jag var i min första depression och var i alkoholmissbruket så slutade det med att polisen hämtade mig i mitt hem efter att jag skrikit på fyllan att jag kvävs och jag orkar inte mer. Det var min botten och det var mitt rop på hjälp. Jag hamnade på LPT på BUP. Jag minns att jag kände mig så vilsen första natten.

”Hur kunde mitt liv raserats så snabbt?!”

Ett halvår hade jag förlorat allt, men framförallt min själ. Jag ville dö - för jag orkade inte längre andas. Jag låg där i min säng på BUP i ett ensamt rum och undrade:

”Vem är jag nu?”

Jag är evigt tacksam att Kacka som inte kände mig tog hand om mig då. För jag vägrade att flytta hem på grund av hemförhållandena som bara den var ett rent inferno.

Det fantastiska med Kacka - kakan ❤️ - var att hon såg mig bakom allt. Hon mötte min smärta och dömde mig inte. Med kärlek och som hon är - en ängel - så räddade hon mitt liv. Med kärlek ❤️

Du inom vården. Möt människan, möt smärtan som förorsakar missbruk och var en medmänniska - döm inte. Det finns inga hopplösa fall - bara perioder som är hopplösa och dem kan man ta sig ur. Men ibland behöver en människa hjälp med det.All kärlek // Becca

❤️🌟❤️

Likes

Comments