Min saknad efter min man var så stor att jag till sist bestämde mig för att åka ner till honom. Jag bokade resan, tog många vaccinationer,fixade med visum och jag var så himla nervös. Jag skulle flyga i 20 timmar helt själv ner till ett land som jag aldrig varit i och träffa min mans familj. Resan gick bra ner det blev inte så många timmars sömn. Jag flög ner till Lagos och där skulle jag byta flyg. Men ingen kände igen mitt flyg så jag fick köpa en ny flygbiljett och de hade två olika flygplatser vilket min man inte hade berättat för mig så jag var helt förvirrad. Tack o lov var där två män som hjälpte mig men så nervös och rädd jag var. Till sist hittade jag till rätt flyg och kunde flyga den sista timmen till min man. När jag landade så såg jag inte honom utan tänkte nu har han lurat mig jag har flugit så långt och han kommer inte. Jag letade och letade men till sist såg jag honom.

Mitt hjärta bultade så mycket och jag sprang rakt in i min mans famn. Han höll om mig länge och sen gick vi till hans kompis bil. Kompisen körde oss hem till min mans familj och jag fick träffa hela familjen. Jag var så nervös och så trött. Vad skulle de säga om att där kom en vit kvinna in i deras lägenhet. Men allt gick bra jag fick många kramar och alla sa att jag var så välkommen. Jag lämnade mina saker i hans rum och skulle gå på toa.

Det första jag såg ingen dusch utan en stor tunna med vatten och en hink. Så de duschar där. Jag letar efter papper men ser inget papper jag kallar på min man och frågar vart e pappret. Han skrattar åt mig o förklarar att de sköljer av med vatten. Jag blev helt chockad och sa det kan jag inte göra. Han går ut till sin familj och berättar alla skrattar och hans syster säger att hon ska gå och handla. Som jag skämdes. Efteråt så äter vi lite mat och hans mamma försöker prata med mig men hon kan inte så bra engelska så hon tittar mest på mig.

När vi har ätit så kommer hans kompis och hämtar oss med bilen vi kör till karneval. Jag som är lite rädd för utklädda människor där jag inte ser deras ögon. Får panik. För jag ser tre st som håller i karnevalen som jagar människorna i byn. Jag kommer där ensam vit kvinna. Allting är nytt och annorlunda för mig och jag hade inte sovit på 20 timmar. Vi går och sätter oss utanför ett litet hus som tydligen är polisen. Min man presenterar mig för sina vänner osv. Då någon kommer och säger till min man att vi borde gå för de figurerna kommer snart till mig. Min man ignorerar det. Men hans kompis går och hämtar bilen. Då kommer en av figurerna emot mig med ett långt svärd och tar det emot min hals för han vill ha pengar. Jag hade inga pengar med mig just då så andra börjar kassa pengar men det bryr han sig inte om. Det enda jag tänker på NU DöR JAG.

Han fortsätter att vifta med svärdet framför mig och alla ställer sig bakom mig. Jag börjar gråta av rädsla då kommer äntligen kompisen med bilen och drar in mig i bilen. Verkligen ingen bra start. När vi kör till min mans familj så skriker kompisen på min man att vi borde ha gått för länge sen och ser du vad du har utsatt din fru för. Vi kommer till hans familj och jag berättar allt för pappan och han blir så arg på min man. Ber mig gå ut från rummet sen kommer min man och ger ner på knä och ber om ursäkt. Sen ville jag bara sova.

Första intrycket blev inte så lyckat.

Likes

Comments

Min man fick åka ner till Nigeria oktober 2014. Jag hade vetat om detta sen han kom till Sverige att han skulle tillbaka men när dagen väl kom så gjorde det så ont eftersom jag inte visste om han skulle komma tillbaka igen, bara lekt med mig eller när han skulle komma tillbaka. Vi hade träffats nästan varje dag sen vi träffades första gången och han bodde hos mig i två månader och allt fungerade väldigt bra. Plötsligt skulle jag inte få se eller röra honom mer.

Den dagen de skulle flyga tillbaka till Nigeria så hade jag sovit där den natten. Så jag fick ta farväl av många killar som jag hade lärt känna också. Min man började bråka med en man för han visste inte hur han skulle agera han ville vara den starka av oss. Jag bara stod och höll om honom och försökte låta bli att gråta. När de klev på bussen och se bussen köra ifrån oss. Då kom alla tårarna. Det var verkligen en hemsk dag.

