Rödbetskaka med frö och nötter

En paus i skrivande av JULRECEPT

Hej på er läsare!
Tisdagen har nu kommit i vi är i början på en ny vecka. Hur ser era planer ut?
Min vecka är mest fylld med långa jobbdagar, men jag klagar inte. Det är nu fyra veckor kvar till jul och sedan väntar en lång ledighet.

Idag tänkte jag ta ett litet avbrott i alla julinspirerande recept jag delar med mig av. För idag ska ni får kika på en god mjuk kaka som är bakad på rödbetor och lite olika godsaker.

Rödbetskaka med frö och nötter

2 st Ägg
2,75 dl Råsocker

1 dl Solroskärnor
1 dl Nötter-grovt hackade
3 dl Rödbeta-riven
1,5 dl Matolja
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Dinkelmjöl
1 tsk Kanel

Hur du gör:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Mät upp riven rödbeta, nötter, solrosfrö och olja i en skål. Blanda ihop.
3. Tillsätt mjöl och bakpulver i din porösa smet. vänd runt väl.
4. Ta sist i blandningen av rödbeta, nötter, solroskärnor och olja. Rör runt.
5. Häll upp smeten i en smörad och bröade form.
6. Baka kakan på 175 grader i ca 45 minuter. Prova genom att sticka i den.
7. Innan du vänder upp kakan så låt den ligga i formen och svalna lite.
8. När kakan har svalnat så pudra lite florsocker på den.

Förvaring: I rumstemperatur i en burk eller inlindad i bakplåtspapper. Kakan går bra att frysa.

Kram/R

Gillar

Kommentarer

MariaMA
MariaMA,
Någo av det godaste jag har smakat! 😍
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229