Vaför jag inte lagt upp något i bloggen

Nu är jag tillbaka efter ett litet uppehåll. Varför jag inte har skrivit något på bloggen är för jag haft dålig inspiration på vad jag skall skriva om, jag har varit dålig att lägga upp bilder för bilderna som jag lovade blev inte bra och jag skall ut imorgon igen och få till det så jag kan redan nu garantera er bilder.

Bytt inlägg kommer senare eller imorgon

Ha det gött

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fotopromenad

Då fick man en liten fotorunda på förmiddagen innan regnet kom. Vaknade till ett lager med frost som alltid bra när man skall fota. Om det är någon som bor i Göteborg kanske ni känner till Kåsjön som ligger inte sån lång bit från Öjersjö. Att fotografera där är inte helt fu skam eftersom det är väldigt begränsat med fotoplatser i området. Jag går alltid deit för att testa nya tillbehör till kameran, det var dags för efterlängtade ND filter som hjälper till vid långslutartid som gör att vatten och moln för slikeseffekt.

Jag kommer att granska bilderna ikväll sån kan räkna med att det kommer under kvällen senast imorgon, då kommer jag att skriva ett nytt inlägg.

Ha det gött så länge

Likes

Comments

Vad tänker jag vid fotografering del 1

Jag tänker berätta lite hur jag går till väga gällande fotografering och tänker vara inom bilområdet som första delen.

Många gånger jag fotar någon bil så kan jag tänka hur andra som ser mig när jag fotograferar, i konstiga positioner, ibland kan jag stå och ibland kan jag komma krålande vid bilarna. Det skall jag berätta här och nu, När jag är i en utställning eller en träff så kollar ag upp vad det finns för bilar och hur dem är placerade, vart kan jag befinna mig för att få till bilden som jag kan känna mig stolt över när jag skall granska den på datorn. När jag har kollat upp allt detta och sett bilen jag måste få fotografera kollar jag om det är folk runt den som kan vara "störande objekt" eller är det fritt fram och kolla inställningarna och ta kortet.

Jag letar oftast efter bilen som uppmärksamhet och tittar hur den är placerad, på bilträffar kan det vara svårt att fotografera bilar för dem kan vara parkerade på icke fotovänligt vis så då tar jag fram fasta objektivet för detaljbilder av bilarna. Vid detaljfotografering tänker jag oftast att ställa mig så jag inte syns på bilens lack. bilden som syns här nedan är en Ferraris ventil som jag tog kort på i somras, Ferrari har många detaljer som kan bli fina fotografier som skapar ett djup och man ser något nytt hela tiden. Något som jag har med mig hela tiden är CPL Filter även kallad Polaresringsfilter som hjälper mig med att ta bort solens starka ljus, man kan vrida filtret för att få mer ljus i lacken och den skapar ett härligt djup. Jag har Uv filter men använder det inte lika mycket som CPL filtret då jag får ut mer av CPL filtret.

Vad är det jag tänker på mer under tiden jag skriver inlägget? Jo det är något som jag brukar göra och är fortfarande på lärlingsnivå. Jag tar även chansen att arbeta med interiörbilder, det är något som jag kommer att göra mer eftersom det ta fram mycket detaljer och är med och skapar bilden.

Jag hoppas att detta ger er någon typ av hjälp på vägen.


Likes

Comments

Fotografering

Mina intressen

Nu så är det dags för ett litet inlägg i bloggen. Jag har inte uppdaterat bloggen på länge och det är för jag har nämligen en till blogg som jag har använt som fotoblogg men vill ha denna som liknade. Jag tänkte att jag skulle berätta om ett intresse som har gjort stort intryck i mitt liv. Fotografering, jag har varit intresserad av fotografering så länge jag kan minnas. Jag hade ingen kamera på den tiden så jag lånade när jag skulle iväg på en bilutställning, ett minne som kommer att finnas hos mig är då jag gick och köpte min egna kompaktkamera som var en mörkbrun Canon som kostade 599, det var det största jag hade gjort.

Kameran var det viktigaste för mig då jag kunde föreviga minnen från evenemang som t.ex Bilsport Performance& Custom show. Kameran var trogen många år men jag ville komma upp i nivå som, andra kameran som jag fick var en Canon 1200d som jag tyckte om men visste inte så mycket hur den fungerade utan hade en på atuoläget som förinställde allt. Förra året var det dags igen för en ny kamera som göra så allt blev bättre för mig som fotograf. Den nyaste kameran som jag har är Canon 50d som är underbar, att få arbeta med den känns alltid lika utmanande men det är lika roligt varje gång.Bilar

Som ni kanske redan vet är bilar mitt största intresse som har vuxit och vuxit. Det är som många säger ger man en leksaksbil till ett barn så kommer intresset naturligt. Varje gång jag ser en bil kan jag säga namnet och modellen, om det är normalt att vara sån det vet jag inte men jag tycker det är roligt. Det som jag fotografera mest är bilar och ni kommer att se tonvis med bilder i bloggen och det är fantastik att få se bilar den miljö som dem passar.

Likes

Comments

Så där ja nu har man skaffat blogg där fotografi kommer att vara i stor fokus. Meningen med RCZ Photography är att lägga upp mina fotografier som t.ex. Bilfoto, naturfoto. Jag har även drömmen att börja med modellfoto men i nu läget är det mest bil och natur som jag lägger fokuset på.


Hoppas att ni gillar det som komemr upp på min blogg och har ni frågor så tveka inte att fråga för det är bara roligt att få dela intresset!!

Likes

Comments