Hej min gamla vän,

Idag är det exakt 603 dagar sedan som jag skrev ett inlägg på denna blogg. Ungefär 600 dagar sedan jag lämnade Kenya och det fantastiska äventyr som jag upplevde där. 600 dagar sedan jag lämnade ett av mina favorit länder på obestämd tid. Planen som alltid var att besöka så snart som möjlig har helt plötsligt förvandlats till 600dagar. Hur gick det till?

Idag befinner jag mig dock på en annan ort, istället för att åka tillbaka till ett land som jag nästan redan upplevt till fullo bestämde jag mig för att prova något nytt. Eftersom att jag ville utveckla mina engelska kunskapar och prova på att leva i ett annat land och en annan kultur beslutade jag mig för att flytta 6 månader till Singapore för att prova på storstadslivet i Singapore.

Original planen var att stanna i 6 månader och bo i en värdfamilj under denna tid, men pga en liten turbulent start har planerna börjar ändra på sig. Därför är framtiden lite oklar. Men jag njuter fortfarande av storstadslivet i Singapore men minerna från Kenya, vänner och livet gör sig hela tiden påmind och jag blickar ofta tillbaka på bloggen och känner en hemsk längtan men även ett otroligt stort lugn. Singapore är en fantastisk stad och man får aldrig långtråkigt här. 11 dagar senare sitter jag i skolan och har beslutat mig för att försöka ta upp det här med bloggen. Det var ju ganska roligt ändå!

Eftersom att inga planer är klara eller redo att tillkännages får ni helt enkelt fortsätta titta in här och för att följa mina nya äventyr i fantastiska Asien en kontinent som för mig är ganska ny om man inte räknar med Thailand där nog 90% av Sveriges befolkning varit.


Tack för nu min gamle vän vi hörs snart igen,

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sista veckan är kommen och vad vi än gör så flyger alltid samma tanke genom huvudet. Detta är för sista gången. SISTA GÅNGEN!?! Känns så absurt att aldrig mera promenera till Toi och köpa kläder för 5kr. Allt det fantastiska vi har fått uppleva och fortfarande upplever ska ta slut. Allas vänskap ska sättas på prov när vi helt plötsligt lämnar och inte längre kan ligga i grannens säng och vänta på att grannen ska komma tillbaka från lektion. Det man kommer att sakna mest är alla vardags saker som vi gör, våra små egna ritualer. Kommer kännas så tomt att vakna upp hemma i mitt vita rum när allt här i fyllt med färg. Att vana upp och helt plötsligt vara ensam hemma?Familjen har åkt till skola och arbete... Hur ska man klara abstinensen och sällskapssjukan om internatet? Om någon har svar på dessa frågor får den gärna upplysa mig!!

Sista veckan är ialla fall proppad med fantastiska saker, boardingen överraskade oss igår med karaoke kväll där vi (ialla fall jag) sjöng oss hesa. Idag har jag avslutat Uf-företaget med att ta mig ut till Kenyas största slum och lämna över 18000 shilling till en organisation som arbetar för att kvinnor ska bli mer självständiga samt att hindra spridningen av HIV och aids. Som även har varit vårt huvudmål med projektet. Fick en fin t-shirt som jag älskar mest av allt, även om den är brandgul och egentligen ganska ful. Så mycket är planerat för de sista dagarna, man vill hinna med allt!!

Blandade bilder från året,


Diani, strändernas paradis... Närheten till paradiset kommer även den att saknas

Stunderna när min älskade familj var här och jag var nöjdast i världen

På toppen av Kenyas högsta berg. Den känslan när jag faktiskt hade klarat en fysisk anträngning var helt jävla underbar

En av alla dagar vi har spenderat i bussen påväg någonstans. Att åka buss i Kenya har en helt annan betydelse och har lika många minnen från bussresorna som från destinationerna.

När det bara kommer fler och fler människor till ens rum och tillslut är hela mattan full av människor du älskar och allt du vill göra är att frysa ögonblicket och leva i det föralltid!!

