Moule Marinière (Musslor i Vitt Vin)

Hej fina ni! Hoppas ni njuter av varmt och soligt väder. Trode att idag jag ska dela receptet på vår favorit delikatess just nu - musslor.
Moule marinière, vinkokta musslor, kan vara en perfekt middag till era date evening. Det tar ungefär 60 minuter och smaka så bra som i en restaurang.
Ni lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök och persilja. Brukar serveras med frasiga baguetter.
Vi använder detta recept.
Ingredienser (2 portioner):
1kg musslor
25g smör
1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1/4 l torrt vitt vin
1/2 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad)
1/2 dl hackad persilja (gärna slätbladig)
nymalen vitpeppar
salt
Gör så här:
Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av.
Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.
Häll i vinet och lägg i kryddbuketten, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock över. Ni skulle kasta exemplar som inte öppnar sig.
Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli rykande heta igen. Plocka bort kryddbuketten.
Fördela musslor och spad i sopptallrikar.
Smaklig måltid!
Kram

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
hemochlycka
hemochlycka,
Mums, vad gott!
nouw.com/hemochlycka