Det tog tre dagar innan jag fick kontakt med honom igen eftersom de inte har den bästa mottagningen i Nigeria. Men många tankar hade gått runt i huvudet på mig då. Men att få höra hans röst igen det var en sån underbar känsla. Han ville kontakta mig tidigare men det hade inte gått. Saknaden växte för varje dag som gick. Ibland ville jag bara lämna mitt liv i Sverige och flytta ner till honom, bara vara där han var. Dagarna gick jag försökte jobba, umgås med vännerna och familjen så tiden skulle gå snabbare. Jag fightade med Migrationsverket dagligen så de skulle skynda sig men vi fick bara höra att det kunde ta upp till två år innan vi skulle få beskedet.
I slutet av november så tog jag beslutet att jag ville åka ner till Nigeria och fira jul så jag fick träffa min man och hans familj.

Jag fick fixa visum, ta en massa vaccin och planera allt i detalj. Jag hade bara flugit själv en gång innan och det var till Spanien denna resan skulle ta ca 20 h helt ensam. Så kan meddela att jag var väldigt nervös. Dagarna gick och det var dags att åka ner till Nigeria.

Den resan skriver jag om nästa gång.

Likes

Comments

Hej!
Jag ska presentera mig lite mer. Min blogg kommer att handla om både mitt vardagsliv och om hur det är att leva med en afrikan. I detta inlägget kommer jag att berätta lite kortfattat hur vi träffades och första tiden i Sverige. Trevlig läsning.

2014 träffade jag min man. Han skrev till mig på Badoo men jag ignorerade honom för min tanke var att jag kan inte träffa en man som inte kan svenska. Han fortsatte att skriva till mig så jag svarade till sist. Den natten drömde jag om att jag skaffade barn med honom, drömmen känns så verklig. Nästa morgon fortsatte vi att skriva till varandra. Det skulle vara festival i stan och det var fint väder, men jag hade ingen att gå dit med så jag frågade honom. Han sa "ja" och vi bestämde att vi skulle ses kl 14. Jag tog bussen ner och fick vänta på honom i två timmar. Jag var väldigt arg. Min kompis kom till festivalen och jag berättade allting för henne och jag ville gå men hon höll mig kvar.

Han kom till sist och vi gick en runda på festivalen. Han var så blyg att han hade hörlurar med musik på sig. Så jag sa till min kompis att han är inte intresserad och hon sa det till min mans kompis som sa till honom. Vi gick och tittade på djuren och där var en känguru. Jag tittade på kängurun och tittade på min man och sa att de liknade varandra för de var söta båda två. Han log och tog min hand. Vi gick sedan och lyssnade på lite musik då jag ställde mig framför honom och han höll om mig bakifrån. Jag var så glad. Min kompis och hans kompis gick hem så vi var ensamma. Jag var så nervös. Jag stannade en timme sen sa jag att jag skulle ta bussen hem så han följde mig till bussen. Han kysste mig innan jag gick på bussen och vi bestämde att vi skulle ses nästa dag. Jag hade fallit för denna mannen, även han inte kunde engelska.

Från denna dagen så umgicks vi varje dag. Vi bråkade en del eftersom i Nigeria så är det inre lika viktigt med tiden som det är i Sverige, men det lärde jag mig senare att säga en annan tid så var han i tid. Efter en vecka var vi förlovade.
Efter två månader skulle han träffa min släkt eftersom min pappa fyllde år. Han var så nervös att träffa min familj för första gången speciellt eftersom min pappa och bror vill att jag ska ha en svenskman. Men det gick bra. Det var första gången jag hörde min pappa prata engelska.
Efter fyra månader gifte vi oss. Jag tänkte först inte berätta det för mina föräldrar tanken på att det gick så snabbt. Men min bästa kompis lyckades övertala mig och mina föräldrar kom till bröllopet. Jag bjöd bara in de närmsta till vårt bröllop så vi blev ca 25 personer. Men det var ett mysigt bröllop som var både på engelska och svenska. Prästen var nervös så det blev mest svenska. :)

Sen åkte han tillbaka till Nigeria eftersom han var färdig med skolan. Han var här i ett halvår och studerade till ingenjör.

Då påbörjade fighten med migrationsverket nästa gång blir det om min resa till Nigeria och första tiden i Sverige. Hoppas att ni gillar vad jag skriver. Fortsättningen följer.....

Likes

Comments