Qi gong/kinesisk medicin

Vad är egentligen Qi gong?!

I qi gong kombinerar du långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Syftet är att förbättra din fysiska, själsliga och mentala hälsa. Qi gong handlar om välbefinnande. Det är ett sätt för stressade nutidsmänniskor att hitta tillbaka till själslig och mental balans. När man tränar qi gong tränar du även medveten närvaro – mindfulness.

Det har visat sig att qi gong är effektivt för att få en bättre hälsa och känna sig mer avslappnad. Qi gong har flera fördelar:
- Motverkar stress
- Motverkar spänningar och värk
- Ökar din rörlighet
- Ökar din kroppsmedvetenheten
- Ökar din uppmärksamhet och närvaro i nuet – mindfulness
- Ökar din energi och uthållighet
- Bidrar till att du åldras vackert
- Koordinerar och balanserar din kropp och själ

Qi gong kommer från Kina och har funnits i ett par årtusenden. Inom traditionell kinesisk medicin används qi gong för lösa upp blockeringar i kroppen så att qi kan flöda fritt. Inom qi gong-filosofin ser man människan som en helhet och en del av universum. Ordet qi gong består av två olika kinesiska tecken. Qi står för livsenergi och gong för en prestation utöver det vanliga.

Man kan använda sig av tre olika metoder för att styra sin livsenergi – qi; mjuka rörelser, andning och koncentration. I vissa qi gong-stilar använder man bara en eller två av dessa tre metoder. I andra qi gong-stilar använer man alla tre metoder tillsammans.

Både inom taoismen och buddhismen värdesätter man andlig träning. Därför är känslomässig, själslig och personlig utveckling målet inom många sorters qi gong. Eftersom qi gong är en del av den traditionella kinesiska medicinen så kombinerar många qi gong med örtmedicin och akupunktur.

Lite kring Qi gong 😊 🙏

Gillar

Kommentarer

Qigongmeditation
Qigongmeditation,
Hej kul att någon läser mina inlägg 😊 men hur blir jag med i Din blogg? Är helt "färsk" kring detta med bloggande 😅
nouw.com/qigongmeditation
linnpeterson
linnpeterson,
Bra start på dagen!
nouw.com/linnpeterson
Qigongmeditation
Qigongmeditation,
Hej det är fantastiskt, både för kropp och själ 😊
nouw.com/qigongmeditation