En krigare

Jag har tänkt på detta ett tag... ibland möter man folk och de ser min tatuering på  vänsterarmen " ett japansk tecken som betyder krigare ".. och det frågar vad tecknet betyder och jag talar då om vad den betyder och svaret brukar oftast bli ett hjärtligt skratt och de säger " Men du är väl ingen krigare ".... Då svarar jag som oftast: Jo det är jag, och det kan man vara på många vis...

En krigare behöver nödvändigtvis inte vara en sådan som rider på en häst med rustning på och med svärdet i högsta hugg. 

En krigare för mig är en person som kämpar för sin dröm i livet och aldrig ger upp trots motgångar eller om andra säger att denne väljer fel. Styrkan att slå dövörat till och lyssna till sina egna ord dessa gånger och verkligen tror på det du förväntar av dig själv är en krigare på sitt sätt, att verkligen kämpa för att nå sin slutdestination.

En annan slags krigare är människor som har det svårt i livet men kämpar på med sina liv, ett exempel är en fattig familj som består av två fattiga föräldrar som gör allt i sin makt att mätta sina barn, och sedan sig själva om det finns tillräckligt, trots de knapra omständigheterna de har. 

Detta är två fina exempel på hur en människa kan vara en krigare utan att bära utrustning och svärd. En inre styrka så viljestark och bestämd.

Finns självklart andra liknande situationer också.

Gillar

Kommentarer