Den här filmen handlar om en Indiskfamilj. De har ett eget zoo i Indien. Det handlar speciellt om den lilla pojken i familjen. Han heter Piscine Molitor patel. Han vart döpt efter en pol. Deras familj lever i pondicherry. Men senare så måste föräldrarna sälja zoo:t och flytta till Canada. De reser med ett Japanskt skepp. Piscine kallade sig själv för pi. Efter matte talet. Han älskade matte och alla var mycket imponerade över hans komplicerade uträkningar. Utanför skolan så sprang han direkt hem för att sedan kolla på Richard Parker. Deras Tiger.

 

Nu har de åkt långt ut i havet. En storm har brutit ut. Pi älskar storm så istället för att sova med sin familj så springer han upp till ytan på båten för att glädja sig över regnet som snabbt blöter ner hela hans hår och kläder. Han hoppar runt tills han ser att vattnet börjar att forsa upp på båten. Han börja förstå att något stod inte rätt till. Han springer ner för att varna familjen men de är vatten ända upp. Han simmar ner för att leta men de är borta. Han simmar upp igen då några män kommer och hjälper honom. De sätter honom i en livbåt. Alla zoo djuren hade rymt. En av deras zebror panikera på toppen av båten. Männen skyndar sig med att fixa livbåten och de var beredda att hoppa i, men plötsligt hoppar zebran ner från toppen av båten och hoppar i livbåten och livbåten åker ner med Pi. Männen är fortfarande på den stora båten och olyckligt vis kommer de inte med. Dem sjönk med skeppet.

 

Pi sitter där panikslagen och ropar efter dem men vågorna kvävde hans skrik. Han ser John parker. Deras tiger men Pi försöker att knuffa undan tigern eftersom att han inte vill bli uppäten senare. Sen så skyndade han sig och klamra sig fast i stolpen längst ut på livbåten. När stormen är över märker han att zebran ligger där med ett brutet ben och han ser en av hans apor flyta runt bredvid båten så han hjälper honom upp. Senare så kommer något ut ur skynket på båten och de var en av hyenorna som hade överlevt. Och efter hyenan kom Tigern. Men till sist så är det bara Pi och han kvar. Och fast än Tigern bara tänker på sig själv så håller han Pi vid livet. Han känner att han har ett syfte att ta hand om Tigern. De upptäcker mystiska saker på vägen mot överlevnad.

 

Den är fantastiskt bra filmad och de finns jätte fina scener i filmen. Dock så var den ganska seg framför allt i början. Det var mycket prat och ibland kunde den vara ganska seg vilket gjorde att man inte orkade kolla. Men man blev berörd av själva filmningen. Massa fina kontraster och naturbilder.

 

Det är en bra familjefilm. Även om det är djur som dör så får man inte se blod så de är inte otäckt och den här filmen är nog mest värd att se på bioduk.  
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Ännu en Tim burton film och han lyckas fortfarande med ännu en bra film!

Frankenweenie handlar om en pojke som är ett uppfinnings geni hans familj heter Frankenstein i efternamn. Victor heter han och han har en hund som heter Sparky och han har funnits bredvid hans sida sen han var liten. Allt som finns i Victors liv är hans hund och hans skapande. Hans föräldrar blir bekymrade att han inte umgås med andra som alla andra barn gjorde. Men så en dag som kommer att bli en lyckad men också en tragisk dag i hans liv. Det är en basebol-l match och victor känner att idag ska han lyckas slå bollen långt, vilket han gör och bollen flyger över inhängnaden som går runt bollplanen. Hans hund Sparky är med som en trogen vän och bollälskare. Så när bollen flyger iväg så sliter sig sparky av sitt koppel och springer mot bollen. Sparky är van att hämta boll. Victor och han brukade kasta boll i trädgården och sparky hämta den. Bollen hade nu störtat ner vid vägen och sparky springer ut. Victor skriker då en bil kör in i sparky. Victor var ledsen i flera dagar men strålade upp när han fick en ide när läraren visade hur en groda börja röra sig med hjälp av elektricitet. Då bestämde Victor sig att återuppliva sparky.

