Läser om stackars lilla Thea. Hon hade en önskan till jul. En ny Iphone 6. Ingen billig sak men önska får man.

På julafton blev det som borde vara glädje något helt annat. För nån Iphone 6 blev det inte.  Pappa hade köpt en lätt begagnad Iphone 5.
Detta passade INTE lilla fröken alls.

" ”Det var inte på något sätt avsett att köpa en sådan billig telefon, jag gjorde ett stort misstag och tror att jag har ångrat mig upp till flera hundra gånger” berättar en upprörd pappa. Han har ingen aning om de olika modellerna och trodde en Iphone var en Iphone. När dottern Thea packade upp sin julklapp stod mamma och pappa redo med kameran för att fånga den glädje de var säkra på skulle komma som en följd av gåvan. Reaktionen de fick var hjärtskärande berättar mamman som medger att hon är mycket irriterad på misstaget pappan gjorde. ”Han förstörde julaftonen för vår dotter, men vi arbetar oss igenom resten av julen trots detta”, sade hon"

Vänta lite här nu. Ungen får alltså ett anfall för att pappa köpt fel modell och mamman blir irriterad på pappan?!

" Fick ny Iphone och lite pengar!
Vidare kan pappan berätta att de redan tidigt på måndagsmorgonen har varit ute för att köpa en helt ny Iphone6 ​ till Thea och hon nu åtminstone är glad över att äntligen ha telefonen i sina händer. ”När vi köpte telefonen i morse blev stämningen något bättre”, säger fadern. Han säger att han också som ett plåster på såret gav Thea 5000kr extra att handla för så att de nu kan få en trevligare jul. ”En sak är säker”, sade fadern; ”Nästa år kommer det att bli en noggrann genomgång av modellerna och min dotters önskemål. Det är i alla fall säkert ”, avslutar han"

Hurvida denna historia verkligen är sann eller inte vet jag inte. Men det jag vet är att detta scenario inte är helt ovanligt.  Tyvärr.

Dagens ungar vet inget om tacksamhet eller pengars värde. Dom tycks tro att "jag önskar mig" betyder "jag skall ha".

OM min dotter betett sig så här på julafton skulle jag tagit telefonen och sagt: Passar det inte så slipp. Då får du vara utan.

Vad gör denna familjen?!
Jo, dom belönar sin dotters otacksamma beteende.  Går och köper en Iphone 6 OCH ger henne ytterligare 5000 kr.  För att hon skall lugna sig och familjen skall ro.

Hur i helvete tänkte dom där?! Lära barn att "skrik o vråla så får ni som ni vill"!

Har själv två barn med starka viljor. Styr dom mig? ICKE!!!!

Hela denna historien gör mig rasande! Vi har en hel generation med bortskämda snorungar. Som aldrig är nöjda. Som alltid skall ha lite mer oavsett hur mycket dom får.

Föräldrar ruinerar sig för att göra ungarna nöjda och möts med otacksamhet. Kräks ta mig fan!

Står det i lagen att varenda 13 åring har rätt till senaste modellen av Iphone? Är det lag på att ALLA ungar skall ha en dyr mobil?
Allvarligt. Ser folk verkligen inte att dom gör sina ungar en otjänst?!

Kanske dags att lära dagens ungar innebörden av tacksamhet. För det vet dom flesta av ungarna inget om. Ser detta även hos mina egna barn. Dock skulle det ALDRIG falla mig in att foga mig efter barnen.

Jul handlar inte om en dyr Iphone!  En unge som får en Iphone 5  istället för 6 och ställer till ett jävla liv.... Den ungen skall fan inte ha nån telefon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments