Medical Qi gong

Jag tänkte lägga ut en video kring Medical Qi gong och lägga in lite text just kring Medical Qi gong.

Medicinsk Qi Gong - Biyunmetoden är en egenvårdsmetod där man genom avslappning, naturlig andning, koncentration och naturliga rörelser tillför livsenergi (qi) till kroppen och hjärtat. Denna samordning mellan inre och yttre rörelser, stillhet och aktivitet, ökar människans förmåga till självläkning och förbättrar kroppens egna funktioner.

Qi kan översättas med livskraft eller energi. I likhet med elektrisk energi kan vi inte se eller ta på den, men vi vet att den existerar och vi har möjlighet att ta hjälp av den. Gong kan översättas med metod, teknik eller prestation.

Medicinsk Qi Gong är en del av den traditionella kinesiska medicinen (TKM) med rötter mer än 5 000 år tillbaka i tiden. De gamla kineserna hade så stort medicinskt kunnande att de klassificerade de olika inre organen och deras funktioner många hundra år innan denna kunskap klassificerades i västerlandet. TKM genomsyras av helhetstanken att kropp och själ är delar av en helhet, i samverkan med varandra. TKM är ett medicinskt system som gör det möjligt att behandla enligt en helhetssyn.

De fyra huvudgrenarna består av

  • Medicinsk Qi Gong
  • Akupunktur
  • Örtmedicin
  • Tuina - kinesisk massage

Miljontals kineser har under årtusenden i samklang med naturen ägnat sig åt kroppsövningar och mental träning som Qi Gong för att främja sin hälsa. Man anser att människan sedan födseln fått ett visst mått av grundläggande livskraft (Yuan Qi), och att man med Qi Gong-träning kan aktivera denna livspotential och på så sätt utnyttja kroppens självläkande kraft maximalt.


https://www.youtube.com/watch?v=Z2n4WfwIXnk

Gillar

Kommentarer