Victor fick sin trogna vän tillbaka men det skulle bli tufft nu när sparky inte var levande utan levande död. Han gömmer sparky i loftet men det spricker så Sparky bestämmer sig för att hoppa ut ur fönstret och börjar jaga Victors klasskamrats katt, Whiskars. Och då får hans lömska klasskamrat syn på sparky. I skolan så har de ett stort vetenskapstävling om vem som har kommit på bäst uppfinning och så klart vill hans lömska kompis ha den iden till sitt vetenskapprodjekt. Han mutar Victor att om han inte återupplivar något åt honom så berättar han och victor gör det. sen så börjar den lömska klasskamraten att berätta det för dem andra klasskamraterna och de smyger sig in i hans hus för att sno hans anteckningar. Och alla återupplivar ett djur var. Problemet är att man inte ska leka med de levande döda utan saker kan gå snett och här går allt riktigt snett.

Figurerna är riktigt bra gjorda och typisk burton stil. Hela filmen är svart och vit. Det kan låta tråkigt men det passar filmen. 

Det finns en tidigare Frankenweenie som är gammal och är filmad med riktiga människor. Jag såg den faktiskt innan den här versionen kom ut och är ganska lik den nya versionen.  

 

 


Likes

CommentsI helgen så köpte mina föräldrar playstation 3 move med två konsoler och två dansspel. Ett av dem fick jag på köpet.

Så att köpa move just nu är billigt och de som vill skaffa move bör göra det nu.

Move påminner starkt om wii. Man har en konsol som är ganska lik wii fast lite annorlunda med knapparna och att man har en lysande liten kula ovanpå som lyser i olika färger. (Rainbooow!)

Varifall vi köpte dansspel (”Let´s dance 2 och 4). Skit kul och speciellt när man är två och man kan hålla på i timmar. Det dyker upp steg man ska härma och man kan även kolla hur figuren i spelet rör sig. Spelet visar också hur mycket rätt du dansar. Om man gör stegen fel så får man kryss, om man gör små fel får man bra, om man nästan inte gör några så är det super och så vidare. Och genom det så lär man sig faktiskt danssteg. Dock kan man fuska lite eftersom de viktigaste är att man rör sig i takt med musiken och i rätt riktning eftersom movekameran och konsolen reagerar mest på det.

Det här spelet är verkligen ett familjespel eller för små mysiga kompis dagar. Det är otroligt roligt och man får röra sig en hel del.

Det här är också ett bra spel för dem som vill gå ner i vikt. När vi spela så fanns det en meny där man kunde välja danspass och hur mycket kalorier man ville bränna och så anpassar den sig för dig.

 

Likes

Comments

Haha tänkte ladda upp en lite oseriös låt denna söndag! Låten är gjord av ett par Norska killar som kallar sig kollektivet. Och den här låten är bara så rolig. Kunde inte hålla mig för skratt och speciellt då refrengen kommer i låten som lyder "Don't be slappin my penis" och det låter som värsta seriösa kören.  

det är även roligt att kolla på deras andra låtar. En annan jag tycker är rolig är deras dubstep version då dem leker dårar i ett dårhus och av alla läten så får dem en dubstep låt! 

 

Likes

Comments

Jag gillar att lyssna på den här låten. Speciellt när jag sitter och ritar faktiskt. Jag får ganska mycket inspiration till att rita då jag lyssnar på katatonia. My twin är en av mina favorit låtar av dem. 


Likes

CommentsEr som inte har spelat devil may cry kanske bör höra lite backstory. Det handla från en början om Dante en man som är häften demon och hälften människa eftersom hans mamma var människa och hans pappa demon. Dante hade också en bror vid namnet Vergil. I första spelet får vi lära känna Dante lite på ytan och hur han börjar att bli starkare och att han slåss mot monster. I tvåan gör han samma sak men han gör det också för att stoppa demoner från att ta den stora kontrollen över välden. I trean så får man faktiskt följa med tillbaka i tiden då hans bror fortfarande fanns i människornas värld innan han blev kastad ner i helvetet. Hans bror kommer inte överens med honom, Vergil försöker få in alla världens demoner in till människornas värld medan Dante innan. Och det ända som kan få upp portarna är att använda Vergil och Dantes amuletter samtidigt. Så Dante försöker skydda sig från att hans bror ska ta hans amulett. Och det är i trean säger han titeln på spelet ”Devil may cry” och fäller en tår för sin bror.

Senare så kommer det en fyra som faktiskt inte Dante är huvudpersonen och det är den jag tänker att prata om.

 

Devil may cry 4 handlar om Nero. Son till Vergil har jag hört. Allting börjar en vanlig dag då för Nero när han ska lyssna på en kvinna vid namn Kyrie ska sjunga för staden i en kyrka. Han kommer lite sent men han har en present till henne då helt plötsligt Dante dyker upp och mördar prästen och då anfaller Nero Dante. Och när kampen har blivit avslutat och Nero nästan vann så berättade Dante att prästen var en demon och sen försvinner han. Demoner har börjat komma in i deras stad och nero måste göra något åt saken. Ta reda på vad som har hänt och han måste rädda kyrie som har blivit kidnappad.

