DIY - Fjädrar av garn


Material: Garn, i mitt fall Catona från Scheepjes. Ståltråd, lim, sax, ev, pärla för dekoration.


1: Kapa en bit ståltråd i lagom längd.
Vira garnet, som du fuktat med lim, runt ståltråden.


2: Klipp garnet i ca 10 cm långa bitar. (Längd beror helt på hur stor du vill ha fjädern.)
Knyt de sedan, var för sej, tätt med en vanlig enkel knut runt ståltråden.


3: Blanda lim med vatten och doppa fjädern. Vrid ur och lägg den på ett plant underlag. "Kamma" den så att trådarna ligger bredvid varandra. Låt torka.


4: Klipp runt hela fjädern till önskad form.

Gillar

Kommentarer

Hanna M,
Oj vilket jobb, men fint blev det!
fangoria-mittdittochdatt.blogspot.com
pysselofix
pysselofix,
Tack snälla! Ja, en fjäder tar nog nästan en timme att göra, allt som allt.
nouw.com/pysselofix
Victoria
,
Hej. Jag skulle behöva din hjälp. Jag virkar för min egen skull napphållare inför kommande barn. Jag får dock inte till början /slutet. Alltså vändningarna. Det blir inte snyggt. Du skulle inte vilja göra en video/alternativt bilder och förklara vändningarna så det blir snyggt? Betalar gärna för det!!! Mvh Victoria
pysselofix
pysselofix,
Hej! Det gör jag gärna och lägger upp det här på bloggen sen. Du får gärna maila mig på [email protected] och berätta lite mera. Vad är det du virkar med för maskor och mönster?
/Helena
nouw.com/pysselofix
Frida,
Alltså de här fjädrarna är SÅ FINA! Tack för att du delar med dig av hur du gjort dem! Jag håller på att prova att göra ett par stycken nu och jag skulle bara vilja fråga hur du hänger upp dem?
litenvirktant.se/
pysselofix
pysselofix,
Roligt att du tycker om dem! Jag tar ett långt snöre som jag knyter runt ståltråden, som en dubbelknut med ståltråden emellan. Sen trär jag en pärla på snöret och trycker ner den på ståltråden, fäster med lim. Även ändarna på tråden limmar jag, som de övriga trådarna på fjädern. Hoppas du förstår, kan försöka göra en beskrivning med bilder när jag hinner.
nouw.com/pysselofix
Anna-Karin
,

Så fina. Jag ska virka en gren med löv och små blommor, men vet inte hur jag ska få till löven. Tror du dessa skulle tåla att vara ute på en gren?