Header

❤️ Vill önska er alla som följer mig en riktigt fin alla❤️dag.
Alla ni ligger mig så varmt om hjärtat.
Det är ju tack vare er som jag tycker det är så kul att skapa, era fina kommentarer och bra frågor. Tack snälla för det!

Ha nu en riktigt fin dag med era kära och ge din kropp det som du mår bra av! 
På bilden är det en härlig Alla Hjärtans Dag tårta bestående av en kolabotten med choklad, två lager fyllning....en med hallonsmak och en med vaniljsmak. Som dekoration har jag swirlat små hjärtan med hallonfyllningen, strött på en blandning av pistagenötter, kokos och hallonpulver och lagt på färska hallon. Receptet kommer finnas med i min bok men finns också att köpa som receptblad på Sparsmakat i Skövde.

❤️ Kramar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Önskar er underbara följare en riktigt bra "Semlans dag"!

Vill visa Er att semlor kan vara nyttiga! Här har jag skapat en raw variant som är fantastiskt god, och samtidigt som du njuter får du i dig massor av näringsämnen!

Smakerna i den här rutan är fantastiska med kardemumma, kanel, mandelmassa och det översta "gräddiga" lagret gör hela rutan till just en semleruta.

Recept på denna goda semleruta kommer finnas med i min kommande bok "Rödbetor och rostiga spikar" vi nu jobbar för högtryck med! En bok kombinerad med vackra tyger från min mammas Atlejé Trycklek och mina bakverk från RÅFika. Följ mig på Facebook RÅFika för att se när boken kommer ut!

Må gott! /Kerstin

Likes

Comments

Ute är det kallt och snö men RÅFika börjar få lite vårkänslor...💚🌱

Aah... blir lite lycklig här.
Nya fina, härliga och våriga receptblad.
Receptbladen finns att köpa på sparsmakat i Skövde.

- Limetårta m. Groddat bovete och spenat.

- Passionstårta m. Svarta vinbär.

Och såklart en

- Alla ❤️dagtårta.

Välkomna in till Ann-Sofie och gänget på Sparsmakat!

Likes

Comments

Följde med min mamma till Falköping på röntgen idag. Hon har haft en jobbig hosta sedan oktober och hade nu fått remiss till att röntga sina lungor. Smidigt i Falköping, inga väntetider...

När vi kom dit så mindes mamma att hon varit där och röntgat sin höft för tre år sedan. Hon hade mkt besvär med den då och läkarna konstaterade att det var början till artros.

Det var också i samma tider som vi var på yoga och rawfood retreat, och efter det började mamma ära Chiafrön varje frukost....för hennes höft.

Idag, tre år senare har hon inget ont i sin höft och tycker såklart det är jätteskönt. Så till er som känner av era leder och att de börjar bli slitna, eller bara vill förebygga. Börja dagen med Chia, eller mixa med i era smothies.

Det tog inte alls så lång tid på röntgen som vi trott... så vi passade på att ta en sväng upp stan till NP, noll procent i Falköping. Vilket ställe!!!

Att det finns, på riktigt, i Falköping!!
Jag blir alldeles lycklig av att komma in där och se så mycket rawfood att välja på, och bara Rawfoodfika 👌🏼😍

Helt rätt! Stor eloge för den satsningen 👏🏼
Fantastiskt utbud, tre olika tårtor, chokladbollar, snickersruta och en fin paj.

Vi tog tillfället att sitta och njuta länge och skriva på våra texter till boken.
Så skynda er till Falköping och fika med gott samvete.

Önskar Daniel på NP, noll procent ett stort lycka till!

Må gott!

Likes

Comments

En vecka med sol, snö, frisk luft, familjen ❤️ och ganska mkt kyla....

Och såklart råfika däremellan 😜

Absolut bästa återhämtningen för vår familj, en vecka i fantastiska Idre.

På vägen upp förra veckan räknade vi ut att våra stora tjejer är i Idre för åttonde gången....

Idre har blivit vår familjs favoritresemål.

Nu är familjen redo för att möta våren som kommer innehålla mkt jobb, dans, fotboll och lite RÅFika på det 😅

Och jag har lite nya spännande saker på G....

Må gott alla fina!

Likes

Comments

Till lördagsfika idag blir det den här minitårtan med choklad och jordnötssmör, toppat med kakaonibs!
Denna läckra tårta är ytterligare en del i det jag älskar att göra.....skapa fram nya recept till RÅFika! Denna finns ännu inte nerskriven....
Allt jag tar fram hamnar inte på papper, utan blir bara som en helgfika och experiment till familjen eller släkt och vänner! Så spännande när de smakar....
Ha en fantastisk lördag! / Kerstin

Likes

Comments

Vad fikar du på i helgen?
Jag kommer mumsa på de här mumsiga Carob och hampabollarna! :)
Dessa bollar är en del i det jag älskar att göra.....laborera fram nya läckerheter!
Allt hamnar tyvärr inte på papper och recept och finns bara i mina tankar....men mycket inspiration och andra recept hittar du här på bloggen! :)

/ Kerstin

Likes

Comments

Min pappa fyller år på nyårsafton.... vet inte om alla pappor är svåra att hitta på födelsedagspresent till?? Men min pappa har alltid varit svår 😅 kanske beror det på att det är så snart efter jul? ( när man äntligen kommit på julklappen så är det nästa....😃)

Ngt som vi alltid har haft gemensamt jag och min pappa är att vi tycker om lakrits, salt lakrits 🖤

Jag gav mig på den otroligt svåra utmaningen att göra en raw Lakritskola till pappa. Jag tyckte iallafall den blev supergod!! Och perfekt att ta till när godissuget sätter in..... tog i flera matskedar av både stjärnanispulver och rålakritspulver.

Misstänker ändå att kommentaren kommer vara - njaaa, för mig kunde det nog varit lite mer smak.....😂🙈

Inte lätt att göra en pappa nöjd 😉

Den fina svarta färgen kommer från aktiverat kol, bra detox för kroppen nu när man kanske ätit lite annat än man brukar och kanske lite mer än man borde.... hojta till om du blir sugen på att göra dem du också så fixar jag receptet 👍🏼🌑🌟💣🌚🌟🖤

Provade också att göra några med hallon i... hallon ➕lakrits är ju en bra smakkombination 😍

Likes

Comments

Vilket år det varit...... vi har provat ngt som vi aldrig gjort förut, inget som vi har planerat.

Nu är det snart ett år sedan jag och mamma påbörjade vårt bokprojekt.

Har såklart varit jättekul ( och lite jobbigt 😉😅)

Detta med bok är ju en idé som fötts under tiden vi haft våra caféer och många har efterfrågat just en bok. Så tack till er som frågat, hade aldrig kommit på tanken själv 😀

2017 har erbjudit så mycket mer, nya fina vänner som kommit in i mitt liv.

RÅFika har verkligen berikat mitt liv på flera sätt.

Önskar er nu allt gott, så möts vi nästa år 💚

Likes

Comments

Många sitter nu och planerar nyårsmenyn.... förra året fyllde min pappa 70.... då gjorde jag dessertglas med olika tårtfyllningar. Alla kunde välja sin favoritsmak 🌟

Apelsin, citron, lime, choklad, lingon, blåbär, mint....

Likes

Comments