outfit: svart oversize regnkappa

Det är ingen nyhet att den svenska sommaren går i en berg- och dalbana. Efter flera dagar av hetta kommer det en hel del regn. En svart oversize regnjacka kamouflerar en bland de mörka molnen och byter ut den klassiska gula inför dagar då man inte vill synas. Användningsfrekvensen på kappan, till och med hela outfiten, kommer att öka under höstterminen då jag tror att jag har hittat min go-to höstlook 2020, mitt i sommaren.

the matrix meets sopsäck

Jag råkade köpa en fin regnjacka som såg perfekt ut. Jag önskar att jag kunde ge det här second hand fyndet betyget 10 av 10, men den har ingen LUVA och är allmänt för stor. Får jag fråga varför man ens tillverkar en regnkappa utan en luva?? Det är ju en av de få praktiska huvuddetaljerna på kappan?? Jag får även ställa mig själv mot väggen och ifrågasätta varför man MEDVETET köper en regnkappa utan en luva, i storlek XL?? Jag misstänker att jag blev blåst av min materiella sida som tyckte att kappan var "perfekt nu till hösten ju", medan den minimalistiska sidan skrek att den var helt meningslös och dessutom liknade en sopsäck.

Jag hade en ambitiös plan på att sy om jackan till storlek S samt sy fast en luva så att jag skulle kunna kalla den en ordentlig regnkappa utan att skämmas. Det finns dock ett litet problem...Gumman kan inte sy...Jag får helt enkelt behålla den som den är (än så länge) och under hösten 2020 se ut som en budget version av The Matrix.

Jag vet inte hur jag ska lösa kapuschong dilemmat...Får väl limma fast en plastpåse istället.

S T Y L I N G

  • Misstaget som inte får göras, men förekommer ofta - r y n k o r. Titta på den nedre delen av kappan. Där bröt jag den gyllene regeln: "det spelar ingen roll hur elegant ett klädesplagg är, om den är ovårdad så försvinner all klass ur den!" Hade hela kappan varit skrynklig så hade den faktiskt varit lik en sopsäck.

  • Förminska en oversize kappa genom att vika upp ärmarna och framhäva midjan med hjälp av ett bälte.
  • Jag formade även en V-ringning med en åtsittande tröja under. Till hösten kan tröjan bytas ut mot en åtsittande polotröja. Så lite tyg som möjligt på överkroppen ger en smal effekt.
  • Halsduk i färg tajt runt halsen tar en del av uppmärksamheten från den stora kappan.

  • Ett par klackskor i samma färg som byxorna skapar en längd illusion och får kappan att se mindre ut.
  • Under kappan gömmer sig en helsvart outfit. Can´t go wrong med en monokrom look.
  • Enfärgade outfits blir mer intressanta när olika material blandas. Skorna och väskan är i fuskskinn. Bältet - vinyl/lack. Kappan - eehh osäker, gummiblandning...Allt annat bomull.
  • Eftersom kappan saknar luva (uschh), är ett paraply räddaren i nöden tills solen kommer fram igen (om den nu ens kommer något mer denna sommaren).

.

Instagram: @linneaholjfors

Till slut kommer solen fram ändå...t.o.m. med blommor. ;)

alexa play you are my sunshine my only sunshine you make me happy when the sky is greyyy

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nämen alltså åh vad snyggt måste jag säga! 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom