Dessa armband är lätta att göra och går att variera i olika färger.


Material:

¤ Sax
¤ Nål till att fästta trådar
¤ Virknål (3mm-4mm)
¤ Stor virknål (Storleken variera beroende på hur stort armband du vill ha. Det ljusblåa armbandet är virkat med 5mm och det mörkblåa i 10mm.)
¤ Garn i valfri färg
¤ Small tygremsa (Du kan enkelt göra detta genom att ta ett gammalt tyg och riva det till en remsa. Kom ihåg att vända vid kanterna och inte riva av direkt. Då får du en lång remsa istället för flera korta.

Beskrivning

1. (Bild 1)
Börja med att ta tyg remsan och virka en rad med luftmaskor. Virka tills remsan passar runt din handled. Klipp av tyg remsan men lämna en bra bit så att du kan knyta armbandet runt handen.

2.
Ta garnet och gör en luftmaska i första maskan på tyg delen. Stoppa in virknålen, hämta garn, omslag, drag igenom maskan på virknålen. Gör två luftmaskor och sedan två stolpar i samma maska på tyg delen (bild 2). Sedan fortsätter du och gör två stolpar i resterande maskor på första raden tills det finns en maska kvar.

3.
Virka tre stolpar i sista maskan. Nu ska du fortsätta på baksidan, Stoppa in virknålen i underdelen på den maska du just har virkat och gör tre stolpar. Fortsätt sedan med att virka två stolpar i varje maska tills det finns en maska kvar. I sista maskan virkar du tre stolpar. Gör en smygmaska i andra luftmaskan som du gjorde i början. Klipp tråden och dra igenom garnet. Fäst trådarna från det tunnare garnet men lämna kvar garnändarna från tyg remsan.

Nu är armbandet klart. Knyt ihop ändarna och njut av ditt söta armband! Glöm inte att du kan göra flera armband i olika färger!

Likes

Comments