Med tanke på bilmodellerna och dess skick kanske dom flesta förstår vilka jag träffade på här i Florida... -just det, Leif-Ivan och Susanne Karlsson, norrlänningarna som har ett bilmuseum utanför Stockholm (var där i somras, rekommenderas).
Vi tjöta och hade trevligt och dom bjöd på kaffe. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har nu haft ca en vecka i Tampa och Clearwater med så kallad "Riktig Semester" -legat på stränder med kritvit sand och precis lagom temp i havet! Har även badat i pool och bara tatt det lugnt. Temperaturen håller sig mellan 25 och 30 grader, vilket ju är lagom i februari.. Dock får man ju lida lite med, brände sönder halva kroppen efter en heldag på stranden med för dåligt med solkräm, jaja så kan det gå..

Övrigt

Finns som sagt lite roliga grejer utmed vägarna här..

Här i Florida har dom inte bara drive-in på bankomater och apotek...

...utan även på vissa Liquor stores (alltså typ Systembolaget) haha.

Bilutställning

Fick ju givetvis bli ytterligare en bilutställning, denna gången i North Fort Myers -en träff som är varje måndag och som faktiskt startades av ett gäng svenska pensionärer! Träffade dock inte på någon svensk denna gången. Var idag ca 100 bilar.

Lincoln -47 med V12'a, trevlig vagn!

2st Ford Crown Victoria, varav en med glastak.

Nån marodör hade satt Volvo 240/740-stolar i en Cheva pickup!

T.o.m Starsky & Hutch var på plats..

Likes

Comments

Saknar dig idag min vän.. :( haha.

Fick nöja mig med en prinsessbakelse till maten på Ikea.. ;)

Likes

Comments

Drog till ett stort swap meet i Bushnell. Var varmt att gå och kika, närmare 30 grader., men ändå väldigt trevligt, fanns mycket kul att se. Sprang även på flera svenskar.

Fanns lite jänkebilar till salu inne på området, annars var det som vanligt på en bilträff i USA; 90% av folket åkte 4-dörrars pickup dit!

Weeki Wachee Springs State Park

Idag, söndag, åkte jag till en park där man bl.a kunde åka båttur på en flod...

..men även se äkta sjöjungfrur som gjorde shower under vattnet. ;)

-floden rann nämligen till en liten sjö där sjöjungfrurna uppträde bland fiskar och sköldpaddor, man fick gå ner i ett rum och titta. Var jätteklart och fint vatten så man såg skitbra, tyvärr blev inte korten lika bra men..

Likes

Comments

För några dar sen fick jag tips om ett ställe som sålde beg. Cheva-delar, så åkte dit och kika såklart. Förutom ca 80-90 stycken skrotbilar (1955-1970) så hade dom Mängder med (fräscha) delar!

Daytona Beach

Drog till Daytona Beach, där den kända stranden man får köra bil på ligger.

-Inget badväder dock, molnigt (men ca 22 grader förstås, hehe).

Bilutställning

Åkte till en bilutställning här i närheten. Kan väl storleksmässigt jämföras med en onsdagsträff på Holmen i Mariestad (ca 100 bilar??)
Mycket 30-40-tal, mycket hot rodar och mest 2-dörrars! Såg totalt endast Två Cadillacar, så lite skillnad mot Sverige! ;)

Man ser även En Del gamla jänkare på vägarna, men är ju inte som i Sverige på sommaren direkt...

Inte bara bilutställning

Bilutställningen var på en s.k "Flea market", påminner lite om våra torg-marknader fast detta är i typ "förrådslokaler" alltså inomhus.. Dom säljer all möjlig skit, men mest kläder, elektronikprylar, övriga grejer för hemmet och souvenirer.. Även vapen som t.e.x knivar, svärd, pistoler och bössor. Detta tycker inte folket är det minsta konstigt (är ju USA). En kille sålde grejer i läder som han själv gjorde, bl.a "gun holster" alltså typ sånna pistolhållare som cowboys hade i skärpet i brallorna. Snygga som fan. Han satt vid en symaskin och gjorde ett till ett par gamlingar som tydligen var där på semester, eftersom dom inte hade med sig pistolen (och inte hade måttet) frågade han "nehe så ni har pistolen på hotellet eller..?" -japp, sa gamlingarna. Haha, amerikaner alltså.. ;)

Finns lite svenskar här allt.. ;)

Likes

Comments

Stog och väntade på bussen för att åka till flygplatsen och hämta en annan hyrbil. En man (i 45-årsåldern?) kom fram med en väska och ställde sig också och väntade. Vi började småprata lite allmänt. Hans kompis stog på andra sidan vägen, också med en väska och väntade på buss eller nåt. -tänkte att han ska väl åt ett annat håll.. En polisbil kom åkande och jag tyckte föraren kollade lite konstigt på mig, han svängde sen in på en parkering i närheten. "ser jag kriminell ut eller va fan.." -tänkte jag, haha. Tänkte inte mer på det utan tjötade vidare med mannen med väskan. Hans kompis på andra sidan vinkade in en taxi. Plötsligt sa mannen till mig "bli inte rädd eller så nu när blåljusen kommer.." -polisbilen kom utåkande från parkeringen och slog på blåljus och sirenen innan jag hade fattat nåt! Dom åkte fram till taxin och mannen sa till mig att han jobbade som "undercover" -alltså civilpolis. Hans "kompis" på andra sidan visade sig vara hans kollega. Ytterligare en civilklädd man dök upp från ett annat håll (han hade stått i närheten). Mannen förklarade att dom gör rutinkontroller på taxibilar så dom inte fuskar med taxameter'n och lurar folk.
Dom var alltså Tre civilklädda poliser och Två poliser i en polisbil för att se till att inte turister och liknande blir lurade av taxiförare! -Lite skillnad mot svenska polisens resurser..?! :D

Likes

Comments

Att man kan förvänta sig att se i stort sett vad som helst för roliga och konstiga saker i USA är också lite rolig fakta.

