När Jace var 2 dagar gammal upptäckte läkaren att han har ett blåsljud på hjärtat. Han andas fortfarande snabbt och har gulost, han behöver dock ingen behandling mot gulsoten för det var så lite han hadde men de ville flytta upp oss till Neo för att ha bättre koll på honom.

Neonatalavdelningen är en avdelning för nyfödda sjuka barn eller för tidigt 
födda barn. Vårdtiden här varierar mellan ett par timmar upp till veckor och ibland månader.

Vi fick stanna kvar på Neo i 4 dagar.
I dag kom min mamma o son o hälsade på oss. Fruktansvärt så stor Milo hadde blivit helt plötsligt, kunde knappt fatta hur mycket han växt i mina ögon under tiden jag varit på sjukehuset.

Läkarna vet just nu inte vad det är för fel på Jace, varför han har den snabba andningen.  Blodprov skulle göras på Jace men det kom inte ut något blod verken från handen eller foten så de fick ta i från huvudet. Det såg jätte läskigt ut!

Jace har blivit uppkopplad till en maskin och fått en slang kopplad till både hand och fot för att se om värderna samstämmer med varandra.
Han har även fått en liten slang i näsan så vi kan sondmata honom. Han får nu donerad bröstmjölk och jag har fått börja pumpa ut bröstmjölk.
Kl.20:35 på kvällen så fick Jace amma på mig. Det togs 2 matvikter, det visade sig att han fått i sig 10ml från varje bröst, altså 20ml totalt så han behövde inte sondmatas något nu. Lyckan var total!

Tisdag 2/1-2018

Under natten har dom tagit PKU-test, gjort att nytt prov på hans gulsot, vägt honom innan ammningen som skjedde vid 00:40 ca. De har även satt in en infart i hans fot, där de kan ta blodprov genom vid behov.
Blev väckt av en barnmorska kl. 05:30 som sa att jag fick komma in till Stora salen där Jace låg för nu var han vaken och hungrig.
I dag väger han 3440g.
I dag får Jace 45ml mjölk per måltid. Han får nu min utpumpade mjölk vilket känns bra.

Onsdag 3 Januari 2018

Dagens morgonvikt är 3390g.
Han har gått ner lite i vikt sedan födseln men det gör inget. Hans morgon temp är 37,0°
Kl.09:20 ammades Jace & han åt 60ml.
Kl.09:45 gjorde läkare Anders ett ultraljud på Jace hjärta. Det såg bra ut & Blåsljudet var borta. Vilket lättnad, så himla skönt!
Var lite orolig att han skulle ha samma problem som storebror som har 2 hål i hjärtat  och behöver regelbundna kontroller.
Jace slet bort sin sond i dag men den behövs inte längre och vi behöver inte väga innan amning, han får själv bestämma hur mycket han vill äta just då men det får inte ta mer en 4 timmar mellan varje måltid. I dag kom Milo o mormor och hälsade på i gen,  de fick även vara med på Jace första bad och Milo var så himla duktig och snällt som skulle hjälpa till o tvätta honom 😍

Har fått beskjed om att vi får åka hem i morgon om min amning funkar som den ska jag Jace går upp i vikt 👏👌 Ska bli så skönt att äntligen få komma hem och skapa egna rutiner och kunna umgås med båda sina barn samtidigt!
Att vara ensamstående till 2 små är Inget som bekymrar mig och jag vet att jag kommer att klara det 👍🏼❤

Torsdag 4/1
Dagens morgonvikt är 3460g, han har gått upp 70g sedan igår vilket känns jätte bra!
Jace är nu 5 dagar gammal och jag är jätte trött på att få bo så länge på sjukehuset. Kom ju in den 28:e men känns som om man bott här hur länge som helst...

Kl.10:20 mätte de hans gulsotvärde. I går var det 230 och i dag 220.
Straxt innan kl.12 kom läkare Anders in och undersökte Jace lite. Han hadde fina klara linser (ögon) och hjärtat lät bra & höfterna var okej. Den gula färgen på Jace kropp börjar försvinna. Ok att åka hem sa han.

Asså Gud vilken underbar känsla! Äntligen lixom 😀👌
Personalen som jobbade var helt kanon och kom med mycket råd och stöd om alltingen. Endel av dem var redan bekanta sen tiden jag låg inne med Milo 2013 och det var kul att träffa dom igjen.

Tack för att ni har läsa, har varit både roligt och skönt att få dela med sig 😙

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei igen, här kommer slutet på min förlossningsberättelse 👶🏻

Så den 30 december kl. 21:50 fick jag ett nytt dropp men vid kl.22 bestämmde barnmorskan att det var bäst att stänga av droppet då bäbis hjärtfrekvens var höga. De gick upp till 211 och hon fick då gå och prata med en läkare om vad som de skulle göra. Läkaren bestämmde att de skulle ta bort droppet. Hjärtfrekvensen pendlar mellan 193-204.
De tog tempen på mig och jag hadde 37,9° så jag fick en alvedon.
Mina värkar börjar ungefär kl.22:20
Kl.22:30 Tog de en ny temp på mig som hadde sjunkit till 37,5° Läkaren Oskar som förövrigt är as snygg kom in och sa att fosterhinnan ska petas hål på. Bäbis har fortfarande höga hjärtljud vilket är jobbigt och läskigt.

Kl.22:35 sticker de hål på fosterhinnan och jag är öppen 7 cm.
De säger att de ska sätta fast en elektrod på bäbis huvud men jag kopplade inte ihop anledningen till det dock 🤔 Det gjorde ont iallefall...

Kl.22:45 kännde jag ett jobbigt tryck och fick känslan av att jag var bajsnödig och var tvungen att gå på toaletten så en barnmorska kom in och kännde i vaginan och jag var nu öppen 8 cm. Vid kl.23 fick jag äntligen lite lustgas mot min smärta och jag fick inte gå på toan för det var bäbis som ville komma ut men det var för tidigt att börja krysta då jag inte var öppen helt.

Kl.23:15 får jag sluta med lustgas & börja krysta. I rummet hadde jag min mamma som stöd, läkaren Oskar och 2 tjejer som antingen var barnmorskor eller underskötare.
Jag hadde så fruktanavärt ont och ville inte alls fortsätta och krysta. Jag tyckte att det var fruktansvärt besvärligt och jobbigt.  Jag förstodd inte heller varför läkaren var med så var ju orolig att något var alvarligt fel med bäbis men att de inte berättade något för oss... Var svårt att koncentrera sig på o krysta o få ut ungen.
Men min mamma och Oskar var otroligt bra stöd och jag tyckte att det gick rätt bra ändå mot slutet.
Kl. 23:25 kommer min lilla prins ut efter mycket värk 😍 Straxt efter läggs han på min mage. Kärlek vid  första ögonkastet!
Tänkte dock att de gärna hadde fått torka/ tvätta av honom lite först innan de la honom på mig för de är ju otroligt äckliga vid födseln men det speladde inte så stor roll. Kännde mig otroligt lycklig och stolt över att äntligen få ha honom hos mig. Graviditeten var väldigt jobbig och svår så var skönt att den var över nu. Ca 10 minutter seinare kommer moderkakan ut, det var lite häftigt att se hur den såg ut. Den liknade faktist ett träd.
Kl.23:40 fick min lilla älskade Jace K-vitamin spruta i benet.
Kl.23:45 kommer en barnläkare in och lyssnar på Jace hjärta.

Nyårsafton söndag 31/12-17
Kl.0:30 vägdes o mättes Jace. 3690 gram ren kärlek och 51cm lång, ett huvudomfång på 33,5 cm och en temp på 37,1°
Mormor blev den första som blev nerkissad.
Mamma & jag serverades förlossningsmackor och te lagom  som Jace pappa dök upp så han blev også bjuden.  
Medan vi åt så matade en barnmorska Jace med 15ml ersättning.

Att föda barn gör fruktansvärt ont men är så värt det när man får se sin egna lilla skapelse 😍 Vilken underbar känsla!

Likes

Comments

Blev i gångsatt fredag den 29/12 pga olika komplikationer. Fick ta en spruta med Cytotec och "dricka" en sån varanan timme. Kopplades upp med CTG  och kollade barnets hjärtfrekvens och livmodersaktivitet. Fick första sprutan kl.16:40 ca och kl.20:40 fick jag 3dje dosen Cytotec & kännde de första sammandragningarna. Fick kanyl i högra handen och tog blodprov.
kl. 22:45 fick jag min 4:e spruta. Sen fick jag byta sal och kopplas upp till CTG igjen. Klockan 23:30 bestämmdes det att vi skulle avbryta Cytotec doserna under natten då jag inte märkt av något.

Lördag 30/12-17 Grav vecka 36+3
kl.6:15 togs det blodprov och ca 30 min senare fick jag en ny dos cytotec och kopplades upp till CTG kurva, fick ligga uppkopplad över 1 timma vilket var väldigt jobbigt o ligga stilla då.
8:45 fick jag en ny dos och lyssnade en kort stund på barnets hjärtljud.
Kl.16:50 fick jag dagens 6:e spruta med Cytotec och lyssnade en kort stund på barnets hjärtfrekvens. Sedan var det dax för att gå och äta middag. Hadde ont i magen så la meg i soffan med en kopp te efter maten men sen bestämmde jag mig för att gå o duscha o se om värmen kunde ta bort smärtan. Kl.18 kopplades jag upp till CTG och det visade sig för att jag har värkar. 18:20 hade livmodertappen öppnat sig så fick byta rum igjen.
Kl.18:45 fick jag lustgas då jag hadde så ont. kl 19:35 fick jag antibiotika i kanylen de satt i mitt armveck. Undersöktes och Livmodertappen var i rätt läge och livmodern hadde öppnat sig 3-4 cm.
Vid klockan åtta kom det in en narkosläkare och gav lokalbedövning i ryggen och sedan epidural ( ryggmärgsbedövning ). Efter ca en halv timme känndes det mycket bättre. De mätte blodtryck på mig med jämna intervaller.
Kl. 20:25 kopplades jag upp till CTG. Barnet mår bra och mina värkar avtar. Ligger med dropp och får nästan bara vatten.
Kl.21:50 får jag ett nytt dropp som ska öka på värkarbetet.

Måste tyvärr avbryta nu och amma min lilla skatt. Del 2 får ni i morgon.

Puss & Kram 😘

Likes

Comments

God morgon, god morgon 😊
Började dagen med ett besök på labb, skulle ta ett blodprov o skicka i väg till lkpg för att se om jag har ■, då det kliar så dant på kroppen "/

Sen blev det hem o käka frukost, stannade till på willys på hemvägen o köpte nybakade frallor, mums👌
Lämnade av Milo hos sin dagmamma o åkte hem o fixade lite innan inför jul.

Becca & Embla kom även förbi en sväng på ettermiddagen o umgicks, blev lek på ute på gården o lite kaffe. När de sedan gått hem så blev det o gå in o baka lite bröd och sen åt Milo o jag glass med colasås och kollade på Greta gris.

Avslutade kvällen med ett biobesök 👌

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar, låt de här 41 dagarna gå fort nu 😍 Storebror o mamma kan knappt inte vänta mer 😜

Bäbisen växer så det knakar. I slutet av den här veckan kan barnet väga upp till 2,5 kilo och vara omkring 43 till 47 centimeter lång. Nästa besök hos barnmorskan är 21 desember och då ska vi lyssna på hjärtat o prata lite :)  

Det jobbigaste just nu är att jag fortfarande bor ihop med mitt x. Gjorde slut i mitten av oktober och han har fortfarande inte flyttat. Det tär väldigt mycket på mina krafter. Han är inte alls så spesielt snäll och hjälpsam heller och det gör det bara ännu mer jobbigt och stressigt för mig 👎🏼
Skulle önska att han kunde flytta ut med en gång! Men förhoppningsvis sker det vid årsskiftet! Annars bryter jag nog tyvärr ihop. 

I dag ska jag plugga matte och samhäll medans Milo är hos sin dagbarnvårdare och sedan kommer mamma och ska hämta sin leveranse från Mary Kay som hon beställde på mitt Jul Öppet Hus den 3/12 

Likes

Comments

2:a advents fika hos mor o sen en sväng till bror o kolla hur han fått iordning i sin rellativt nya lägenhet o prata lite där. Sen blev det dax för Kalmar tripp 💥 Woho!