Jag har dock inte spelat ut spelet ännu men snart! :)

 

Devil may cry är mycket cool och det är coola scener med pakour och svärdkonst plus demonsika krafter. Nero har en hand som är demonsik och kan slåss. Det finns många coola designade monster och figurer i spelet. Och som i alla devil may cry är uppdragen uppdelade i olika mission. Detta är ett spel för er som gillar lite humor och action.

 

Detta spel är inte det personliga bästa utan jag älskar devil may cry 3 väldigt mycket och jag ser fram emot det nya devil may cry 5. Där vi får följa Dante när han är yngre och inte helt demon utan han har faktiskt svart kort hår. Det har nyligen kommit ut i Amerika men jag vet inte riktigt om den har kommit till Sverige. Har inte sett det ännu i butiken.Vergil och Dante i en fight!
Likes

Comments

Kent har släppt en ny, alldeles underbar låt, Ingen kunde röra oss heter den och alla intäkter går till ROKS- Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i sverige! 


Likes

Comments

Cloud är en låt som är mysig att lyssna på när du vill lyssna på något lugnt. Det är en låt på japanska och man bör läsa engelska översättningen som jag laddar upp här.

Looking up to the sky, the emptiness and the distance breaks my heart

Even though my wings have been plucked out
maybe tomorrow I'll have a chance to live

The evening rain pounds on the window
The sky who can never stop crying
The room which was once new, now how often do we seek to change it
If I become wise, surely I'll lack honesty.
Sometimes people lie, It almost made me lose faith

Ahh- This town is always nice 
Can you laugh
The sound of the rain pounds hard
its a distraction from the sound of the crying 

If I'm alone, I'll be nervous and scared 
Although outside, there are others
forgotten friends who feel the same and understand

Ahh Society is full of self centered individuals meeting their defeat.
Ahh This world, they don't see it
how many experiences do they miss out on ?

But we aren't alone
time is like the floating clouds.

Ahh on this street we seek the things we look for. 
Time keeps flowing
Ahh This window with its large drops of water
We can cry together.

Ahh this world isn't seen and we miss out on so many experiences
But next door there is a companion at the same speed as you.* 

Ahh The dirty city life
emptiness and distance break my heart
Even though my wings have been plucked
tonight we will dream together.


Likes

Comments

Girl interrupted- Handlar om Susanna som hamnar på mentalsjukhus då de tror att hon försökt ta livet av sig. Väl där träffar hon Lisa som är sociopat, man får följa patienternas äventyr och deras utveckling.

She's the man- Violas bror bestämmer sig för att dra till London ett par veckor, för att inte folk på skolan ska misstänka något åker hon dit och tar hans plats. Hon klär ut sig som kille och tar även chansen att få spela fotboll, som hon älskar. Det hela blir rätt komplicerat när hon blir kär i sin rumskamrat (som tror att hon är en kille), Det blir även rätt svårt att växla mellan att vara sig själv och hennes bror så det uppstår rätt mycket knasiga situationer.

 Likes

Comments
Det handlar om två bröder dem är inte bara vanliga bröder utan dem är hunters. Deras plikt till världen är att rädda den från den ondska som utspriddes i världen. Sam är den ena brodern och han är yngst. Hans högsta dröm är att få ett normalt liv och Dean är en människa som trivs med det han gör. Enda sen dem var barnsben har dem jagat med sin far. Allt började med att när Sam var bebis och Dean var barn så blev deras mamma dödad av en demon. Fadern svor efteråt att hämnas på demonen och dem kallar honom för ”The yellow eyed” Men hämnden med demonen är inte bara det dem sysslar med. Utan båda Bröderna slåss och hjälper människor från vampyrer, spöken, vendigos och alla andra möjliga monster.

 

Detta är en serie som är bra att se om du gillar onaturligt med en sting av humor och även allvar. Visst detta låter som en riktig B-filmen men eftersom att skådespelarna är riktigt bra och uppbyggnaden av filmen och de humoristiska gör filmen så mycket bättre.

 

Jag skulle vilja säga att till säsong 3 blir serien lite sämre. Men 4, 5 är ganska bra dem också men inte lika episka och resten 6 och 7 spårar lite ut.

 

Just nu finns säsong 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8(håller fortfarande på att komma nya episoder) finns ute.
Likes

Comments