Hur många av er har inte sätt en lastning på tävling gått till på helt fel sätt?
Förra helgen var jag på pay & jump på ryttarstadion. Jag ser en tjej som ska lasta sin ponny varav ponnyn inte vill gå in i transporten. Dom står en stund vid transporten lugna och fina och försöker få in hästen men sedan eskalerar allt. En gubbe utifrån kommer och ska "hjälpa till". Han rappar till hästen hårt tre gånger och hästen blir bara stressad. Sedan tar han över hästen och går lite med den, rappar till den, gör halt och sliter i den. Sedan försöker han att BACKA in hästen i transporten. Gissa hur det gick. Hästen är uppe i varv med huvudet i skyn. Nu kommer fler för att hjälpa till, två militärer ska hjälpa till att få in hästen. Dem kommer med en bom och försöker trycka in hästen, hästen säger ifrån, slänger sig bakåt och en man flyger i backen. Upp igen och trycker på hästen varav hästen gång på gång stegrar.
Nu börjar dom med en ny metod, longeringslinor. Fyra fullvuxna karlar står och försöker trycka in hästen. Dem började till och med lyfta benen på hästen och bokstavligen lyfta in häst. Efter ungefär 1 timme lyckas dom få in en LIVRÄDD häst.

Det var så hjärtskärande att se folk behandla en häst på detta sätt. Hästen ska ALLTID stå i fokus och det fungerar inte att tvinga en häst. Det ska gå lugnt och säkert till för allas bästa. Detta gav mig en riktig tankeställare om hur viktigt det faktiskt är att ta hjälp av kunniga personer i situationer som man inte kan lösa själv. Det finns så många som kan hjälpa till.

Lasta rätt.

Likes

Comments

Jag tillbringade lördagen på Årsta runsten med min älskade häst. Jag startade 100 och 110 cm.
I 1 m var hon riktigt fin och det blev en felfri ritt. Lite vinglig på raksträckorna men hoppade riktigt trevligt. I 110 cm var hon riktigt pigg vilket resulterade i att hon inte tog min förhållning och det blev verkligen plockepin på hinder nummer 3. Hoppade där efter ett par språng till och valde sedan att utgå. Hon hoppade faktiskt väldigt fint på nästan alla hinder. Men nu har hon förhoppningsvis lärt sig en läxa till nästa gång?

Jag är iallafall nöjd med helgens resultat och nu ska jag hem och träna lite och ladda om!
Min underbara häst😍

Likes

Comments

Målsättningar är en otroligt viktig del oavsett vilken nivå du rider på, iallafall enligt mig. Jag känner mig mycket mer motiverad och jag försöker alltid att uppnå mina målsättningar. Stora mål och delmål.
Vad vill du med din häst?

- ska gå stadigt i form och vila på bettet.
- Bli mer lättstyrd och kunna göra snäva svängar.
- innan sommaren, starta 110.

Innan årets slut:
- gå stadigt i 110
-debutera 120

Detta är mina målsättningar just nu. Jag tror och hoppas att dessa mål ska gå i lås. Det känns som att vi utvecklas tillsammans varje dag.

Likes

Comments

Får man snygga till sig lite. Efter skolan åkte jag till frisören och numera har jag vääääldigt kort hår. Tur att det inte syns så tydligt under hjälmen 😉

Likes

Comments

Måndag: Vilodag.

Tisdag: Uteritt, jobba mycket lösgörande och känna att hon lyssnar på mig.

Onsdag: Tömkörning. Relativt kort pass men känna att hon lyssnar för hjälperna. Öva mycket på övergångar och halter, mycket lättare att göra det på töm än när man sitter på faktiskt..

Torsdag: Markarbete, träning för Helena Persson.

Fredag: Jogging utomhus, mycket tempoväxlingar.

Lördag: Pay and jump på Årsta runsten.

Söndag: Lugnt pass utomhus, mycket jobb för att mjuka upp kroppen. '

Som ni ser så varierar jag min träning mycket med uteritter. Dels så sliter det inte lika mycket på dom och sedan tycker både häst och ryttare att det är roligt ;)

Likes

Comments

Idag fick jag smaka på underlaget när jag var ute och red.. Jag red i sommarhagen som tillhör stallet, redan från början var hon spänd som en fiolsträng. När jag sedan skulle spänna sadelgjorden blev hon livrädd för någonting och jag flög som en vante och störtade ner i marken. Men alla klarade sig bra så det var tur. 100 gånger ska man ju ramla av eller hur?

Efter den lilla incidenten så var det bara upp i sadeln igen, och hon var hur fin som helst! Hoppade över ett par stockar och Quinny var så glad så, om än lite pigg haha... Kommer lite bilder senare ikväll.Likes

Comments