Qigong och förkylningstider

Hösten har kommit med stormsteg och där med förkylningstider. Vad finns det för kända huskurer mot förkylning, feber och halsont?

Jag brukar köra med följande:

- Ingefära, riven
- Pressad citron
- Honung
- Kanel
Lägger in denna blandning i kokande vatten och låter sen det sjuda i 4-5 minuter. Det blir ett friskt te med massa vitaminer och mineraler. Riktigt gott faktiskt! Grön te är bra för kroppen, godast är om man gör egen te, då man kan blanda in det man känner för. Kanel är en favorit krydda i mitt kök. Jag har den varje dag i min havregrynsgröt. Några fördelar med kanel:

1. Kanel boostar din hjärnas kapacitet
Det har bevisats att man genom att lukta på kanel kan öka hjärnans förmåga till kognitivt bearbetande och genom att äta kanel regelbundet kan man förbättra hjärnans funktion. Kanel förbättrar nämligen minne, fokus och uppmärksamhet samt minskar risken för Alzheimers. Bara genom att äta en gnutta kanel varje dag kan man bli av med irritabilitet och depression samt förhindra huvudvärk.

2. Kanel är bra för hjärtat
Kanel är bra för hjärthälsan. Genom att adda kryddor som kanel och gurkmeja till sin kost bidrar man bland annat till att minska de negativa effekterna av att konsumera fet mat.

3. Kanel hjälper dig gå ner i vikt
I kombination med en hälsosam kost och regelbunden träning kan kanel också hjälpa dig att tappa vikt. Kanel hjälper till att öka ämnesomsättningen och reglerar blodsockernivåerna, vilka spelar en avgörande roll när det gäller mycket – bland annat viktminskning.

4. Kanel förbättrar din tarmhälsa
Kanel är bra för tarmen hälsa också. Det hjälper till att förhindra bland annat matsmältningsbesvär. Även åkommor som IBS, sura uppstötningar, diarré samt även kronisk smärta som artrit har visat sig lindras genom kanelkonsumtion.

5. Kanel hjälper till att förhindra cancer
Kanel kan förhindra tillväxt och spridning av cancerceller. Cancerceller tar upp glukos och ignorerar metabola signaler, vilket är varför det är viktigt att kontrollera blodsockernivån och återupprätta en hälsosam ämnesomsättning om detta behövs.

6. Kanel hjälper till att kontrollera humörsvängningar under PMS
Kanel är en bra källa till mangan som kan hjälpa till att kontrollera humörsvängningar och förhindra kramper under PMS. Dessutom innehåller kanel kanelaldehyd som hjälper hormonbalansen.

7. Kanel är bra för din munhälsan
Kanel är globalt sett en av de mest populära ingredienserna i munvatten och tuggummin. Och det är inte så konstigt för kanel kan ståta med antibakteriella egenskaper, vilka hjälper till att skydda tandkött och tänder från skador samt förbättrar din andedräkt.

8. Kanel är bra för din hud
På grund av dess antibakteriella egenskaper kan kanel även lindra klåda i huden och hudrodnad. Kanel kan också hjälpa till att bekämpa akne. På grund av sin naturliga värmeproduktion är kanel också bra för massage och kan hjälpa till att lindra muskel- och ledvärk.

Jag har också kört ett Qigong pass. Qigong har positiv inverkan på immunförsvaret. Idag blev det 35min Eight brocades. Denna variant av Qigong älskar jag. Jag börjar hitta rytmen i rörelserna tillsammans med andningen.

Rekwlktionkring Qigong, förkylningstider och kryddan kanel.

Vid pennan Peter Trsavec


Gillar

Kommentarer

Lenores
Lenores,
Åhh ska äta mer kanel nu 😊
nouw.com/lenores
Qigongmeditation
Qigongmeditation,
Underbart! En härlig krydda och kul att Du läser min blogg 😊
nouw.com/qigongmeditation