Header

​In och boka tid för bröllops foto, dop, graviditet, nyfödd, pass etc. Jonathan Rundblad 🥇

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God kväll! 

Gabbarna var hemma från skolan idag också, Love hade ont i öronen & hostade hela natten & Rasmus drömde mardrömmar, det blev en lång natt! 

Vi lämnade trollen hos farmor efter lunch och åkte till Karlstad efter att jag gjort klart min ritningkurs i auto-CAD. Vi åt på Jonas favorit ställe thai- buffén på bergvik. Handlade lite nya bildelar & annat smått och gott.

Imorgon är det AD-dagarna på skolan så dagen är Fullspäckad, jag ska även hinna till grabbarnas skola och ha möte med skolsköterska angående Love. Senare på kvällen är det middag med alla företag och studenter.

Likes

Comments

Älskar söndagar, lång promenad med hunden medens barnen var hos sin mormor. Tacomys & massor av film så Love kan piggna till.

På väggen ser ni även Jonas diplom som han fick när han var med på Nobell middagen 2016.

Nu blir det bad moms
Vi kollade även på dom här filmerna i helgen = super bra 🥇

Likes

Comments

Jag och min syster Alexandra brukar ALLTID hitta på en massa skojj & dumheter men nu var det ett tag sen vi gjorde något tillsammmans. Såå det blir att planera i något här inom en snar framtid. 👏😍👍

På bilden ser ni mig och Alexandra på Malmös centrum torg. Vi var där och gjorde en konsultation för drygt 1,5 år sedan, vi Bode på hotell och stannade hela helgen och levde i lyx . Vi lyckades även komma in på en lesbisk bar utan att vi fattade de förens vi skulle gå .

Likes

Comments

Städa, diska, tvätta... & träna, eftersom jag typ aldrig "hinner" iväg till gymmet så tränar jag hemma för de mesta, Jag försöker att hinna gå varannan vecka på bodystep, simning & sen blir det mkt promenader med hunden.

Jonas jobbar heela dagen & Love är fortfarande sjuk. Nu ska han ta den starka antibiotikan i 7 dagar men han är nog pigg redan på måndag. Efter som Love blir extra känslig när han äter antibiotika så får han inte vara i skolan även om han är "frisk & pigg" utan han måste vara hemma tills kursen är klar.

Barnens pappa var snäll och tog med Rasmus på hockey träningen så nu ligger Love nerbäddad och spelar Xbox-spel, tror inte det går något nöd på honom. Rasmus har varit hemma med Love i ett par dagar så kan vara skönt för honom att få lite ensamtid också.

Likes

Comments

Jag gjorde ett inlägg för några månader sen som heter "sprayfärg & gamla ramar" här är några av ramarna jag gjorde.
Jag är super nöjd! 😃🎈

Likes

Comments

Även fast Love är febrig och hostig så behöver både han och vi lite frisk luft. Vi drog ut i skogen och grillade lite korv.
Loves läkare säger att de viktigaste utav allt när Love är sjuk är att han INTE blir stilla sittandes. Så Ut & leka & att röra på sig (i sitt tempo) är en viktig process för lungorna att återhämta sig. Annars kan slem och annat ansamlas i lungorna och processen går långsammare.

#akalasi

Likes

Comments

Nu ska jag knalla ner och hämta en kasse med mediciner till Love. Jag beställde medicinen i morse per telefon så slipper man stå där nere och vänta i timmar på att allt ska blandas och hittas. Efter det ska vi försöka styra upp vad vi ska göra med våran bil. Den fick 5 anmärkningar på besiktningen igår & tydligen skulle det kosta dubbelt så mkt mer att laga den än vad bilen är värd. Vi håller på att spara pengar till ett hus just nu, men kanske måste vi köpa oss en ny bil nu istället. Vi får ta helgen på och att fundera, vi hade hoppas på att bilen skulle hålla tills jag var klar med skolan men det är 2,5 år kvar.


Någon som är sugen på att köpa?

Likes

Comments

Jag och grabbarna har gjort älgfärsbullar. 😍

RECEPT; (4personer)
Älgfärs 500 gram
Gul lök 1 st
Ägg 2 st
Mjölk/grädde 1 dl
Buljong 0,5 dl lr 1 tärning
Ströbröd 1 dl
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR;

Blanda ägg, ströbröd, mjölk, buljong, salt & peppar i en bunke. Tillsätt sedan blandningen i älgfärsen till det blir en bra konsistens & gör små bullar, stek i mycket smör bara så de får gyllenbrun yta. Lägg dom sedan i en form och ha dom i ungen på 100 grader i ca. 15-20 minuter.

Likes

Comments

Ner med penicillin & andas i andningsmaskin & peppmask. Nu när Love tyvärr är sjuk så blir de lite extra jobbigt, speciellt på morgon och kvällen. Vi måste använda andningsmaskinen så mkt vi kan då, men vi har ett Liv också, det går inte att sitta hela dagarna med en mask över ansiktet.

Han inhalerar budesonid & koksalt, ibland ventolin också men det är bara om han är jätte hes och slemmig.

Efter varje inhallation ska Love göra olika rörelser är det menat, men de är inte alltid lätt att hinna med i vardagen. Så vi gör peppmasken oftast, det är som att andas i ett motstånd. Du tar 10 djupa andetag och varje gång du blåser ut går det jätte trögt och du måste ta i så mkt du kan. Den här effekten gör att lungorna tränar sig och blir starkare, sen gör det även så att segt slem kommer upp lättare. Människor med cystisk fibros använder den här tekniken.

De andra övningarna är bland annat; hoppa studsmatta, kasta med en balkong, blåsa i en visselpipa, blåsa upp en ballong, kasta boll Mot en vägg. Alla övningar som har med att använda armarna upp och ner är användbara, då jobbar lungorna som hårdast.

Just nu är vi bara själv lärda angående Akalasi cardia & följer främst program som rör cystisk fibros då det inte finns så mkt forskning angående akalasi cardia. Vi vet inte riktigt vad som är hiss eller diss. Men en sak har vi lärt oss som fungerar angående mat, ju godare Love tycker att maten är, desto lättare går den ner. Sen påverkas Love något enormt av stress, är det mkt stress runt honom då spyr han slem.

Efter varje användning av Aliosen (andningsmaskinen) ska ALLT kokas.. varje gång! Alltså flera gånger om dagen, Även peppmasken.

Likes

Comments