Här ser ni en bild med 5 fint uppradade dadlar.
Anledningen att där bara är 5 är för alla andra redan ligger i min mage. (Får göra ett gäng till sen!)
Men ni ska få ett topp tips så snacks.
2 ingredienser:
Dadlar
Valnötter

Ta bort kärnan i dadeln och fyll dem med en valnötter.
Grilla sedan i ugnen i 15 minuter, varm ugn.
Vänta en stund och sen har du krispiga karamelliserad dadlar som smakar heaven.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varför har jag inte gjort dessa innan?
Älskar saker som går fort och innehåller få saker.

250 g rivna morötter
1 river halloumi
2 ägg
1 dl ströbröd
Salt och chiliflakes

Blanda ihop allt och låt stå 5 minuter innan du steker biffarn.
Krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Så jäklar gott!
Här tillsammans med klyftpotatis (och sås och sallad!)

Likes

Comments

Men alltså seriöst.
Jag vill och kan äta detta med sked.
Men funkar absolut bäst i wook eller tillsammans med nudlar!

Thai sås pad thai:

Mixa:
1 1/2 dl jordnötter
2 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
2 tsk sambal olek
4 msk honung
4 msk kinesisk soja
2 lime
2 msk vitvinsvinäger

KLART!!!

Likes

Comments

Bananaicecream, nicecream frukostglass smoothiebowl osv.
Min bästa frukost (typ enda frukosten jag gillar OCH tål)

Denna med jordnötssmör, kardemumma och kokos var bästa på länge!

2 frusna bananer
1/2 tsk kardemumma
1 dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör

Valfri topping.
Jag hade kokosflingor, chiafrö hasselnötter och mer jordnötssmör.

Tina bananerna 10 min för att inte sabba bladen i maskinen. Mixa sedan bananen lite först och sen i med resten.
Klart har du en sjukt god glass som är nyttig.
Funkar även fin fint som dessert.

Likes

Comments

Kål kål kål i alla dess former!

Älskar grytor till min matlådor.
Här får ni en super gooood!

2 finhackade lökar
3 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 knippa grönkål
Brysselkål
1 kartong kikärtor
3 dl kokosmjölk
Persilja
2 nävar spenat
Salt peppar

Fräs lök, grönkål och kryddor och låt sedan brysselkålen fräsa med ett tag.
Häll på kokosmjölken och lägg i kikärtorna och låt puttra 5 minuter.
Salta och peppra och häll på spenat och persilja precis innan servering.

Ät tillsammans med ris el couscous.

Likes

Comments

Denna veganska såsen kan lura vilken köttis som helst och övervinna de mest skeptiska.
Alltså den är banne mig helt underbart god.
Tack Michelle.

2 gullök
2 rivna morötter
2 finhackade vitlök
300 g vegfärs
3 dl rödvin
300 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 grönsaksbuljong
1 msk soja
1 msk chilisås
Salt och peppar

Fräs lökar och morötter mjuka.
Tillsätt vegfärs och tomatpuré och fräs på etgpsr minuter.
Höj värmen, häll på vinet och låta koka upp så alkoholen försvinner.
Tillsätt sedan resten och låt puttra i 10 minuter.

Servera med pasta.

Likes

Comments

Tack va gott detta är då!

Skär bort skalet på pumpan och klyfta dem.
Stek i ugnen i ca 30 minuter, 200 grader.
Riv under tiden grönkålen fint och massera in olja och 1 finhackad vitlöksklyfta.

Lägg sedan på detta på plåten och stek 10-15 minuter till.
Avsluta sedan med getost, (granatäppelkärnor), valnötter, salt och peppar!
Sååå gott.
Ät ät ät..

Likes

Comments

Grönkål, jag jobbar stenhårt för att börja gilla det och det går faktiskt framåt!
Här i en paj som smakar mums.

Filopaj med grönkål, svamp och ost:
1 paket filodeg
Stort knippe med grönkål
6 stora champinjoner
1 gul lök
Valfri ost (bara det smakar lite, gärna Västerbotten men jag hade fetaost hemma)
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 msk Cream fraich
Salt peppar

Lägg filodegen i pajformen och glöm inte att olja de olika lagerna.
Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 200 grader.
Fräs sedan kålen svampen och löken mjuka, salta och peppra.
Lägg i pajskalet och riv över osten.
Häll på en äggstanning med äggen och mjölken och mer salt och peppar.
Klicka sedan över cream fraich och in i ugnen igen ca 30 minuter eller tills äggstanningen satt sig.
KLAR!

Krispig skitgod paj alltså.

Likes

Comments

Halloumi stroganoff.
Varför har jag inte testat detta innan?
Lätt gott snabbt, här kommer mitt recept:

1 lök
1 paket halloumi
6 stora champinjoner
1 paket krossad tomat
2 dl cream fraich
1/2 dl chilisås
Salt peppar paprikapulver och chili

Stel först halloumi i bitar och ställ åt sidan.
Stek sen hackad lök och champinjoner.
Häll på tomat, Cream fraich och alla kryddor och koka upp.
Häll sist ner halloumi och värm på.

Koka ris till.
Och ha massor persilja.
GOTT.

Likes

Comments

Jag har en ny tradition.
På måndagar lagar jag gryta som jag kan ha som matlådor i veckan. Hatar egentligen matlådor men gruta smakar bra.

Denna blev jag faktiskt lite extra nöjd med.

Sötpotatisgryta.

1 lök
3 Quornfilé (behövs inte alls)
1 stor sörpotatis
5 champinjoner
1 kartong krossad tomat och lika mycket vatten
1 burk kokosmjölk
Salt och peppar
1 msk sambal olek
1 grönsaksbuljong
1 msk paprikapulver

Fräs quornfilé, champinjon och löken.
Blanda ihop allt och låt puttra i ca 30 minuter.
Så.sjukt.gott.

Servera med ris om du vill.

Ja jag har koriander på. ;)

Likes

Comments