Äntligen bor jag på heltid med Akiro. Han har fått bott hos min mamma tills han blir tillräckligt gammal att få gå i skolan. Så nu är det min gamla hund Zeb som får bo hemhemma hos mamma.
Dagarna fylls med bus, kel, träning, skall för en Pumi när de har roligt så har de lätt till skall.
I och med att Akiro har bott hos mamma, som bor i en skog så har han inte fått den miljöträningen så mycket som en Pumi behöver och som jag hade velat. Men vi börjar med miljöträningen idag. Bättre sent än aldrig, right?

Det är många som glömmer bort den viktiga miljöträningen.
Många vet inte ens vad miljöträna är, och det står inte mycket om just det i handböcker.
Men med hjälp att låta hunden vara på olika platser och låta hunden upptäcka olika miljöer. Som i en stad, vid en busstation, en strand, på tåget, på bussen. Möten med olika människor eller hundmöten. Det kan bespara dig och hunden en massa problem.
Det är lättare att miljöträna en valp, för en rädsla hos en vuxen hund är det svårare att få bort.
Hur som helst, det viktiga är att hundföraren inte tappar lugnet eller blir frustrerad om hunden blir rädd. Hundföraren ska ta det lugnt så att hunden känner att det inte är någon fara.

Jag och Akiro tränade miljöträning i 50 minuter nere i Samhället idag. Han var lite skeptisk först men han lugnade snabbt ner sig. Jag bestämde mig för att sluta miljöträningen idag när det var några barn i 8-9 årsåldern som var i närheten och kastade en boll i mellan sig så att Akiro blev väldigt rädd och gick upp i stress samt att han blev nervös för allt som rörde sig så jag ville inte förvärra situationen så åkte hem. Men medans det gick bra så passade vi på att köra lite dogparkour då han fick hoppa upp på parkbänkar och sedan följa bänken till slutet för att sedan få hjälp ner.
Mer om dogparkour kommer i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Idag är det Fredag och även min sista helg innan jag får lov och 5 dagar innan Zeb blir pensionär.
Har vart så fylld med energi idag. Beslöt mig för att ändra om i rummet. Och blev helnöjd verkligen! Super mysigt! Imorgon så blir det även att jag ska sätta upp lite pyssel på den tomma väggen så slipper den väggen se så ödslig ut. Sen blir det shopping på både en djuraffär och hööks med Ronja imorgon. Mycket planer inför att Akiro kommer till Värmland. Längtar efter han så mycket!

Likes

Comments

Idag är en dag som allt går emot en. Till en början så glömde jag en sak hemma så jag var tvungen att vända, letade hemma utan resultat. Kollade i väskan och det visade sig att jag inte alls hade glömt den. På väg ner till stallet igen så kom Zeb på en ny grej, nämligen att gå in mellan mina fötter då jag gick så jag snavade en hel del.
Nåja, det är en dag imorgon också.
Och då ska jag, Myy, Ronja och Klara ha frukostmöte då vi har sovmorgon och sedan gå till ner till viltpaviljongen för att kolla om de har klövar och ev fåglar till apport.. Hahah Be brutal and show no mercy ;)

Likes

Comments