God morgon på er!

Denna veckan kommer gå av stapeln med en rivstart. Jag kommer knappt ens veta var jag ska börja. Jo börja vet jag, kommer börja veckan med att jobba och sen övningsköra. Sen i veckan ska jag övningsköra lite till, jobba mycket mer, åka på träningshelg med laget, hinna gå till gymmet och så ska jag gå på bröllop på lördag. Någonstans där ska jag hinna äta och sova men det kommer jag säkert lyckas klämma in.

Det roligaste med denna veckan är att jag ska få göra tårtorna till mina vänners bröllop. Det är alltid en ära att få göra bröllopstårtor men när jag gör det till vänner, familj och bekanta är det alltid något extra. Det är mer press och jag känner att jag vill verkligen visa upp att jag är duktig på vad jag gör. Kommer hålla andan på lördag när första tårtbiten skärs upp, alltid lika spännande att få se de fina lagerna i tårtan. Lovar, bilder kommer komma till helgen.

För två veckor sedan skrev jag om fika till barnkalas och nu ska jag följa upp med två sorters kakor som var med på kalaset.
Båda två är gjorda på samma mördeg bara att i den ena kakan la jag i choklad och cashewnötter.

Visst är de små glassarna söta. Dog nästan sötdöden när jag hade gjort dem klara. Jag lovar även att de är sjukt smarriga. Joel här hemma åt upp hela lådan jag hade gjort på två dagar. Jag vet att han är ett kakmonster men det gick fort tills där bara låg små smulor kvar i lådan.

Mördegskakaor:

150g Smör-Rumstempererat
1 tsk Vaniljsocker
0,75 dl Socker
4 dl Mjöl

För att göra mördegskakor med choklad och cashewnötter tillsätter du 100g Mjölkchoklad och 1 dl Cashewnötter hackat.

Hur du gör:
1. Kör alla ingredienserna i en matberedare eller knåda snabbt ihop dem för hand.
2. Låt mördegen vila 30 min i kylen.
3. Baka av på 165 grader till fin färg. ca 8-10 minuter.

För att göra glassarna kavlar du ut mördegen och stansar ut önskad figur. Baka sedan av och låt svalna. För att dekorera använd choklad och kristyr.

För att göra mördegskakorna med choklad och nötter. Hacka i tillbehören och forma till avlånga små limpor. Baka av och låt svalna. Ringla över choklad och pudra med florsocker.

Min glassutstansare köpte jag på Søstrena Grene.

Kram/R

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Veckans humör:

Mitt humör denna veckan har faktiskt varit väldigt bra. Började veckan med att fräscha upp frillan och sedan åka på utflykt med mamma. Blev en kanon start på veckan. Någon dag jag har känt mig lite irriterad men helt utan anledning, gissar på att vi alla har dessa dagarna.

Veckans sämsta:

Oj veckans sämsta är alltid svår tycker jag, tycker att mina veckor har flytet på rätt så bra. Men om jag ska välja något måste det vara att jag känner att jag inte hinner med mitt liv. Har tusen saker på g och är ständigt i rörelse eller på gång med nya projekt. Skulle önska att jag någon gång kunde känna att jag hade tid att bara vara. Jag gissar på att jag inte är den typen av person som tar mig tid till det. Men det kommer, hallå jag är ledig hela januari, februari och halva mars då måste jag har tid till allt.

Veckans utmaning:

Veckans utmaning måste varit idag. Det är storm ute och jag skulle övningsköra med motorcyklen på bana. Kan ni gissa om det var svårt att köra slalom och krypköra på två hjul när det blåser 25m/s, svar JA! Men jag håller tummar och tår att jag klarar detta nu, jag vill så gärna ha mitt körkort. Får se hur det går i morgon, då ska jag övningsköra i trafiken. Snälla du som styr över våra öden, gör så jag klarar mitt körkort. Tack på förhand!

Veckans Fotografering:

I torsdag var jag med och lagade mat till en fotografering med sofieropark. Fotograferingen var till ett repotage om ätbara blommor som sedan kommer komma upp i en tidning. Så sjukt spännande det ska bli att få se bilderna, och längtar till det kommer ut i en tidning. Men när är en bra fråga.

Veckans mest uppskattade recept:

Denna veckan var det vit kladdkaka med blåbär som ni tyckte mest om. Det är så kul att så många läser och hör av sig att ni gillar recepten. Ni är alla så fina!

Veckans samarbete:

Denna veckan presenterade jag mitt nya samarbete för er. Det är så roligt att få ha möjligheten att få prova och visa upp Gaston Lugas fina väskor för er. Blev helt tokkär i denna snygga praktiska väska. Den är ett måste om du reser mycket och vill ha det bekvämt. Många fack och den är rymlig. Den är ju också fin att titta på med snygga detaljer.

Kram/R

Gillar

Kommentarer

God kväll på er!
Igår hade vi Winemakers dinner på Sofiero. Det var tredje gången vi hade detta evenemang och det var lika trevligt som alltid. Gästerna var supernöjda och vi blev överrösta av komplimanger för den goda maten vi serverade.

För er som undrar vad Winemakers dinner är, så är det en middag som anordnas där en vinmakare kommer och pratar om sitt vin samtidigt som vi serverar en middag som passar till vinet. Ett väldigt trevligt koncept.
Denna gången var det vinmakaren Albert Ahrens från Sydafrika som kom och berättade om sitt vin.

Till aptitare fick gästerna följande.
Till vänster har vi ett rotsellerichips med tryffelcreme och riven tryffel. Till höger har vi friterad jordärtskocka med anklever och äppleost.
Väldigt bra start om du frågar mig!

Första rätten var halstrad pilgrimsmussla med kålrabbi, grillad gurka, kärleksört och en smörad gurka och ostronbuljong.

Rätt nummer två serverade vi hummersoppa med smörad hummer, majscreme, sotad silverlök och körvel.

Rätt nummer tre var vildand med ostronskivling rostade i baconfett, svartvitlökcreme, ringblomma och krasseblomma.

Rätt nummer fyra var hjort med rödbeta, picklade svarta vinbär, blodcreme och kinesisk lökblomma.

Som sista rätt nummer fem var då desserten. Vi serverade svenska hjortron med päron, vitchoklad, valnötscreme, vitchoklad sorbet och hjortronglass.

Desserten är så god. Vi har denna dessert på vår kvällsmeny också och den fick stående ovationer!

Nästa stora event vi har på jobb är gourmetafton. Ska bli spännande att se vad vi serverar då.
Ha en bra kväll!

Kram/R

Gillar

Kommentarer