Tänkte att jag skulle berätta om mig själv genom att svara på frågor. Här kommer de 6 första. Finns det mera frågor får man slänga dem i kommentarerna.

1. Var bor du? Hur länge har du bott där? Och vad är det bösta med att bo där?

Jag bor i Korsholm och här har jag bott sedan Augusti 2017. Jag tycker ju det är helt great att bo i höghus men det jag gillar med platsen dör jag bor är att det inte är långt till det mesta, butiker, varuhus, bibliotek, sjukvård och skolor. Jag kan egentligen inte säga så mycket om Korsholm men hitills har jag trivts bra Jag har bott 16 år i Österbotten och ör ursprungligen västnylänning. Om några har jag bott längre tid i Vasa (tror ju att Korsholm hör till Vasa om något år) än jag har bott i Nyland. Känner ingen större längtan att bo i Nyland heller. Helsingfors kunde eventuellt vara ett alternativ. Jag känner mig inte heller som österbottning. Är nu Vasakorsholmsbo bara.

2. Har du några hobbyn? Vad gör du på fritiden?

Jag tar bättre vara på min fritid nu än vad jag gjorde för så sent som ett år sen. När man tror att jobbet är livet så blir det inte så mycket fritid. Visst är jobbet viktigt men det kan inte ta livet av dig. Jag går på miniatyr kurs och försöker renovera mitt gamla dockskåp. Det är någonsorts regelbunden hobbyverksamhet. Jag går gärna på gym för att få bättre kondition och styrka i armar och ben för cykelsäsongen. Cykling har jag gjort på allvar i ungefär 4 år och det är en fritidsaktivitet jag har tillsammans med min man. Fast han kör i skogen och jag på landsväg. Skall väl försöka vara oftare i skogen men jag är så fruktansvärt rädd av mig. Jag tycker också om att lyssna på musik, måla och skriva i min bullet journal. Bakverk blir det ibland.

3. Är du intresserad av film , musik och litteratur?

Jag ser filmer men faktiskt inte så ofta. Jag är riktigt "out" när det kommer till skådespelare som är yngre än mig. Jag tittar inte heller på TV men tittar rätt så mycket på olika serier. Just nu är nog Bron och amerikanska Shameless mina favoriter. Såg också Dark här för tid sedan och den serien var riktigt bra. Räknar väl med att jag tittar på ungefär ett 10 tal serier. Breaking Bad är faktiskt den enda serien jag har sett slut så..

Jag är intresserad av musik. Jag spelar inget instrument men skulle gärna spela gitarr. Helst lyssnar jag på metal men allt annat går bra. Är superdålig på nya arister och tycker att det inte görs så mycket bra musik mera. Blir stressad av den musik som spelas på radio.

Sen kommer det värsta..litteraur. Jag läser alltför lite böcker. Jag är inte heller intresserad av att läsa böcker faktiskt.

4. Vem/vilka skulle du vilja spendera en dag med och varför? (Döda eller levande)

Bland dom levande skulle jag nog vilja träna med Madonna och resa med Maja från the Sounds. Jag tror ju att Madonna skulle ta livet av mig och Maja skulle inte orka resa med mig, Bland de döda skulle jag nog villa festa med Janis Joplin och Ronnie James Dio. Eventuellt skulle vi bjuda med Jesus också.

5. Hur många språk pratar du?

Jag pratar svenska, finska och engelska flytande. Jag kan en del tyska men som äkta finne vågar jag inte prata så mycket tyska. Jag har också läst franska och spanska men jag skulle nog bli såld. Jag kan också en del av grekiska och ryska alfabetet. Säkert kunskaper man har riktigt mycket nytta av.

6. Beskriv en perfekt dag. En perfekt dag skulle börja med ett gym pass/ cykel pass. En passlig dos frisk luft och god mat. Helst skulle maten avnjutas på restaurang i min mans sällskap och lite öl efter maten. Bara dagen innehåller att röra på sig, äta och frisk luft så är jag nöjd.


Janis och James party

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Musik är en viktig del av mitt liv. Ibland får jag fruktansvärd längtan till att lyssna på min musik. Jag lyssnar faktiskt helst inte på radio. Jag vill ha min egen musik, inget prat och ingen reklam. Ganska sällan lyssnar jag på samtida musik. På något sätt tilltalar inte nutidens artister mig. Min Spotify lista fylls med artister som jag alltid lyssnat på. Jag har nog blivit tråkig.

Mitt hjärta bultar lite extra för metalmusik. Jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan hur jag kan lyssna på metal när jag är teolog. Metallen kom mycket tidigare in i mitt liv än det "kyrkliga". Metal är jag. Det känns rätt att vara på konsert med ett metalband än att vara i kyrkan faktiskt.

Just nu lyssnar jag mycket på In flames och vill gärna se Ghost live. Har nog sett Ghost live en gång tidigare men det var på en festival.Likes

Comments

En gång i tiden hade jag en blogg som faktiskt ganska många läste. Den handlade egentligen om ingenting. Den var bara smårolig. Det här var 10 år sedan, det fanns inga bilder på bloggen.. eller det gick inte att lägga upp bilder på den och alla vill ju ha en blogg med bilder. Jag började spegla en annan blogg till min första blogg. Sen var det slut med bloggande på den sidan. Det blev inte så mycket bloggande efter det. Tänkte att jag skulle försöka på nytt. En tredje blogg!

Jag kommer att skriva om mina fritidsintressen: dockskåp, mat och cykling. Jag kommer säkert att skriva om musik och resor. Om två veckor befinner jag mig i New York den här tiden.

Jag är nästan 40 år. Yaiiiks. Mitt arbete begränsar min fritid rätt så mycket så mina projekt går långsamt fram. 2017 gjorde jag och min man ett beslut att flytta från en radhuslägenhet till en höghuslägenhet. Det var ett bra beslut för jag är så en höghus människa. Nu vill vi köpa en villa om något år för det gör alla i den här delen av Finland.

2018 tänker jag fortsätta dricka öl , resa till New York, fira 60 åring i något okänt land, cykla 3000km, bygga på mitt dockskåpscafe, fortsätta renovera mitt barndomsdockskåp, renovera 1 wc (toalett), göra en tatuering.
Likes

Comments