Man har bara ett liv, vilket man ska vara väldigt rädd om. Man ska trivas med sina val, leva på sitt sätt, och leva ut det på bästa sätt. Livet är för kort för att fokusera på negativa saker och att ta åt sig negativ energi. Fokusera istället på de positiva som livet har att erbjuda, ibland kan saker inte alltid såklart vara roligt, men försök ändå att se det från ett positivt perspektiv. Att göra det man vill har ingen morgondag, gör det idag och vänta inte till sen. Vill man exempelvis resa, gör det! Vill man se världen från ett annat perspektiv, gör det! Trivs du inte på ditt jobb, byt! Trivs du inte i din vardag, så ändra den! De går, bara man tänker positivt och blickar fram.

Det finns mycket man kan göra om man bara lägger denna sida till. För att åstadkomma saker här i livet är det viktigt att man gör det man själv vill och de man vet är bäst för en själv. Lev inte ditt liv genom någon annan. Du ska leva ditt liv genom dig själv, och dina val och ingen annans! Det är bara du som kan ändra på din situation.

Jag lyssnar på låten "Gabriella´s sång" och inser att livet är till för att leva varje sekund, varje minut och varje timme.

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Lev ditt liv som aldrig förr, var lycklig stark och fri.
Livet är för kort för att inte ta tillvara på varje dag den har att erbjud.
Var den du är och var inte rädd! Alla är vi lika värdefulla oavsett vad.

Alla har vi olika åsikter, vilket vi alla måste få ha. Men de viktigaste är att man följer sin dröm, förverkligar den och lever ut den. Dröm inte ditt liv, lev det!

I Januari i år så tatuerade jag in en kompass på min fot. En kompass pekar alltid åt de hållet man skall gå, vrider man sig så snurrar den. Mitt budskap men kompassen var att vad som än händer i livet ska du fortsätta gå. Du ska inte stanna kvar och trampa på samma fotspår, fortsätt gå. Stanna inte i det förslutna, fortsätt alltid framåt. Man kan alltid blicka tillbaka, men stanna inte.

Alla kanske inte har förutsättning, men alla har möjligheten. Sen är inte livet alltid en dans på rosor, men efter varje natt kommer alltid en ny dag. och efter regn kommer alltid solsken.


- Rasmus Näslund

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag måste ha världens sjukaste humor, men jag älskar verkligen Morran och Tobias. Önskar själv ibland att man bara kunde strunta i allt och bara vara. Inte ha några bekymmer utan kunna ta dagen som den kommer. Låta problemen lösa sig själv, nöja sig med det man har och inte vara så brydd.

Jaja, de är en dag imorgon med.

- Rasmus Näslund


Likes

Comments

Det har nu gått över ett år sedan jag sist var aktiv här. Det är nu dags för mig att göra en comeback med nytt och spännande materiel. Det har hänt sådant mycket sedan sist och jag känner det är dags för mig att dela med mig av det till er. Jag har hunnit flytta, och flytta tillbaka. Borta bra men hemma bäst. Jag har alltid trott jag är en så kallad "stadsbo" som inte trivs uppe i de norrländska skogarna, vilket jag insett att jag faktiskt gör. Stockholm finns fortfarande kvar, och världen är stor. Men vart det bär av återstår att se.

Kom gärna med förslag på vad ni vill läsa, tips och idéer i kommentarsfältet nedan! Jag kommer fortfarande skriva om viktiga saker i livet, som berör oss alla. Respekt, frihet och att våga vara trygg i sig själv. Glöm inte att du är unik!

- Rasmus Näslund


Likes

Comments

Jag är precis som du, en människa, en levande individ med känslor. Med precis samma rättigheter och val som du. Mitt namn är Rasmus Näslund, jag är 19 år och jag är precis som du, en människa.

I ett samhälle som Gällivare är det inte alltid lika lätt att våga vara den man är, och sedan våga stå för det också. Det tog mig 17 år att våga acceptera mig själv, det tog 17 år att samla mod, att samla styrka och kraft att komma ut som homosexuell. Att vara homosexuell är inget speciellt, det är inget annorlunda och det är framför allt inte något fel med det.

Det finns många som kanske är i samma sits som jag en gång var i, som inte vågar acceptera sig själv. Man kanske blir retad eller mobbad på grund av vad andra anser och tycker om en. Det är inte alltid lika lätt i skolan att vara den man är, och just därför är det väldig viktigt att det finns vuxna som finns där som stöd för en.

När jag gick på högstadiet fick jag ofta höra folk kalla mig för bög, de använde det som ett skällsord och fick mig att känna mig svag, att jag inte var lika mycket värd och framför allt att det var någonting fel på mig. Eftersom att jag själv redan visste i den stunden att jag gillade killar for tankarna kring om det verkligen var någonting som inte stämde med mig. Jag försökte många gånger förneka mitt rätta jag, och vågade helt enkelt inte acceptera den jag egentligen var.

När någon kaster ord, blickar och flin efter en så är det inte roligt. Man blir ett offer och man känner sig utstött ur mängden. Man försöker fråga sig själv vad man egentligen gjort för fel, när det enda svar man får är att man varit sig själv.

