Header

En gammal och inte-lika-skön-som-den-var-förut kudde som jag hade tänkt slänga fick sponsorera med fyllning till en nalle. När nallen var sprängfylld fick resten gå till en av våra nuvarande kuddar som börjar bli lite ledsen. Och själva kuddfodralet tänker jag använda när jag köper potatis - efter jag tvättat den alltså.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu när mina vanliga tabletter till diskmaskinen börjar ta slut så tänkte jag att det var dags att introducera något nytt till vårt diskande:

Ta-da! Stötte på den när jag var in till stadens lokala ekologiska butik för att handla läppbalsam. Tänkte att det var värt att testa. Lite info om diskmedlet kommer nu i ännu en punktlista (Ooh, vad jag älskar listor)
- Diskmedlet är fritt från fosfater, parabener och konstgjorda konserveringsmedel
- Biologiskt nedbrytbart
- Färg och doftfritt
- Är gjord på vegetabiliska ingredienser

Jättebra tänkte jag men om det är något bra är ju en helt annan sak. Uppdaterar er efter att jag använt det, lite som en recension.

Notering: Flaskan är tyvärr gjort av plast... Att leva helt utan plast känns som en omöjlighet, eftersom det är en omöjlighet. MEN jag överlade med mig själv och tänkte "sålänge innehållet är miljövänligt så är det ju inte lika hemskt". Tänker jag rätt?

Likes

Comments

Mitt huvud är helt fullproppat med information om plast. Vet inte hur mycket jag läst om det de senaste veckorna. Väldigt intensiv läsning.

När jag bestämde mig för att efterfölja Zero Waste och minimalistisk livsstil visste jag att plast var en av de produkterna jag måste skära ner på så mycket som bara möjligt. Visste ni att majoriteten av allt plast som någonsin producerats fortfarande finns kvar idag? Det om något är helt sjukt. Plast har väldigt lång nedbrytningstid, det kan ta upp till flera hundra år för det att försvinna. Så sjukt.

Jag säger inte att all plast är dåligt eller farligt, det har en extremt viktig uppgift inom sjukvården till exempel men för oss konsumenter - inte lika viktigt. Även utan farliga kemikalier leder just vårdslöshet - som nedskräpning - till stora miljöproblem.

Jag tänker inte predika för om plastens negativa sidor, det är något ni redan vet. Istället tänkte jag berätta i form av en punktlista hur min nuvarande plan ser ut för att minimera min konsumtion av plast:

- Tygpåsar och återanvändbara frukt/grönsakspåsar när jag handlar
- Undvika varor med plastförpackning så mycket som möjligt
- Inte köpa drycker som kommer i plastflaskor, äger nu en vattenflaska i glas som ska följa med mig överallt
- Säga Nej till alla engångsvaror som till exempel sugrör och plastfolie.
- Inte mer köpa återanvändbara varor i plast, tänker använda slut på alla saker jag för tillfället äger i plast innan jag köper nya bättre alternativ.

Detta är en relativt kort lista men med tiden så kommer jag väl på mer ställen eller situationen där jag kan undvika eller helt skära bort plasten.

Nu har jag använt ordet Plast cirka 14 gånger så inlägget slutar här med en tråkig och suddig bild på min typkasse och återanvändbara frukt/grönsakspåsar. Enjoy!

Likes

Comments

Jag är ett stort fan av disktrasan - använder dem till allt som har med städning att göra men tyvärr går den inte att återanvända efter de nått sitt bäst före datum. Man måste slänga dem helt enkelt och Zero Waste handlar ju om att slänga så lite som möjligt, därav min "briljanta" ide som jag fick igår kväll.

Handdukar. Min väninna som var på besök i somras glömde sin här och eftersom vi bor ganska långt ifrån varandra så fick jag göra vad jag ville med den. Så igår åkte tygsaxen fram och voila! Åtta stycken återanvändbara disktrasor. När de blir smutsiga är det ju bara att stoppa in dom i tvätten med det andra. Min kreativitet överraskar mig gång på gång.

så om ni har någon gamla handduk liggandes så plocka fram era saxar och klipp för kung och fosterland. Bättre för miljön och så kommer ni ju dessutom spara någon krona, vilket är en bra sak redan i sig.

Likes

Comments

Välkomna! Denna blogg brukade handla om inredning men den eran är slut. Eller ja, era och era är inte ett ord jag skulle välja med tanke på att jag inte har skrivit ett ord på nästan ett år.

Istället för inredning kommer jag att att skriva om min väg till ett mycket mer miljövänligare hushåll än vad jag har idag. Engelsmännen kallar det för "No Waste Households". Ju mer jag dokumentärer jag tittar på och ju mer jag läser om detta ämne desto mer känner jag att det är en livsstil jag verkligen vill ha.

No Waste handlar i väldigt korta drag om att: Inte köpa mer än vad du faktiskt behöver. Reducera det du redan har. Återanvänd, återvinna och kompostera.

Väldigt minimalistiskt och miljöfokuserat hem alltså. Jag hoppas läsningen kommer att vara underhållande eller åtminstone någorlunda informativt.

Likes

Comments