Qigong och Flowing Zen

Det var riktigt längesen jag bloggade, nästan glömt bort att jag har haft en blogg, men känner att jag vill hitta tillbaka till bloggandet. En avkopplande syssla nu under hösten. Det har hänt mycket sen sista inlägget, speciellt kring mitt mående och mitt Qigong utövande, som tagit fart på riktigt och blivit en daglig rutin i mitt liv vilket jag är väldigt tacksam över. Jag kommer blogga om Qigong men jag kommer också blogga en hel del om min psykiska ohälsa och mitt medberoende. Hur dessa påverkar mitt liv.

Dagens blogg kommer att innehålla kring mitt onlineprogram Flowing zen och vad den gjort med mig som person :)

Jag startade januari 2019 med att gå med i ett onlineprogram Flowing Zen. En online kurs som håller på i 12 månader och 52 veckor, där vi får nytt material varje vecka, övningar, föreläsningar och live sessions. av en Qigong instruktör. Det är 37 olika nationaliteter med i gruppen. Riktigt häftigt,. I våra live sessions ser vi varandra, utövar övningar tillsammans, ställer frågor och får råd. Vi har en egen Facebook grupp där vi delar våra upplevelser och frågeställningar. Ett av mina bästa beslut jag tagit rörande min hälsa och Qigong. Jag trodde inte att det skulle funka med en online kurs, men så fel jag hade och vilken A-ha upplevelse dessa månader varit. Fått en helt annan förståelse kring Qigong och utövandet. Vi jobbar tematiskt med olika teman varje månad och får veckovis övningar, live videos kring veckans tema.

Det är så häftigt och jag är tacksam över allt detta och vad det gör med min vardag. Jag har gjort Qigong varje dag sen 1 januari, runt 20-30 minuter varje dag och känner vilken skillnad det gjort. Det handlar väldigt mycket om i programmet att lära sig att förstå vad Qi är och hur man får den i rörelse i kroppen samt vad den gör i kroppen. Det är så häftigt och man ser framemot varje vecka med nya videos och övningar. Jag har fått en helt annan förståelse för detta vad Qigong är, hur viktigt andningen är i varje moment och att allt handlar om att fokusera sig under passet. Vi börjar närma oss slutet i programmet och vi har jobbat med Five elements. Det som är bra med programmet är att man har tillgång till allt material resten av livet. Riktigt bra, då man fortsätta jobba med alla övningar, repetera videos och fortsätta den målmedvetna arbetet kring min Qigong.

Qigong is amazing and a way of livning! Namaste!

Gillar

Kommentarer