För att vi ska få ett bättre samhälle där alla får sin rätt att vara acceptera måste man förstå att alla är olika, att alla inte följer den så kallade normen, och bara för att man bryter denna norm betyder det inte att de är fel på en. Redan i tidig ålder, i skolor ska man informera om att män kan vara attraherade av män samt kvinnor av kvinnor och att normen inte spelar någon roll i fallet. Man är den man är och det ska man vara stolt över.

Jag fick mig att inse att mitt liv skulle bli mycket lättar om jag tog steget som gav mig frihet, en frihet att våga vara den jag är och inte dölja någonting inom mig. Det var det absolut bästa jag gjort och jag tycker många fler borde göra det, för jag vet att många i detta samhälle är rädda för vad andra ska tänka och tycka om det tar de steget

När man ibland får höra av fullvuxna människor att "jag bryr mig inte vad du är, men jag tycker inte det är normalt, och det är fel" reagerar man och funderar på vart vi är påväg. Att någon gång fått höra "Men hur ska världen kunna föröka sig om det finns homosexuella" Och där Ryssland inför lagar för hur vida man ska vara född, hur man ska vara, vem man ska älska och bestämma ens identitet, då inser man att det är något som inte stämmer, någonting som vi kan kalla för onormalt.

Alla har rätt till att få vara dem man är utan att man ska få kränkande ord kastade efter sig, blickar eller skratt när man går förbi. Vi måste få stopp på detta, och vi måste göra det tillsammans. Tillsammans är vi starka, och tillsammans är vi trygg.

Mitt namn är Rasmus Näslund, och jag är precis som du, en människa.

Likes

Comments

Jag ser ut över planen som både lyfter och landar, parkerar och taxar ut från Arlanda.

Jag hör Beyoncé som sjunger med sin vackra röst, och jag tänker på hur fri jag är. Jag känner hur någonting inom min frigörs och omvandlas till en mysig känsla i kroppen. Plan landar och lyfter. Jag kan välja vilken destination jag vill.


Den destination jag väljer är den mot framtiden. Vad jag väljer för plan spelar ingen roll för dig, utan de enda som spelar roll för dig är vilken flight du väljer att ta. Alla har en framtid framför sig, varesig du tror det eller inte.


Du kan ta dig precis vart i livet du vill, vart du vill!

Alla destinationer har ett mål, ett mål i ditt liv. Någonting betydelsefullt, någonting som är viktigt, både för dig och för mig. Som gör att vi är de vi är, där ingen annan placerat oss.


Landnings banan är fri, den är din. Din framtid, dina val


- Rasmus Näslund​

Likes

Comments

Halo - Beyoncé 


Likes

Comments

Ett år har gått av massa roliga händelser, jag har varit med om så otroligt mycket saker detta år. Jag har även lärt känna många underbara människor detta år. Jag vill utbringa ett stort tack till alla fina där ute, alla som stöttat mig. Funnits där för mig genom tuffa tider. Året har inte bara varit roligt, har förlorat två underbara människor som lämnat denna jord för frid någonstans bland stjärnorna. - Ni är saknade.


Från Stockholm Pride, till Lady Gaga´s artRave.


Från vänskap till kärlek.


Från Sorg till tröst.


Från skola till Jobb.


För nu har jag tagit studenten, och ny utmaningar väntar. Tack för detta år!
- Rasmus Näslund​

Likes

Comments

Det hände en liten sak, färgen på mitt hår ändrades.

Kände det var på tiden att våga prova på något annat, dock blev det lite väl för mörkt....


Jag var på middag idag och fick smaka på en rysk maträtt, väldigt gott faktiskt. Det var min kusins flickvän som hade lagat denna maträtt, hon är ifrån Vitryssland.

Jag vet att det är många fel och brister som Ryssland har, bland annat hur deras syn på de homosexuella. Jag tror det är väldigt lätt att döma en hel folkgrupp efter hur landets förutsättningar och lagar sitter ihop. Tidigare har jag haft en nedvärderande syn på "Ryssar". Vilket man har tolkat till själva landet. Vi får inte döma hönan efter ägget, och med det så menar jag att vi inte kan döma andra individer utifrån deras lagar. Annars blir vi som de som dömer de homosexuella. De dömmer oss efter hur de "tror" vi är, lika så hur vi dömmer hur befolkningen är utifrån landets lagar. Alla är olika, och det måste andra även förstå. Om ett land har en väldigt dålig president som är emot en folkgrupp, emot en människas rättigheter till att vara den man är, har befolkningen sin egna syn och sina egna åsikter då man lever under diktatur... Det är en sak jag har lärt mig, döm aldrig hönan efter ägget.


- Rasmus Näslund

Likes

Comments

Om man fick en liten chans, bara en liten. Att bevisa hur mycket man vill en sak i livet. Skulle man inte då ta den?

Jag menar om man fick en chans att rätta till något fel man gjort eller bara rätta till en sak man tycket är fel? Skulle man inte ta den då? För att man ska kunna må bra i livet måste man kunna acceptera, våga vara och göra det som känns rätt för en. Det spelar ingen roll hur mycket folk predikar om hur vi måste acceptera saker och ting, även om de är olika. Det man måste göra är inte bara att acceptera, det är viktigt att ta till sig och förstå. Det är därför man ska ta till chansen att våga förändra. Våga visa respekt till olika individers sätt att vara. Alla lever i slutändan under samma skal, samma rättigheter och samma rättigheter till att vara lycklig.


- Rasmus Näslund

Likes

Comments