Likes

Comments

Några kontraster värda att tänka över. Hur sjukt är det inte egentligen att i Sverige gråter barn på julafton när du inte fått den ny märkesväskan de önskat sig eller fått färre presenter än sin kompis. Avundsjuka är något vi dagligen upplever i Sverige och alla avundas vi någon som är bättre hår, finare hus, egen bil, snyggaste kläderna.. Här i slummen springer barnen ut med gatan med ett gammalt bildäck som de jagar, de bygger egna leksaker av vad de hittar på gatan. Det är sällan man hittar en ledsen kenyan eller någon som avundas någon annan. De tänker allt för ofta att de gör vad de gör för att deras barn sen ska lyckas. Det är målet. Avundsjuka på det sättet det existerar i Sverige på är minimal här. De är tacksamma för allt, de lyfter sina föräldrar till gudarna och tackar för minsta lilla. Tänk om detta var Sverige och alla skulle se sura ut varje gång någon annan hade mer än dig själv.Nu är detta inte fallet, men bilderna nedan är ändå tänkvärda när allt vi gör är att köpa dyrare och dyrare saker....


Likes

Comments

Hej halå bloggen, här kommer en liten film på cirka 2 minuter om mitt påsklov och det superbästa firandet av pappa som faktiskt fyllde 50 år!! Vet att jag är typ 5 veckor sen med uppladdningen, men har varit lite strul med vimeoEnjoy!!


Likes

Comments

Jaha, idag flyttade älskade grannen Katia in i mitt lilla rum. En liten spontan flytt av sängen då vi egentligen tänkt bygga koja... Riktigt mysigt och ikväll sover Katia och Klara i den numera lite "alternativa" dubbelsängen!!!

Bästa med internatet helt klart! Finns inget bättre än att sova med sina bösta kompisar

Likes

Comments

Jag vet, jag suger på att blogga! Men nu har det varit så mycket i skolan, helgutflykter och att ta vara på den lilla korta tiden som är kvar!

Men bättre sent än aldrig, för cirka 3 veckor sedan begav jag mig mot Frankrike och den lilla byn Sainte Foy där familjen plus 25 andra vänner och familj befann sig för att fira min lilla papas födelsedag! Pappa hade ingen anning om att jag skulle komma och väl framme i byn fick jag gömma mig i en backlucka i några kompisar bil där pappa sedan fick hitta mig, hehe! I brist på andra övverskningsmoment ;)

Under veckan hann vi med en massa skojigt som en trevlig champagne lunch, helikopter flygtur och en vip hylla på la folie douce, middagar med både släkt och bästa vänner, och jag höll även ett tal under själva födelsedagsmiddagen och alla började gråta vilket var lite gulligt.

Vi åkte skidor i dagarna 7 och Frankrike bjöd på underbar mat, solsken och en massa skratt och kramar. Vi hann åka i lite olika system; St Foy, Val d'isere, Les arcs, la rosiere och italienska la Thuile.

Det var satans varmt och sista dagen steg termometern upp till 21celcius!!

Klart bästa resan på länge och jag är så göad att jag bestämde mig för att överaska honom, och det är en resa som jag inte tror att någon av oss sent ska glömma!!

Likes

Comments

Alla som är är vän med mig på Facebook har nog inte missat att det inte blev någon resa till Rwanda eller gorillorna för mig. Jag och mamma hade sedan november planerat att överraska pappa här i alperna där dom skulle vara för att fira pappas 50 års dag. Pappa blev så överraskade och glad över att jag kom. Veckan har tillbringats i backarna med skidåkning, afterski och helikopter flygning. Detta är helt klart det bästa påsklovet jag haft och veckan är ändå inte slut ännu. Jag flyger tillbaka mot Kenya och Nairobi på måndag och då är det enbart 6 veckor kvar innan jag flyttar hem för gott. Känns så sorgligt men skönt illa fall. 

Nu inväntas om några timmar middagen i det vackra Charlet vi har hyrt hela veckan. Varje kväll serveras det fyra rätters middag och vi äter tills vi spyr. Har passat på att äta kantareller, "äkta" kött (Kenyas kött är inte det bästa direkt) och LAX!! överlycklig när jag insåg att middagen skulle bestå av lax häromkvällen. Lax är inget vi har ätit i Kenya då det är så sjukt dyrt! 

Tänkte ta en tupplur och invänta middagen, väl tillbaka i Nairobi ska ni få en stor bildbomb och sedan även en uppdatering på hur veckan varit!  


Likes

Comments

Hur beskriver man den skumaste helgen någonsin? vi är cirka 13-15 elever som inte blivit magsjuka ännu. Och det som är konstigast? Jag som halvårets magbakterie har mirakulöst klarat mig även om jag har sprungit mellan olika sjukas rum och hjälp till. Alla har mått så dåligt och det är verkligen så konstigt att alla blev sjuka. Men i torsdag och fredags var det ganska skönt. Eftersom att nästan alla lärare var sjuka hade jag i torsdag enbart 1 lektion och i fredags 2 stycken på fredagen där vi på psykologin fick tårta av Robert då vi 6 personer, sååååå gott!! :)

Eftersom alla är så sjuka har helgen tillbringats på internatet. Medan alla skrev högskoleprovet tillbringade jag och sjuklingen Klara dagen i min säng med film och mysplygg och en massa annans! Idag har jag bara pluggat och skypat med käraste föräldrarna och småsyskonen.

Snart är det påsklov och en välbehövd semester med nya äventyr, LÄNGTAR!!

Nu ska jag titta på någob mysig nostalgi film innan jag säger godnatt för ikväll!
Likes

Comments

De senaste 24 timmarna har varit rent kaos. Monzunregn, avstängt internet och strömavbrott. Men framför allt det faktum att 43 lärare och elever är magsjuka. Alla mina lektioner var inställda förutom engelska provet. För mig som inte var sjuk betydde det sovmorgon till 14 och sedan skriva provet. Så dagen tillbringades med att hjälpa Erika och Klara samt att mysa med Anna i min säng. Tanken var att vi skulle plugga men slutade med att vi pratade strunt, lyssnade på en massa bra musik och laddade ner en massa konstiga appar till mobilerna. Så dagen var mysigt enligt mig, speciellt de stunder det regnat. Även om regnet ofta resulterar i strömavbrott så stiger mysighetsfaktorn till max och man svettas inte längre när man ligger under täcket. Allt plugg som vi förträngde måste i alla fall tas i tu med nu, måste skriva klart en rapport, plugga till ett matteprov och göra läxan i psykologi. Känns lite lagom sent. Men som vanligt blir man proppad med läxor och prov sista veckan innan lov....

Eftersom dagen varit allmänt grå bjuder jag på en fin bild från bättre tider; DIANI

Likes

Comments

Gårdagen spenderades på mitt rum med grannis, vi hade mysplugg och bara allmänt mys hela dagen lång. Vi var båda hemma från skolan. Vi både kändes oss allmänt psykiskt dåliga så vi båda skyllde på lite huvudvärk och hamnade som sagt på mitt rum hela dagen. Det var riktigt behövligt och idag är vi fyllda med ny energi och välmående. Ibland behöver man stänga av världen runt om kring sig bara! Vi åt i alla fall en massa god frukt och byggde en koja där jag somnade, hehe och Katia pluggade i. Allting var bara på mysfaktor 100 med bästa musiken och bästa sällskapet helt enkelt. Detta ska verkligen göras om nästa gång själen behöver en lite paus.

Regnperioden har ju börjat nu också, mulna grå moln på himlen och en riktig Kenya kyla (läs 19 grader) som gör att man får ta på sig en tjocktröja. Jag som älskar att höra regnet slå mot taket njuter och det luktar sådär som bara ett monzunregn kan lukta. Lite tråkigt att vädret kommer att vara piss under de sista veckorna, men det är livet liksom.

Likes

Comments