Makaronilaatikko on ehdottomasti yksi helpoimmista ohjeista, mutta silti aina jokin mättää, sillä joko on liian vähän mausteita, liian vetistä tai muuten vaan jokin on pielessä.

En ole pitkään aikaan syönyt makaronilaatikkoa niin päätin pitkästä aikaa sellaisen töräyttää tulille. En juuri ohjeita tässä käyttänyt niin heitin vähän silmä määräisesti kaiken, mutta hyvää tuli!

Kim kun ei sipulia syö niin jätin sen kokonaan välistä ja lisäsin mausteeksi valkosipulijauhetta ja tex mex mauste pussin tuomaan vähän lisää makua.


Makaronilaatikko

Raaka-aineet

400g jauhelihaa

(halutessasi 1-2 sipulia)

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Tex Mex maustepussi + 1,5 dl vettä

1 pussi makaronia

Munamaito

4.5 dl maitoa

3 kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

(halutessasi muita mausteita, itse lisäsin 2 tl paprikajauhetta)

Lopuksi vielä laatikon päälle emmental juustoraastetta oman maun mukaan.

Valmistus

1. Laita vesi kiehumaan ja mausta se suolalla, katso suhteet pussin kyljestä. Kaada makaronit kiehuvaan veteen.

2. Hienonna sipulit, paista pannulla ja lisää sekaan jauheliha. Jos et käytä sipulia, ryhdy ruskistamaan jauhelihaa. Mausta ruskistuneen lihan sekaan suola, pippuri sekä maustepussin sisältö ja vesi. Anna hetken hautua.

3. Sekoita keskenään isossa kulhossa valmiit makaronit ja jauheliha. Kaada voideltuun vuokaan.

4. Sekoita kulhossa munamaidon ainekset, maito, kananmunat sekä mausteet huolellisesti vatkaten. Kaada munamaito laatikon joukkoon, niiin että laatikko peittyy juuri ja juuri.

5. Anna laatikon valmistua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia 200 asteessa. Reilu viisi minuuttia ennen valmistusta voit lisätä juustoraasteen laatikon päälle, niin että ehtii sulaa.

Anna laatikon vetäytyä hetki jonka jälkeen tarjoile haluamasi salaatin ja kastikkeen kera.

😋

​- Maria

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229