Deg

Ca 7dl mjöl
1tsk salt
Ljummet vatten efter behov, degen ska vara ganska mjuk
Dela in degen i 4 delar och knåda till bollar.
Kavlas ut lite, läggs på plåt och oljas så den täcker hela ytan. Låt vila tills du förbereder fyllningen.

Fyllning

1 liten cremefraishe
1 liten keso
250gr tinad, hackad spenat
1ägg
Skvätt grädde
Ca 1tsk salt

Blanda allt väl

Nu tar man en duk (ex linneduk, ren) och lägger på bordet.
Ta en av degen och lägg försiktigt på duken och börja töja och dra den så den täcker bordsytan.
Fyllning läggs runt hela kanten av degen.
Rulla degen med hjälp av duken genom att lyfta den och degen rullar in fyllningen. Rullas till hälften av den uttöjda degen. Skär mitten och gör samma sak på andra sidan.
Snurra degen med fyllningen och lägg i en oljad plåt. Sen ringlar man fylld deg runt runt :-)

In i ugnen på 200gr tills den är gyllenebrun.
När du är nöjd med färgen ta då ut pajen och häll grädde över hela pajen, ca 2dl.
Sen läggs pajen i ugnen ytterligare 10min.
Ta ut den och låt vila en stund innan servering och njut av en underbar paj.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments



Hacka 2 kyckligfileer och stek med salt och peppar

Strimla 4potatis 2morötter 1palsternacka
1 gul lök
1/2 kålrot (om man vill)

5dl grädde
2msk honung
1 lime skalet och saften (ekologisk)
Salt o peppar

Blanda ihop allt i en gratängform och in i ugnen på 200grader.

Likes

Comments

Krämig citron kyckling pasta

250gr kyckling bitar
1 citron (endast skalet)
2dl grädde
1dl vatten
3 små hela vitlöksklyftor
1 gul lök, grovt hackad
Nypa timjan, dragon,salt, curry
1 tsk vegeta
1 pkt färsk spenatpasta

Stek kycklingen i olja till den fått lite färg, lägg i lök och vitlök. Skala i skalet av en citron. Krydda, blanda. Häll på vatten och grädden när vattnet kokar. Koka in tills krämig, ställ av plattan. Koka pastan några minuter och blanda i den i kycklingröran. Njut av en fanatstisk god pasta ;-)

Likes

Comments

Goda snöbollar/kokosbollar!

200gr kokos
1 kondenserad sötad mjölk

Smaksättning
1 tsk vaniljsocker

Häll allt i en kastrull och koka upp försiktigt under omröring tills allt är en kletig smet på låg värme, akta så det inte bräns i botten.
Låt svalna och gör bollar till önskad storlek. Rulla sedan i kokos. Tips om man vill, man kan lägga en mandel i mitten. Denna påminner om raffaello kakan.

Inspiration till denna läckerhet har jag fått från Zeinas kitchen och jag måste bara dela med mig.

Hoppas ni gillar den och ha en fin fortsatt vecka

Likes

Comments

En mycket god ekologisk sorbet/glass på bara tre ingredienser!

2dl frysta jordgubbar
1 fryst banan
1 tesked vaniljsocker


Mixa allt i en blender tills slätt och njut av denna nyttiga dessert!

Likes

Comments

Hej! Testade att göra kladdkaka utan ägg och smör, resultatet blev fantastiskt. Första gången blev det kladdkaka och andra gången bakade jag den lite längre så det blev som en vanlig chokladkaka, båda var succe’!

Ca 8 bitar

1/2dl rapsolja
3dl socker (kan minskas)
1msk vaniljsocker och några droppar vaniljextrakt
1krm salt
3msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
2dl aquafaba
Florsocker att sikta över

Sätt ugnen på 200grader
Smörj in form med kokosolja och bröa.

Börja med att vispa aquafaba och tillsätt socker tills allt är fluffigt. Sen läggs resten av ingredienserna och rör om till slät smet, vispa inte för länge.

Bakas mellan 15-19 minuter beroende på hur fast ni vill ha den, oavsett så blir den god med glass eller vaniljsås

Lycka till och hoppas ni också gillar den

Likes

Comments

Ingredienser

1 pkt kikärtor utan vatten
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk vaniljsocker
150 g jordnötssmör
4 tsk honung
1 tsk bakpulver
100 g chocolate chips jag använde grovt hackad marabou schwizernöt

Instruktioner

Mixa allt förutom chokladen i en matberedare. Vänd i chokladen, jag hade den i frysen den stunden jag förberedde smeten. Tag med en blöt matsked och lägg på bakplåten (bakplåtspapper), dom är lite kladdiga så ta hjälp av en till blöt sked för att lättare få smeten på plåten. Dessa flyter inte ut under bakning så tryck ut dom lite. 

Jag gjorde stora och fick 10st.

Hoppas det smakar och lycka till

Likes

Comments

Rostade goda brysselkål

Rostad Brysselkål

500g brysselkål
Salt
Peppar
Olivolja
Citronskal (ekologisk)
Flingsalt

Koka kålen i 1min, häll av vattnet och lägg på plåt.
Ringla rikligt med olivolja eller annan om ni gillar det bättre. Salta, peppra och riv över skal från halva citronen.
Rosta i 220gr i ca 10 min, ta ut dom när ni är nöjda med färgen.
Strö över lite flingsalt och servera!

Hoppas det smakar

Likes

Comments