Kom hem från gymmet för ett tag sen efter ett gruppträningspass. Varje onsdag och lördag har jag gruppträningspass på Hideaway Fitness. Superkul! Idag blev det 2 cirklar med 4 övningar per cirkel, 1 minut per övning, 1 minut vila mellan varje varv och 3 omgångar per cirkel.

Tidigare idag körde jag själv ett ryggpass. La in lite mage mellan seten och avslutade med 20 min cardio på crosstrainern. Så här såg dagens pass ut:

1. Enarmsrodd i kabelmaskin 3x12-15

Började med denna övning för att jobba en sida i taget, isolera mina lats och knipa till i ca 2 sekunder i toppläget. Grym kontakt!

2. 1 1/2 Latsdrag med brett grepp 4x8

Här gjorde jag en hel repetition följt av en halv repetition där jag gick halva vägen upp innan jag drog ner igen. 1 + 1/2 = 1 repetition. Så 8 hela repetitioner och 8 halva repetitioner.

3a. Sittande rodd i kabelmaskin 4x8

Rodd med neutralt, smalt grepp. 4 set och 8 repetitioner där jag pausade 1-2 sekunder för att verkligen knipa till i ryggen.

3b. Benlyft på bänk 4x15

4. Latsdrag med rep 4x8-10

Här lutade mig bakåt för att få en lite annan vinkel än när jag körde latsdrag med brett grepp.

5a. Latsdrag i kabelmaskin 4x10-12

Denna!(länk)

5b. Russian Twists 4x30

6a. Back extension 3x10

Platta på 10 kg och 1-2 sekunders paus i toppläget.

6b. Sit-ups på BOSU-boll 3x20


När jag kör rygg blir det mycket pausade, knipande och "mind-to-muscle-connection", annars känner jag i princip alla dragövningar i biceps och ibland trams (vid typ stångrodd) istället. Hellre lättare vikter för att kunna känna att det bränner på rätt ställe! 

Likes

Comments

40g havregryn

50g äggvita

25g kaseinprotein

50g hallon

20g jordnötssmör

36g protein, 28g kolhydrater, 14g fett

Har precis ätit en lite sen frukost och ska åka iväg till gymmet för ett axelpass. Sen hem och vända innan jag åker tillbaka till gymmet i eftermiddag för PT-klienter och cardio.


Likes

Comments

#nouw30daychallenge hur rolig tävling? Den här bloggen skapade jag för att motivera, inspirera och dela med mig av min tränia och det är precis det jag tänker komma igång med med denna tävling! I 30 dagar ska jag blogga varje dag och här är lite ambitioner jag har kring det

* Ett blogginlägg om dagen

* Skriva inlägg med varierat innehåll

* Skriva ett inlägg i veckan med "veckans övning", där jag länkar en video och beskriver övningen mer utförligt, vilka muskler den tränar etc.

* Ta mer bilder med min kamera! Jag köpte en mindre kamera förra året men har inte lärt mig inställningarna.

Ni kan läsa mer om tävlingen här: nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

Mitt första inlägg!

Jag heter Olivia Ceplitis, är 21 år gammal och bor utanför Stockholm. Arbetar som Personlig Tränare och Online Coach i eget bolag och är verksam i Stockholmsområdet.

Jag var länge missnöjd och obekväm i min egen kropp. Efter många halvdana och ohållbara försök till att gå ner i vikt så tog jag tag i kost och träning i februari 2016 och gick ner nästan 14 kilo på egen hand. Efter det var jag fast! Ju mer jag tränade desto roligare var det och träningen fortsatte att vara en stor del av min vardag. Träningen var så rolig att jag bestämde mig för att utbilda mig till Personlig Tränare.

I april 2017 började jag min PT-utbildning på National Personal Training Institute i Orlando, USA. Jag studerade på heltid och efter 4 månader gick jag ut skolan som Diplomerad Personlig Tränare och kursetta med ett betyg på 98,8%. Under utbildningen gick jag även en extra kurs som certifierade mig för Osteoblast® Training och sedan blev jag också Certifierad Personlig Tränare via National Academy of Sports Medicine (NASM). Att utbilda mig till PT i USA var det roligaste jag har gjort!

I höstas startade jag Ceplitis Fitness AB , mitt aktiebolag för personlig träning och online coachning. Jag kom snabbt i kontakt med Hideaway Fitness där jag idag tar emot klienter för personlig träning och gruppträning.

Bloggen skapade jag idag för att motivera, inspirera och dela med mig av min träning.

Likes

Comments