..Leger uten grenser!

1. Leger uten grenser har blitt verdens største medisinske nødhjelpsorganisasjon siden de startet i 1971

2 . De ansatte reiser på eget ansvar. Farlig og risikabelt er det helt klart, og ingen erstatning blir utdelt om noe skal skje.

3 . Organisasjonen har prosjekter i over 70 land! Finn ut mer på: http://legerutengrenser.no/Vaart-Arbeid

4 . Slagordet lyder; Færre dør når flere vet.

5 . De er 100% nøytrale! - Hjelper alle, uansett opprinnelse og tro.

6 . Nedenunder ser du områdene Leger uten grenser arbeider på. Legg merke til hvor stor del av Afrika som dekkes og generelt er i nød. 

Bilde

7 . Også kjent som Médicines Sans Frontières - Det originale navnet .

8 . Omtrent 80% av alle inntektene deres kommer fra privatpersoner, som DEG.

9 . Et Leger uten grenser-team kan se ut slik: Leger, sykepleiere, Logistikere og administratorer. Det er jo ikke kun leger som sendes ut i felt, andre viktige og sentrale roller trengs også!

10 . Det har mange ganger hendt at leger uten grenser har blitt nominert til nobels fredspris, og i 1999 var året de endelig mottok den etterlengtede prisen. 


(-Maria)


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Pfizer er verdens største biofarmasøytiske selskap, og er en av Leger uten grensers største leverandører av medisin.

Siden 1849 har Pfizer laget medisiner for å forbedre pasienters helse, forebygge mest mulig sykdom, og redde liv. De bidro også til et av de største medisinske fremskritt når Pfizer ble et av de første selskapene til å produsere pencilin.

I tillegg til at Pfizer lager pencilin, lager de også vaksiner. Disse vaksinene redder livet til mange voksne og barn. Eksempler på forskjellige sykdommer de produserer medisiner for er; kreft, hjerte- og karsykdom, smerter, diabetes, revmatisme og psykiske sykdommer.

Pfizer holder på med omfattende forskning og utvikling slik at de som ikke får medisin for sin sykdom, skal få en medisin som gir dem betydelig bedre helse.

Flere av produktene som er under utvikling akkurat nå, kan gi nytt håp for pasienter som har en alvorlig og livstruende sykdom.

Pfizer er et internasjonalt selskap med kontorer og virksomhet i over 150 land, med over 100 000 engasjerte medarbeidere!

I Norge er det ca. 100 ansatte der alle har kompetanse innenfor medisin, farmasi, helseøkonomi, biokjemi og mange andre nyttige fagområder.

Pfizer engasjerer seg for at pasienter skal få tilgang til ny, effektiv og trygg behandling med riktig legemiddelbruk.

De har de siste rene fått tildelt flere prestisjetunge priser og utmerkelser for deres arbeid med å utvikle nye vaksiner.

Les mer om Pfizer på https://www.pfizer.no/

Pfizer jobber med kjerneverdiene som selskapet står for, engasjement, integritet og kunnskap.

(-Lea)

Likes

Comments

- Det er grunnen til 15% av alle dødsfall blant barn i hele verden?

- Kan forårsakes av sopp, virus eller bakterier?

- Kan smittes gjennom luft og blod?

- Det fortsatt er masse informasjon vi ikke vet?

- Kan forebygges med frisk luft og god hygiene?

- sprer seg fort når det er dårlige sanitær anlegg og dårlig plass?

- kommer ofte når forkjølelsesesongen begynner?

- Leger uten grenser har vaksinert barn i Etiopia, sør-Sudan, uganda og Den sentralafrikanske republikk?

- 2 / 3 barn får ikke den antibiotikaen de trenger for å leve.

- Det er 68 ganger dyrere for å vaksinere noen i dag, enn det var i 2001?

- Lungebetennelse ble oppdaget i 1881.

- 7% av befolkningen blir smittet hvert år.

(redigert av KRISS)


Likes

Comments


Leger uten grenser er en organisasjon som, istedet for å ha fokus på de nyhetene i media, har fokus på de glemte krisene. 

Et eksempel kan være at det finnes en effektiv vaksine mot lungebetennelse, men likevel så tar det flest barneliv i verden. I grunn, det offisielle tallet ligger på over 1 million.


Vi må aldeles ikke glemme at Leger uten grenser er en nøytral styrke. De hjelper forskjellige land som ikke har muligheten til å hjelpe seg selv. Her har det seg sånn at mange mennesker dør av mangel på vaksiner, som vi her i Norge har enkel (!) tilgang til.


For å ha det oppsummert, er Leger uten grenser en frivillig organisasjon som hjelper til i forskjellige krisesituasjoner som ikke er så kjent.

-Thomas ( redigert av Maria og Lea )

Likes

Comments

Hvorfor har vi dette prosjektet?

Leger uten grenser legger hvert år ut 10 humanitære kriser. Alle fra forskjellige land, aldersgrupper og grunner.

Da ebola-krisen i 2014 ble kjent, hjalp Norge med å samle inn nok penger og oppmerksomhet til vaksiner og andre nyttige hjelpemidler. Akkurat det samme skjedde når flyktningkrisen ble populær i media, da nordmenn flokket seg sammen for å hjelpe til. De glemte krisene blir tatt opp med håp om at mange nok skal få øynene opp for noe annet, enn det som vanligvis er i media.

Frykt skaper oppmerksomhet. Det viser forskjellige kriser, kriger og katastrofer oss. Vi blir redde for at det skal skje det samme i landet vårt eller i fremtiden vår. Derfor klarte vi å Isolere ebola-sykdommen og hjalp flyktningene. Det hjalp ikke bare frykten vår, men også andre.

De fleste land som blir rammet av krisene som blir tatt opp, er fra utviklingsland. Økonomien i disse landene er ikke de beste, noe som resulterer i at de ikke får redusert farene. Da blir det også vanskelig å skaffe vaksiner og forskjellige medisiner. Det er dette Leger uten grenser samler inn penger til og jobber med.

Leger uten grenser har ét mål med dette prosjektet; de vil få folk i Norge til å se utenfor riksgrenser vår. Oppdage at det er flere land enn de i media som sliter. De vil ha oppmerksomheten rettet mot noe ekstra.

Færre dør, når flere vet.

(-Lea)


Likes

Comments

- hva kan vi som enkeltmennesker gjøre?

Den viktigste faktoren er tenkemåte.

"Det er null poeng i å donere penger, 50 kroner gjør ingen forskjell uansett", blir helt feil. Hvis alle tenker slik, hva har vi igjen da? Det handler nemlig om å stå på, vite at en som enkelt person kan gjøre ekstreme forskjeller. Du kan ikke vente på forskjellen, vær forskjellen.

Ved å spre disse faktaene om kriser i andre land, når vi ut til flere mennesker, og som det sies; færre dør når flere vet. Vi oppfordrer deg til å snakke ut om det på sosiale nettverk og i det virkelige liv. Vær en stemme. Bli hørt.

Gjør en forskjell.


​(- Maria)

Likes

Comments

De fleste pasienter med lungebetennelse er moderat syke. Lungebetennelse trenger litt tid på å formere seg før du merker andre symptomer. Lungebetennelse begynner alltid med en liten forkjølelse.

Etter en stund får du en plagsom hoste og blir etter hvert veldig tungpustet. Feber er veldig vanlig, men noen ganger kan du få feber bare om kvelden. Brystsmerter er normalt, men noen ganger slipper du unna det. De som har brystsmerter kommer til å merke at de forverrer seg når du puster dypt eller hoster.

De som er eldre eller svekket av en annen sykdom, kommer til å merke at feberen blir skyhøy, og at du overalt er i dårligform. Du kan også hoste blod. Dette er veldige vanlige symptomer på noen som har lungebetennelse. Husk også på at selv om du hoster tungt så er det svært få som har lungebetennelse. Men hvis du er usikker, ta en tur til legen.

Behandling

Behandlingen for lungebetennelse kan for det meste gjøres hjemme. i alle fall her i Norge. Det er så klart viktig å holde seg i ro for å ikke gjøre situasjonen verre. Det viktigste er å holde seg hydrert og varm. De fleste lungebetennelsene blir behandlet med antibiotika og varer i ca. 10. dager.

Dette er så klart vanskelig for de som bor i u-landene og ikke har like lett tilgang på antibiotika som vi har. Derfor må de gå i mange dager uten behandling og dette fører etter hvert, i mange tilfeller, til døden.

-KRISS ( -redigert av Maria )

Kilder:

http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/infeksjoner/lungebetennelse-2139.html?page=5 

http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/infeksjoner/lungebetennelse-2139.html?page=2 (26.09.16)

Likes

Comments

Lungebetennelse? Pneumoni? Underernæring? hva er det? og hva kommer det fra?

De fleste barn i verden klarer helt fint å bekjempe lungebetennelse på egen hånd. Men likevel er det mange som ikke overlever, grunnet manglende medisiner.

Grunnen til at så mange barn i utviklingsland, som f.eks. Etiopia, Afghanistan, Haiti og Sudan, utvikler lungebetennelse, er underernæring, Hiv, meslinger og andre sykdommer som angriper immunforsvaret. Når immunforsvaret blir svekket, blir kroppen svakere og har enklere for å ta imot bakterier. Vi kan si at uten immunforsvaret, tar kroppen imot bakterier med åpne armer.

De landene som sliter med underernæring er som oftest de som ikke har nok penger til mat. Istedet for at de bruker energien sin på å skaffe penger, bruker de den på å lete etter nok mat. Dessverre får ikke kroppen nok kalorier til å opprettholde energien i en lengre periode.

Siden de bruker opp all energien på å lete etter mat, blir det minimalt igjen når de får bruk for den senere. Det resulterer i hemmet utvikling og et svekket immunforsvar. Kroppen må da finne energi fra kroppen som de kan ta fra, og må derfor skrape energi fra fettlag og muskler. De plassene som blir tatt fra, minsker så mye at det fører til veksthemminger og andre utviklingsproblemer.

Globalt, er det ca. 795 millioner som sliter med underernæring. Flertallet av disse er fra utviklingsland. De fleste tenker sikkert ikke på at det ikke bare sliter på det fysiske, men på det psykiske også.

HIv og Aids er også en grunn til lungebetennelse. Hiv er et menneskelig immunsviktvirus som går hardt utover kroppens immunsystem. Aids er en dødelig tilstand, der immunsystemet svikter og kroppen mister forsvaret mot livstruende infeksjoner og bakterier.

Lungebetennelse, eller Pneumonia som det også kalles, er en betennelse i lungevevet som kommer ifølge av en infeksjon av bakerier og virus. et av de største symptomene er pustevansker.

Lungebetennelse dreper i døgnet, 4000 barn., hvert sekund dør 1 barn, der 98% av disse tilfellene, er fra u-land. Selv om det finnes antibiotika til medisin, er det få som har tilgang grunnet høy pris og vanskelig lagring.

(-Lea)

Likes

Comments

Det finnes medisiner.

-Så hvorfor har det seg likevel slik at så mange dør av lungebetennelse?

Det første, og kanskje viktigste, hindrings- punktet jeg kan gå inn på , er pris. Prisen på medisiner er i dag skyhøy, i hvert fall i forhold til land som Norge. Her kan vi bli friske på et lite knips. Å få helsestell og medisiner er jo i grunn en menneskerettighet som også barn i land som Sør- Sudan burde ha rett til.

Problemet er at prisen på Medisinene har doblet så ekstremt mye som 68 (!) ganger, i noen tilfeller mer. I 2001 lå den på 6 kroner, i 2014 ble en nødt til å betale 380 kroner for å vaksinere barnet sitt. Dette er bokstavelig talt en dødelig pris.

Det er nå blitt offisielt at kun 3 av 4 barn får vaksine mot lungebetennelse.

Det neste problemer er plassering. Sykehus ligger virkelig ikke rett opp i gata. Det er i grunn blitt regnet med at oppimot så mye som halvparten av mennesker som er i nød etter slike medisiner, må gå en hel dag, om ikke mer, for å nå frem til et sykehus eller helsestasjon.

Slett ikke mange har rent vann, nok mat eller et trygt hjem heller. Noe som også er viktige faktorer til overlevelse .

Tenk deg at du vandrer på vei til et sykehus en morgen og vet at du ikke kommer frem før neste dag. Når du endelig er fremme, er prisen alt for høy, og du må gå tomhendt hjem igjen.

Slik lyder mange av historiene. Ikke alle har råd.

Og det er nettopp derfor det å spre budskapet er viktig. Vi må hjelpe til å bygge opp liv, redde liv, stå for noe. "Færre dør når flere vet", sies det. Sprer vi ordet om at vaksiner og medisiner er så umenneskelige dyre, så vil noe bli gjort tilslutt. Garantert.

Klikk på linken nedenunder å finn ut mer!

Sett deg i situasjonen til et sykt barn i Sør Sudan, for eksempel. Og ikke glem, ett individ kan gjøre stor forskjell!

(- Maria)

Likes

Comments

Det er her det starter.

Vårt mål med denne bloggen er å få andre til å åpne øynene for noe annet enn de krisene som til daglig blir vist på nyehetene, og i media. Vi skal snakke om en glemt krise, nemlig det faktum at lungebetennelse dreper flere barn i året enn det de fleste tror.

Det har rundet over en million.

Effektive vaksiner finnes, men allikevel blir de ikke tatt i brukt grunnet latterlige høye priser. Nettopp derfor tar lungebetennelse flest barneliv av alle sykdommer i hele denne vide verden.

Her på bloggen skal vi drøfte akkurat dette. Hva kan vi gjøre? Hvordan vi kan gjøre det? Hvem som blir hardest rammet, og hvorfor ?


Likes

Comments