Har nu kommit in i livet på riktigt efter min student i juni.

Tänkte komma igång med bloggen igen då den bara ligger här och dammar.

Jag bor ihop med min sambo i en fin lägenhet, införskaffat mig två galna kattungar, tagit studenten, skaffat jobb som montör på volvo lastvagnar i tuve, bytt motor i bilen till en t5-r motor på 260hk m.m.

En liten kort sammanfattning.

Kommer slänga in lite bilder så att ni får se följden av sammanfattningen ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Att man kan vara så dålig på att blogga som jag är...

Skrev senast i februari och det har ändå gått typ 3 månader nu sedan dess.

* Hade sönder oljetråget på bilen (9000kr för att laga bilen)

* Flyttade till en ny lägenhet.

* Turboras på bilen.

* Rasad växellåda.

* Dressyrträning.

Och massa mer.

Så man kan väl säga att ni läsare har missat en hel del. Men ska börja om på nytt nu hade jag tänkt och försöka en sista gång med bloggandet.

Kram!

Likes

Comments

Denna veckan har de flesta sportlov men jag valde att flytta fram mitt lov så gör jag praktiken i ett svep.

Linnéa däremot valde att ta denna veckan ledigt och inte gå klart praktiken. Ibland förstår jag mig inte på henne.

Men iallafall...

Dagen började med att jag gjorde iordning Opawa för en longering då jag inte ville riskera att åka av igen då det skulle förvärra situationen i min höft. Jag var iväg och longerade i ca 50-60 min med hängande stigläder och massa annat då hon är feg och försiktig av sig, 

Därefter mockade jag stallet, fixade nytt vatten och gav alla hö och gjorde nya höpåsar. När stallarbetet väl var klart blev det lunch och kaffe. Vi åkte sedan till det andra stallet där jag gjorde massa påsar med hösilage samt grejade med de ohanterade unghästarna. Dom har stått i lösdrift hela sitt liv utan mänsklig kontakt så det är lite krux med att påbörja hanteringen då man knappt får komma nära hästen. Efter några timmar med de hästarna och när de andra stallet var klart fick jag lov att åka hemåt.

Väldigt skönt att få sätta sig i sängen och dö ut en stund.

Likes

Comments

Efter en händelserik dag i fredags på praktiken så har jag inte vart så aktiv då jag skadade mig ganska rejält,

Under morgonen var Kicki och Martin iväg för att hämta två hästar vilket innebar att jag och Linnéa var ensamma i stallet. Vi började med att ta ut "fulöga" på en liten skrittur med en ryttare på ryggen och en på marken med grimskaft. Hon är under inridning så blev en liten tur med Linnéa på ryggen och jag på backen. Hon var väldigt duktig, mycket creds till lilla tjejen.

Sedan var det dags för Opawa (en tjej med mycket nerver). Vi begav oss till ridhuset och skulle rida lite grann på henne. Jag satt upp med en pall som jag var tillsagd till och kom upp på ryggen utan några större problem, dock så vart hon lite spänd.

Fick fram henne i skritt och givetvis så råkade hon peta till pallen och sket ner sig vilket resulterade till rodeo runt hela ridhuset. Jag tror att ni alla kan komma fram till slutsatsen, jo jag flög av på ett brutalt sätt.

Stukade min vänstra handled, slog i mitt huvud väldigt hårt och skadade min höft så att en nerv lyckades komma i kläm. Den klämda nerven resulterade till ingen känsel i min höft.

Jag kunde inte fortsätta den dagen och tvingades att åka hem. Släppte dock ut alla hästarna i hagen så dom slapp stå inne hela dagen.

Så den fredagen låg jag i sängen och tyckte synd om mig själv.

Likes

Comments

Idag var jag själv på praktiken då Linnéa hade sovit dåligt och inte orkade dra sig till praktiken.

Men det såg jag absolut som en fördel!

Började med att åka till det andra stallet för att påbörja hantering av två stycken tre-åringar. Skimmeln var lätt att få tag på och sakta men försiktigt leda henne, det gick faktiskt väldigt bra. Den svarta hästen däremot är väldigt skygg och lät ingen komma nära henne. Men vi gjorde absolut framsteg. Jag fick klappa henne lite på huvudet och hon åt lite kraft från min hand så lite kontakt är väl alltid en bra början. Så vart ingen riktig hantering utav henne.

Sedan fick jag rida på ett sto som har stått under ett tag. En väldigt pigg dam. Vi longerade henne först och hon sprallade som bara den, skena, bockade m.m. Sedan var det min tur för att sitta upp. Skrittade en ganska lång stund på henne till en början bara för att få känna på henne. Hon gick ner på tygeln och började trampa under sig. Men hon var väldigt ojämn i muskulaturen och hon var väldigt vinglig. Hon sökte sig väldigt gärna ut till staketet för att ha det som stöd. Efter lite om och men så kom vi fram i trav. Testade lite grann i båda varven och sedan var det bra för oss. Med tanke på att hon har stått såpass länge och redan innan sprungit av sig så ville jag inte pressa för mycket!

Mycket roligt ridpass för mig som inte har ridit på ett tag.

Efter detta åkte vi till stallet på gården för att rida unghästarna.