Så här kan t.e.x några vanliga souveniraffärer se ut i USA.. ;)

Såhär kan t.e.x en vanlig fruktaffär se ut i USA. ;)

En vanlig glass-kiosk i USA. ;)

En fisk över entrén till en fiskrestaurang.

Eller varför inte en gigantisk snorkel på taket på en dykaffär.

En root-beer-björn. ;)

Affärerna är sjukt stora "over here"! Jul och Halloween är ju stort som fan här i USA, brukar ju va Massor av häftiga och stora halloween-prylar i affärerna redan i september t.e.x, men verkar va samma sak med Alla hjärtans dag! -redan ca 5 veckor innan var det typ 2-3 st låånga hyllrader med bl.a massor av olika chokladkartonger i hjärtform och stora gosedjur i affärerna!

Varför inte Hyra en permobil.. :D eller en flådig fåtölj för en helg.. ;)

Att se en bil bli bärgad på motorvägen i ca 120km/tim är inte heller ovanligt här..

Patrioter

Amerikanska flaggan ser man precis Överallt! I stort sett varenda mack/restaurang eller liknande har flaggan både utanför och inne. -ja, den sitter t.o.m på skolbussarna. -lite skillnad mot Sverige.. ;)

Likes

Comments

Att allt är mycket större i USA känner redan dom flesta till...

..som t.e.x kottar och barr, haha.

-eller alla stora dubbelhyttade pickuper som man som sagt ser ÖÖVERALLT!!

Men det finns även så mycket andra småsaker som gör att JAG tycker USA är såpass häftigt...

-som att man t.e.x får ha Röda blinkers ibak även på nya bilar.. -Mycket fränare tycker jag. ;) (+dom snygga olika nummerplåtarna dom har med då..)

-eller att man får köra mot rött om man ska svänga till höger (väjningsplikt som gäller då). Trafiken flyter på mycket bättre och man slipper stå o vänta även om det inte kommer bilar åt det hållet.. Något som skulle behövas i Skövde t.e.x..? ;)

Rödljus på 80-vägar (50 mph) är förresten inte alls ovanligt här och oftast är det 3-5 filer..

-eller att man får dra i stort sett vad som helst bakom bilen.. :D (har även sett bl.a pickup som drar trailer med 5 personbilar på och massa liknande ekipage).

+alla stora lastbilar fulla med krom då som kommer i full fart som ett jävla tåg mot en i backspegel'n emellanåt.. :D

-eller att man bara kan stanna till på en vapenaffär, vissa upp körkortet och få skjuta med i stort sett vad som helst..

..för min del räcker det med revolver, kul att få leka cowboy lite.. ;)

Ja det är en del saker som är lite skillnad mot Sverige allt.. Kan även passa på att jag skulle in på Walmart för nån vecka sen men Hela parkeringen var då avstängd och Smockfull med blinkande polisbilar!! -dom hade hittat nåt misstänkt objekt (som visade sig inte va nåt farligt). Här tar dom allt på största allvar och är på plats fort som faan med överdrivet många poliser om det är nåt.. Polisbilar sen man precis överallt så.. ;)

Likes

Comments

Åkte o kikade på en Impala -69'a idag (i typiskt Christian-stuk ;) )
Säljaren var trevlig, hade flera gamla bilar som var kul att se och kände mycket väl till att gamla jänkare är populärt i Sverige! ;) -han hade sålt bilar till svenskar förut och var kompis med ett par stycken så..
Blev ingen affär, inte än iaf, kanske senare under resan om jag inte hittar nåt annat.. ;)

Har ringt som en galning idag för att försöka fixa så jag kan köpa en bil och åka runt med, så jag slipper åka hyrbil, men verkar vara Omöjligt för en svensk i Florida! :/ -eftersom jag varken har en fast adress jag står skriven på eller amerikanskt körkort kan jag inte få en försäkring här, vilket man måste ha för att kunna köra en bil här.. Tråkigt men får väl duga att åka hyrbil då...

Har annars inte gjort mycket dom senaste dagarna, glidit runt och kikat, shoppat lite osv.. Har varit ca 25 grader hela tiden fram till idag då det var Mycket kallare, ca 12 grader!! -men ändå strålande sol med klarblå himmel! -klart bättre än snö och helt klart godkänt ändå för att vara januari! ;)

Blev ett helt hus!

Har hittills bott på olika hotell och kände nu att jag vill va kvar på ett ställe ett tag.. Kände även att det kan va gött att ha kök så man kan laga lite mat, blir dyrt att äta ute varje dag även om det är billigare här än i Sverige..
Kollade lite på nätet och eftersom jag trivdes bra i Kissimme-området (där bl.a Old town ligger) passade det bra att jag hittade ett ställe där, har varit i Orlando ett par dar nu nämligen. Är iof dyrare än vad Vissa hotell har varit (har bott på lite olika standard-ställen) men detta stället var Låångt över mina förväntningar! ;) -Trodde det var typ som hotellrum, men visade sig mer vara ihopsatta hela lägenheter/radhus. Dags för en rundvandring: ;)

Har alltså 3 dubbelsängar, 2 badrum, 3 garderober, 3 tv-apparater och 3 telefoner. ;) Kök med spis, ugn, micro, kyl, frys, diskmaskin, typ Allt annat man behöver i köket, tvättmaskin, torktummlare. Wifi och gratis parkering.
Svindyrt tänker ni! -njae, tror jag betalade typ 800 kronor per natt. Ska bo här en vecka.

Likes

Comments