Buss 2h var lite drygt men det gick bra. Milo roade sig med sin bilratt han fick av morbror tidigare och sen lite film på surfplattan ^^

Väl framme kom bästa Linnéa och hämtade oss, drog till Skällby för marknad o lite mys med djuren 👍🏼

Under måndagen blev det lite lek i lekparken medans Linnéa var på jobb. Sen shopping och hämta ut 3 gratis baby boxar från babyproffsen och 2 apotek 😊
Käkade Max innan vi skulle ta bussen hem men när vi satt o åt så kom jag på att jag heldre ville ta tåget hem. Det var as jobbigt för mig o åka buss då bebis låg o sparka o tyckte så man fick as ont o mådde illa + att tåg är mkt bekvämare o roligare att åka 😂

Så vi hälsade på hos Sandra en sväng innan tåget kom. Det var lite trevligt o stanna till men hon hade 1 kund hos sig som hon skulle klippa så vi pratade inte så mycket med varandra 😂
Sen hoppade vi av tåget i Vimmerby och fick skjuts hem av bror o Ida 👍🏼

Likes

Comments

Hei hei 🖐

I dag har jag inte mått så bra, varit öm i hela kroppen och mått illa :(
Så tog en lång varm dusch med Milo (sonen) o sen blev det lite hemma spa med mina älskade Mary Kay produkter 👌
Annars har jag legat i sängen i stort sett hela dagen "/  Men taggar ny dag i morgon med adventsfika hos bror och sen julmarknad i Kalmar o träffa massa saknat folk 👍🏼 

Likes

Comments

Hej hej allesammans :)

Förlåt för att jag inte har bloggat på länge men har hänt mycket nu.
Gjorde slut med Kim för ca 1 veckan sen men vi bor fortfarande ihop vilket är super jobbigt bara för att det inte finns lediga lägenheter o så...

Här kommer massa bilder från min vecka så ni vet lite vad Milo o jag har gjort.

Mamma bjöd på Kina mat efter hennes jobb och sen åkte vi till Jannebannan på deras baby kväll med massa erbjudanden & rabatter så kom hem med en ny vagn till bäbisen i magen 👶


Har börjat o spela sims 3 igen, kommer i perioder som jag knapt kan slita mig 😂 Men nu har det gått rätt bra o gå ifrån lite då och då och inte spela hela tiden 👍

I dag är det tvättdag.

Vi bakade blåbärspaj till kvällsmat härom dagen och igår blev det varm choklad  med vispad grädde o lite kanel på toppen och mackor till kvällsmat. 

Likes

Comments

Godmorgon alla 😊

Blev lite extra mys nu på morgonen då Milo vaknade o inte kunde somna om i sin säng i natt. Så han fick sova brevid mig.

I går var Jag, Milo och mamma på Lekias baby kväll så kom hem med en ny vagn till bäbisen i magen 😍
Hon som jobbade där var så inne på att sälja o jag hann inte riktigt tänkta så mycket på vagnköpet men har iallafall en vagn nu XD

I dag blir det skola och studera matte & samhäll.

Ha en bra dag 😗

Likes

Comments

Girl gets pregnant - "Too young to have a baby" 👧
Girl considers abortion - "Baby killer!" 😡
Girl considers adoption - "Can't believe she's just going to give her baby away" 😧
Girl keeps baby - "How will she ever afford that baby?" 💸
Girl breastfeeds baby - "Please cover yourself up!" 👶
Girl formula feeds baby - "Wow she didn't even try to breastfeed?" 🍼
Girl gets welfare - "Lazy bitch!" 😞
Girl gets job - "How can she stand to be away from her baby all day like that?"  😵
Girl becomes SAHM - "She probably doesn't do anything all day" 😒
Girl stops hanging out with friends - "She totally changed when she had that baby" 😳
Girl goes out - "She's always partying" 👯
Girl doesn't let crappy baby daddy see the kid - "That's so messed up, he has rights too!" 💂🏻
Girl lets crappy baby daddy watch her kid - "Why would she let him be in her kids life?" 🙄
Girl feeds her kid a burger - "That's so unhealthy for them" 🍔
Girl feeds her kid a salad - "Are you trying to starve your kid?" 🍅
Girl is overprotective of her child "You're a psycho" 😱
Girl lets child play without her - "Where is this kids mom!?" 😮
Girl spanks her kid - "Call CPS!" 🚓
Girl refuses to spank - "Her kids are going to be such brats!" 😩

No matter how you parent, people will talk. So do what is best for YOU & YOUR child and don't worry about what people think! ❤️

Likes

Comments