hoppning

Hej allesammans

Nu tänkte vi berätta hur vi brukar hoppträna med våra kaniner en vanlig hoppträning (vi hoppar inte lika dant varje gång vi brukar ändra bland annat avstånden mellan hinderna, antalet hinder,krok/rak, höjder och hur långt passet är.)

Vi brukar börja med att värma upp genom att låta kaninerna springa runt fritt medan vi bygger fram banan.

När vi har byggt fram banan börjar vi hoppa banan ganska lågt. Så dom vänjer sig med banan och så.

Sedan brukar vi börja höja lite i tagen när kaninerna har fått in ett flyt i banan när den är låg. Vi höjer banan successivt beroende på hur kaninerna känns och om dom är hopp-sugna. Vi höjer aldrig banan innan kaninerna har klarat den flera gånger med ett bra flyt och tempo.

När vi har hoppat klart brukar kaninerna få springa runt medan vi plockar undan banan, och sedan så släpper vi in dom i burarna direkt när vi är klara speciellt nu när det är så varmt eftersom att dom behöver dricka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tips

Hej allesammans

Vi vill tipsa er om att gå på kvälls promenader med eran kanin då det kanske är lite svalare på kvällen nu på sommaren. Våra kaniner älskar det. Vi brukar gå till ett höloft där dom kan springa runt som dom vill uppe på höbalarna.

Vi vill ville bara tipsa lite snabbt om deteftersom både vi och våra kaniner älskar det och det är så mysigt.

Likes

Comments

Recept

Hej allesammans

Här är ett recept på äpple och morots kakor som våra kaniner älskar. Dom är väldigt enkla att göra och det mesta har man hemma.

RECEPT

1 morot
1 äpple
1 dl pellets (det din kanin äter i vanliga fall)
1/2 dl havregryn
1-2 msk vatten

GÖR SÅHÄR:

Sätt på ugnen på 80 grader(vanlig ugn) 75 grader(varmluft)

Börja med att krossa pelletsen i en mortel. (Om du inte har en mortel kan du lägga pelletsen i en påse och krossa det med en hammare. När pelletsen är färdigkrossad ska det vara lite grövre än mjöl.


Efter det ska du riva äpplet och moroten. Och hälla ner det tillsammans med pelletsen. (Tänk på att även hälla i all vätska från äpplet).

Sen häller du i havregrynen i samma blandning. Tänk på att blanda väl så du vet hur mycket vatten du ska ha i sen.

Nu ska du hälla i vatten. Tänk på att hälla i så mycket att det ska gå att rulla smeten till små bollar.

Nu ska du ta degen och forma det till små bollar på en plåt med bakplåtspapper.

När du har format alla bollarna ska du trycka ut dom försiktigt så att dom blir ungefär enhalv centimeter tjocka. Försök göra så att det inte blir några sprickor i kanterna på kakorna.

Stoppa sedan in kakorna i ugnen i 60 min. Efter 30 min ska du ta ut kakorna och försiktigt vända på alla kakorna och sedan stoppa in dom i ugnen i ytligare 30 min.

När kakorna är klara i ugnen ska du lossa dom från bakplåtspapperet och låta dom svalna i ca 1 timme sedan är dom klara och kan serveras.

Tänk på att det är havregryn och att det ger väldigt mycket energi så ge inte för många på en gång.


Likes

Comments

Allmänt

Hej allesammans!

Vi är två tjejer som heter Maja och Tea och vi är 12 och 14 år. Vi har varsin kanin som heter Picatcho (Teas) 6 år och Love (Majas) 4 år, båda kaninerna är dvärg vädurar och tränar mest hoppning. Här tänkte vi skriva mest kanin relaterade grejer så som; recept, DIY, tips mm.


Likes

Comments