Björnbär och blåbärspaj med pumpa

Hej på er!

Oj vad denna veckan har gått fort, så sjukt att det redan är lördag.
Idag har vi vårt näst sista bröllop på Sofiero och ett bröllop vi ska åka iväg och laga mat på. Jag ska först göra tårtorna till Sofiero sen ska jag iväg på cateringen. Detta kommer bli en bra dag!
Ännu bättre dag är det i morgon då det är sista dagen vi har öppet söndag i restaurangen. Vi kommer inte öppna söndagar förrän det är dags för julbord. Jippi!

Idag tänkte jag att vi skulle ta och kolla på min nya paj med björnbär och blåbär. Det är säsong för svenska björnbär och då passar det perfekt att göra paj på de!

Jag ville göra en lite roligare paj utan bara vanlig smuldeg så jag la till lite kärnor. Visst är det gott med en vanlig smulpaj men det är gott med variation.

Björnbär och blåbärspaj:

150g Smör
1 dl Socker
2 dl Havregryn
1,5 dl Mjöl
1 dl Pumpakärnor
1 dl Solrosfrö

Fyllning:
700g Björnbär
300g Blåbär
Maizena
Socker

Hur du gör:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda socker, havregryn och mjöl. Rör ner det smälta smöret.
3. Häll ner bären i en pajform och pudra över med maizena och socker.
4. Lägg på smuldegen och strö över pumpakärnor och solrosfrö.
5. Baka av pajen på 200 grader till pajen får en fin färg.

Servera pajen med en god vaniljsås eller sötad creme fraiche.

Kram/R

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
foodaholics
foodaholics,
Ser fantastiskt ut🤩nouw.com/foodaholics
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229