Jag skulle ut och skritta lite på tre-åringen som bara har vart ute och skrittat några enstaka gånger. Det hoppade jag över då hon hade väldigt väldigt ont i ryggen. Jag märkte detta redan när jag borstade henne att hon betedde sig annorlunda och sänkte ryggen smått. Så jag började klämma och känna på ryggen och då kastade hon sig åt alla håll och kanter och sänkte ryggen väldigt mycket.

Jag kände att jag vill inte rida en häst som har ont i ryggen då detta kan göra att hästen förknippar ridningen med smärta och det är verkligen inte bra för att påbörja inridningen med.

Jag började istället göra iordning stallet med mockning, vatten, sopning och hö. Sedan åkte jag hemåt. Slutade lite tidigare idag.

Likes

Comments

Puh... Roadtrip till Uppsala.

Började med att åka hemifrån vid kl 08.00 på morgonen för att fixa med transport och grejer. Hände lite saker däremellan så kom fram till Sjuntorp kl 12.30 för att lasta på de två unghästarna som skulle iväg till Uppsala.

Vi kom iväg från Sjuntorp kl 13.00 och åkte iväg. Efter två stopp under vägen för att kolla till hästarna så kom vi fram till Uppsala kl 19.45. Resulterade till några timmars resande. Ca en 30 min från att vi anlände så åkte vi hemåt igen.

Mörkt och stjärnklart ute vilket resulterar i att man blir trött framför ratten, vet ej hur många gånger jag var tvungen att stanna för att ta en bensträckare och röka för att komma igång igen. Köpte energidrickor samt godis för att hålla blodsockret uppe.

Vi var hemma igen vid 05.00 och man var väldigt trött. Aldrig att jag gör en till resa till Uppsala med världens obekvämaste pickis med ett stort släp efter. ALDRIG IGEN!

Jag sov ut dagen efter och tog en dag ledigt då jag behövde detta.

Likes

Comments

Första dagen var helt kaos för min del.

Till en början så krängde däcken av från fälgen (= punka), hade inga verktyg och ingen domkraft vilket gjorde det hela omöjligt att lösa. Efter lite om och men så fick man hjälp och det löste sig för tillfället. På grund av denna proceduren vart jag väldigt sen till praktiken och det är ingen bra början! Dom trodde att jag hade hittat på denne händelsen för att skippa praktiken men där hade dom helt fel!

Jag och Linnéa åkte med Martin till granngården för att köpa en pall med torv, en pall med spån, två säckar med musli och två säckar med pellets. Vi lastade på transporten och åkte till de två olika stallen för att lasta av. Det var tungt men det gick hyfsat fort när man var tre stycken som lastade av.

Sedan var det dags för mockningen och då vart Linnéa lite dålig så hon gick in för att vila. Jag mockade alla boxarna i stallet, alla boxar fick ny och fin torv, rent vatten och hö in i boxarna. Sedan skulle hästarna i hagen också få lite hö så gick och delade ut detta också.

Klockan hann väl bli 1-2 och blev tvungen att köra hem Linnéa, så ingen lång dag alls. Inget bra intryck!

Likes

Comments

Imorgon är det den första praktikdagen och jag längtar verkligen! :D

Ska vara på ett försäljningsstall där jag har fått i uppgift att jobba med tre stycken unghästar, vilket jag tycker kommer bli riktigt spännande. Älskar nya utmaningar och vill mer än allt visa mina framfötter. Jag kommer dock få åka en jävla bit då jag åker ifrån Göteborg till Sjuntorp. Men det är helt klart värt det!

Snön är borta och man börjar känna att våren är på väg, kanske inte nu dom senaste dagarna då det har regnat och blåst. Men när solen väl är framme så är allt helt underbart! Så nu hoppas jag på en dunderstart på veckan och de kommande tre veckorna.

Känner mig taggad som aldrig förr (talar faktiskt sanning) xD.

Jag ska uppdatera er varje dag med bilder om hur allt är och berätta hur jag känner och så.

Nu tar vi nya tag och nya möjligheter.

Godnatt!

Likes

Comments

Idag är den enda dagen jag faktiskt blev arg för att skoldagen blev inställd. Då undrar ni säkert varför?

Jo för att idag är det tisdag vilket innebär Billdal och ridning. Blev besviken då jag såg fram emot ett ridpass. Men med tanke på att många inte kunde dyka upp pga att deras bussar/tåg var inställda så blev hela dagen inställd...

HATAR SNÖ!

Snö är någon av det värsta jag vet. Usch, det är ca 2dm snö ute. Vart en katastrofal dag idag med bilar som kör av, plogbilen inkl. Kaos..!

Likes

Comments

Nu är allt på plats.

Har långpraktik v. 6, 7 och 9, och nu har jag äntligen hittat en plats jag kan vara på. Jag ska vara på ett ställe i sjuntorp (stall höjern), det är ett försäljningsstall med mycket hästar. Denna praktiken kommer gå ut på mycket ridning samt hästhållning främst.

Jag och min kompis Elin hade tänkt och vara där så det kommer bli en händelserik praktik. Med tanke på att jag inte har någon lust att bo där i närheten så kommer jag att köra bil dit bort så att man hinner att vakna till xD

Mycket bas med andra ord.

Jag kommer att försöka uppdatera bloggen lite bättre nu framöver, men går inte igenom dagens katastrofala insident med poliser och skit. Det kan man eventuellt prata om någon annan dag.

Likes

Comments