Header

Tänkte att jag skulle dela med mig av min syn på dödsstraff. Något som ständigt är en aktuell debatt. För dem som känner mig, de vet mycket väl vart jag står någonstans i denna fråga. Det är helt klart enligt min mening, aldrig okej att ta någon annans liv och jag ska säga varför. Ni får mer än gärna kommentera och säga er åsikt, så länge ni håller en god ton!

Först och främst. Det finns dem som hävdar att dödstraff skulle avskräcka andra att begå grov brottslighet. Men faktum kvarstår dock, att i de länder där man fortfarande tillämpar dödsstraffet, så är inte mordstatistiken lägre. Finns även de som hävdar att det finns ett starkt folkligt stöd för dödstraffet men detta stämmer heller inte. Stödet brukar däremot tendera att minska kraftigt om faktorer som risken för att oskyldiga avrättas och allvarliga brister i rättssystemet plockas fram. 
källa: http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/dodsstraffet/

Därmed kommer jag till den viktigaste argumentet till att dödsstraff inte ska tillämpas. Risken att oskyldiga döms. Det finns många som suttit många många år i dödscell, dömda på felaktiga grunder, som har visats vara oskyldiga. 
i denna artikel kan ni läsa mer om de: http://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratals-oskyld...

Finns också dem hävdar att ekonomiskt sätt så är dödsstraff bra. stämmer ej heller. dödsstraff kostar faktiskt betydligt mycket mer än ett fängelsestraff. Ni kan läs om det här: 
http://www.dagensjuridik.se/2011/06/kaliforniens-n...
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/dodss...

Vill avsluta detta med att säga att ta en annan människas liv är aldrig försvarbart. Hur kan man anse att döda är fel när man rättfärdigar det som straff ? 

Tack för mig! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments