Om ni går in och kikar på min Instagram, eller så kanske ni redan varit inne och har suttit och uppdaterat min blogg om och om igen för att få lära mer om hur passet gick till och hur det gick för mig. 😏  

Där ligger två små klipp från gårdagens lunchklass på Boxen. Fick äran att köra par woden tillsammans med min kära sambo. Är verkligen lyckligt lottad att få dela mitt intresse för träning och hälsa med honom. 

Upplägget:

A. Marklyft 4x4 med 90 sekunders vila

B. Jobba 2 & 2, en jobbar en vilar. 2 min 6 varv vardera (24min totalt). Försök hinna lika långt varje gång. 
200m löpning
5x marklyft 70/100kg (rx vikter) 
5x burpees
Kettlebell svingar resten av tiden 16/24kg

Jag började alltså köra mina första 2 minuter, hann 17 kettlebellsvingar när klockan slog över till 2 minuter. Då springer nästa ut på sina 200m löpning, så får första personen vila 2 minuter. Jag hittade ett grymt tempo och fick alltid upp den sista svingen med 2 sekunder kvar ✌ Hade sån energi efter det passet! Trivs verkligen med att köra tillsammans med min andra halva också, får en skön motivationskick! 

Idag körde äntligen mina morgonklasser igång igen! Nog för att det är tufft att kliva upp 05.00 på morgonen, men energin jag får av de medlemmarna är SÅ värt det! Har en Gymzone - högintensiv stationsträning på 45min 07.00-07.45, sen en Cirkel - med lite lägre intensitet på 45min 09.30-10.15. Där får jag träffa mina härliga seniorer. 

Emellan de passen idag så tränade jag tillsammans med Matilda, blev ett svettigt och gott pass. Vi körde tillsammans och delade jämt genom hela. 

Cash in: 100cal rodd
100 WB
80 TRX rodd
80 Thrusters
60 Sit-ups
60 Push-press
50 Utfallssteg med stång på axlarna
50 Armhävningar
40 Boxjumps
40 Burpees
Cash out: 100cal ski-erg

Nu har jag suttit med lite planering inför starten av min Smallgroup "Kom i form" som startar ikväll. Ska bli SÅÅ roligt att komma igång med dem igen! Det finns fortfarande platser kvar för de som startar i Oktober, in och boka! Eller skicka ett mail till mig för mer info. 

Ha en fortsatt magisk Onsdag mina vänner, det ska jag ha ✨  Kram, Emelie 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"CrossFit är en träningsform, grundad av amerikanen Greg Glassman, som kombinerar styrketräning, gymnastik och kondition. Gregg Glassman har själv en bakgrund som gymnast. Han drevs av tanken på att vara allsidig och riktigt bra på många saker istället för bäst på bara en sak.

På nittiotalet arbetade han som personlig tränare och insåg att han kunde träna fler kunder samtidigt om han höll i gruppträningspass och samtidigt lät dem träna individuellt under passet. Han ville även att de hela tiden skulle ha känslan av att tävla – samma känsla som han hade haft när han tävlat i gymnastik framför domare. Det där pirret i magen och det extra adrenalinpåslaget som du får när du direkt bedöms och kan se konkreta resultat. Han införde därför tydliga sätt att mäta hur träningspassen gick. Träningsformen CrossFit började ta form. En gruppträningsform med blandade övningar – men som tydligt kan mätas och utvecklas.

Många hävdar att just gruppträningen och gemenskapen som då följer är en stor del av lockelsen med CrossFit, och visst kan det vara så att många, kanske speciellt män, inte tränat särskilt mycket i grupp tidigare utan stått i egna hörn på gymmet och lyft.

År 2000 grundade Greg Glassman sitt första CrossFit gym. Sedan dess har CrossFit växt lavinartat och det finns idag flera tusentals gym, eller boxar som de kallas, över hela världen. I Sverige finns idag över 60 boxar, från norr till söder."

Texten är tagen från en intervju med Amanda Frändén i Stadium Magazine.

Varför har jag valt att träna Crossfit? 

Jag har alltid älskat högintensiv träning, att nästan få bada i svett och känna hur lungorna brinner! Jag hade läst och sett en del filmer och bilder på att just Crossfit såg ut att vara en sån träningsform. Men jag var lite feg att testa själv, så det blev inte förrän i Australien när jag studerade till Personlig tränare som jag vågade testa på lite i smyg. Min sambo som jag träffade där nere under utbildningen hade kört en del innan och även bestämt sig för att gå sin Level 1 utbildning i Australien. Så efter många om och men hängde jag med. POFF sa det så var jag fast!! Alla de ständiga utmaningarna jag ställdes emot vid varje träningstillfälle sporrade mig till att fortsätta. Jag ville bli bättre!! Jag ville visa att jag också kunde!! Varje träningspass utmattade mig till 100% och jag var nöjd över vad jag presterat. 

Jag fortsatte sen att träna inspirerat från Crossfit för jag älskade variationen som träningsformen har. Självklart tränar jag "som vanligt" i gymmet med ibland men på något sätt kommer det alltid in något Crossfit inspirerat. 

Crossfit har någon speciell effekt på gemenskap också. Känslan att gå in i vilken Crossfit box som helst är varm, då menar jag inte av allt svettande under passen, utan av just gemenskapen mellan alla som tränar. Vem som helst kan köra Crossfit, här döms man inte på något sätt utan alla är lika mycket värda. Vi hjälper varandra och peppar varandra på ett så härligt sätt!! I gymmet får jag aldrig samma känsla, där kommer alla dit för att köra sitt eget race, visst det finns en del sociala typer som gillar att prata under deras pass men aldrig på samma sätt som i en box. 

Att tävla i Crossfit

I December 2016 gjorde jag min första tävling tillsammans med min sambo. Att tävla inom Crossfit är ganska speciellt, när vi körde så var det en heldag med 5  event totalt om jag inte minns fel. Men oftast kör man fler än en dag och då är det utspritt 3-4 event per dag. Man samlar då poäng genom att antingen lyfta så tungt som möjligt, samla ihop så många reps som möjligt eller utföra något så snabbt som möjligt. Sen dess har det dessvärre inte blivit något mer tävlande då jag alltid fegat ur, men i November ska vi ha klubbmästerskap i vår box, då ska jag vara med! 😊 💪  

Har du fler frågor du vill jag ska ta upp om min träning och hur jag lägger upp den, kommentera gärna så gör jag ett inlägg om det längre fram. Nedan kommer lite bilder från tävlingen i December! Kram, Emelie 

Likes

Comments

Denna vecka har jag verkligen tagit vara på varenda vaken minut! Mycket planering inför hösten, med nya spännande och roliga ideér. Ser fram emot att få dessa och många fler att träda i kraft!

Jag jobbar fortfarande på att klämma in det där med sociala medier, hoppas på att få in rutin på det så snart som möjligt. Ska även införskaffa en lite bättre kamera än mobilkameran så bilderna och filmerna som kommer ut blir lite mer tilltalande.

Ni har inte missat så mycket av min träning då jag varit sjuk och utan träning i några dagar. Lyckades även med en stukning av min vänstra fot under måndagsträningen. Hann dock med nästan hela passet innan det hände, vilket var skönt! Vad jag hittade på under det passet ligger uppe på min Instagram. Tisdagen blev träningsfri, Onsdagen lyckades jag klämma in ett lunchpass på boxen här hemma. Mina träningstips kommer från min Torsdags- och Fredags-träning.

I Torsdags ringde klockan i tid för att få i mig en ordentlig frukost för ett svettigt morgonpass med Gisela och Matilda som jobbar i receptionen på gymmet. Svettigt var bara förnamnet 💦

3 x 8min AMRAP med 3min aktiv vila emellan

A.
12 Thrusters
100 Single unders (hopprep)
10 Toes to kettlebell

B.
12 Alternerande hantel snatch
8 Burpee boxjumpover
4 Tunga TRX rodd

C.
12 Wallballs
20 Kettlebell sving
10 Russian twist med din kettlebell

Sen kommer vi till min Fredagsträning, sitter här med en sån ENORM träningsvärk i min rumpa! Så vill ni komma åt er fina bakdel är detta ett pass att testa!

A. 5 x 5 knäböj @65%
B. 3 x 6/6 utfallssteg gående med stång bak @65%

c. 15min AMRAP
5x power clean
10x lateral burpees
15x pull-ups
200m springa

Hoppas jag kunnat bidra med lite träningsinspiration, är det någon övning du funderar över hur den ska utföras så tveka inte på att fråga 😊 Nu ska jag snart göra mig redo för lite förmiddags jobb på Stadium. Efter det väntas träning i boxen med min bättre halva. ❤ Kram Emelie

Likes

Comments

Jag har valt mina två jobb för att jag vill vara en bidragande faktor till ett mer aktivt och hälsosamt liv. Jag trivs också bra att jobba med människor, det har jag alltid gjort. Något som också är ett stort plus är hur aktiv jag får vara under mina arbetsdagar, det är inte många gånger jag sitter ner under en arbetsdag.

Stadium vill inspirera till ett aktivt liv, de vill att alla ska ha råd med detta så de erbjuder priser i alla klasser. Jag trivs även med hur engagerade de är i olika event runtom i Sverige så som; Göteborgs varvet och Midnattsloppet. Vi tar emot kläder, skor och prylar som är använda men kanske inte redo att slängas för att skicka vidare till de som behöver. Det gör mig varm i hjärtat! ❤ För er som inte sett det än så har Stadium gjort sin största satsning någonsin nu på jämställdheten inom idrotten. 👏 "Förra året fick svenska idrottsmän 2,9 miljarder kronor mer än sina kvinnliga kollegor. Och det är lågt räknat, enligt Björn Anders Larsson vid idrotts ekonomiskt centrum." Ni kan läsa mer om detta på http://Stadium.se

Personlig tränare är ett speciellt yrke, jag trodde aldrig att jag skulle känna som jag gör kring min betydelse hos en människa. För varje dag som gått sen jag började jobba hos STC har jag utvecklats, jag vill bli bättre än jag var igår, jag vill hjälpa så många jag bara kan men ändå göra det med kvalitet! Jag har blivit tvungen att hitta en balans för att jag ska känna mig nöjd med mitt arbete. Det är bland annat därför jag valt att dela yrket som Persnolig tränare med ett annat yrke, jag vill hålla det på den nivån att jag inte känner mig tvungen att ta an en till klient för att få in mer pengar. Jag vill utöva mitt yrke för att jag brinner för det, inte för den ekonomiska biten.

Att jag utvecklats som Personlig tränare varje dag är så himla roligt, men jag måste också säga att jag utvecklats som person varje dag. Jag lär mig så enormt mycket från mina kunder och hur jag ska föra mig bland folk. Jag är stolt över min utveckling och vill tacka alla som varit en del i den.

Det genuina "tack" jag får efter en PT-timme värmer mig lika mycket varje gång. Jag kommer aldrig sluta som Personlig tränare det är en sak som är säker! 😊

Idag väntas ett kortare arbetspass på Stadium, sen blir det hem och vila då jag igår hade väldiga smärtor i både rygg och mage. Något bättre idag så är glad att det är en kort arbetsdag.

Kram, Emelie

Likes

Comments

Jag som tänkt få detta inlägg skrivet och publicerat under gårdagen, gick inte riktigt som planerat. Var så himla trött då jag kom hem från stängningen på Stadium att jag endast fick i mig kvällsfika sen la vi oss i sängen och såg serier innan vi somnade.

Lovade att lägga ut receptet jag använder för fröknäcke:

2 dl valfria fröer (sesam, pumpa, solros, linfrön)
2 dl majsmjöl
1 krm salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Börja sedan med att blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan olivoljan - rör om. Till sist tillsätt vattnet, rör runt till en jämn smet, blir den för hård - tillsätt mer vatten. Bred ut smeten jämt på ett bakplåtspapper, tips: använd ett till ovanpå och kavla ut degen. Strö över flingsalt, grädda i mitten av ugnen ca. 70min tills brödet fått färg och lättat lite från plåten. Blir SÅ gott och är så himla enkelt att göra!

Fick till en del PT-jobb och plugg inför högskoleprovet igår förmiddag innan jobb på Stadium. Tog en paus mellan 12-13 för lunchklass på bästa Crossfit Partille. Tänkte dela med mig av vad vi gjorde också:

A. På 12 min bygg upp till dagens max i Thrusters

B. 20 min AMRAP jobba 2&2
En springer 400m
En kör "Camilla" 21-15-9 Thrusters + TTB
Byte efter löpning

Jag känner mig super stolt över vad jag fick till på A delen, har aldrig testat maxa Thrusters tidigare och fick igår upp 51kg. 💪 B-delen var ett svettkalas av dess like! Kändes som att hela kroppen brann, men var riktigt kul! Mina TTB börjar kännas bättre och bättre vilket också helt klart blir roligare.

Nu har jag fått frukost i magen, som jag dessutom har en sån enorm träningsvärk i. Det var länge sen jag hade så svårt att röra på mig som jag har nu! Ska kicka igång dagens plugg och jobb för att i eftermiddag åka mot gymmet och ha lite PT-kunder.

Om ni har några önskemål på vad jag ska ta upp och inte bara babbla på om vad jag tror ni vill läsa så får ni gärna kommentera eller kontakta mig på något sätt. Tar gärna emot förslag 😊 💛 Kram, Emelie

Likes

Comments

Motivation är ett ord jag kommer i kontakt med väldigt mycket i mitt jobb.

  • "Jag är en periodare när det kommer till motivation"
  • "Min motivation är totalt nollställd"
  • "Hur får jag tillbaka motivationen?"
  • "Har du något tips på att få tillbaka motivationen?"

Frågan är ju då: vad var det/är det som påverkar din motivation? Varför är man en periodare till träningen? Sen såklart: hur får jag tillbaka den och BEHÅLLER den?

Min teori till varför motivationen "försvinner" är först och främst att man inte ser några resultat i sin träning, sen att man går på samma stig och aldrig utmanar sig. Man kommer till gymmet, ställer sig på löpbandet för sin vanliga uppvärmning. Sen går man över till maskinerna och går igenom sin vanliga runda, på sina vanliga vikter och vanliga antal repetitioner. Att träna på detta vis kommer aldrig att utmana din kropp, din kropp är nu van vid detta och kommer aldrig att utvecklas eller ge resultat.

En annan teori enligt mig är stress. Främst stress i vardagen, till exempel: jobb, familj eller inre stress som framkommit av någon tragedi i livet. Stress bidrar till minskad motivation till inte bara träningen utan mycket annat också. Mitt tips är då att söka hjälp, prata med någon, hitta var "felet" sitter. Ta tag i det så kommer motivationen till livet och träningen komma när detta börjar bearbetas.

Stressen kan också ligga i "måstet" till träning. Att man inte känner en inre vilja till träningen, utan allt ligger i att "jag måste" träna idag.

Hamnar kroppen i stress så kommer nivåerna av kolesterol höjas, då hamnar kroppen i försvar vilket kan bidra till stopp i viktnedgången tillexempel. Fett är ett ämne kroppen väljer först att behålla under stress, så stressen behöver minskas och behandlas innan träningen kommer ge de resultat som önskas.

Hur får vi då tillbaka motivationen och lyckas behålla den? Några tips från mig:

  1. Variation - träning ska vara varierat både för att aldrig låta kroppen "vänja" sig vid något, men också för att det blir roligare att utmanas.
  2. Träna tillsammans med någon - hitta en träningskompis eller flera. Peppa varandra!
  3. Sätt upp mål - både kortsiktiga och långsiktiga. De långsiktiga ska vara ett mål du ska uppnå om kanske 6-10månader medans det kortsiktiga ska du uppnå inom 4-8veckor. De kortsiktiga är alltså ett lättare, mindre mål men som kommer få dig att fortsätta kämpa mot det långsiktiga. Efter du uppnått ditt första kortsiktiga mål, så sätts självklart nya.
  4. Roligt - träning ska inte bara förknippas med "blod, svett och tårar". Enligt mig ska träning kopplas till "utveckling, skratt och gemenskap".
  5. Personlig träning - vi finns där för er med positiv energi kring träning och hälsa. Jag vill bara uttrycka hur jag ÄLSKAR mitt jobb. Jag känner mig som en viktig person i världen, jag kan bidra till ett hälsosammare och längre liv. Hittills har alla mina kunder fortsatt med sin träning på ett sätt eller annat, jag har alltså fått igång deras motivation och glöd mot träning.

Förlåt för ett lite längre inlägg, men detta ämne kan jag nog fortsätta skriva och prata om hur länge som helst. Finne en oändlig diskussion kring detta. Detta är en del av mina teorier till vad som ligger bakom motivationsbrist och hur du får tillbaka den. Min sistnämnda punkt till att få tillbaka är ju lätt att bara kontakta mig för stöd och kickstart! Våga FRÅGA!

Styrke kramar till er alla där ute! Det är aldrig för sent att börja, glöm inte det 😊 ❤

Nedan finner ni en del till min motivation: min första smallgroup där efter avslutad kurs höll alla kontakten gick ut och åt tillsammans och såg till att finnas där för varandra i träningen. Mina tre helt fantastiska seniorer som fortsätter imponera på mig varje onsdag! Sen såklart längst ner till höger: mina FANTASTISKA kollegor. Ni får mig att vilja vara bättre än igår, fortsätta utvecklas och jobba för att bidra till ett hälsosammare liv!

Likes

Comments

Hej på er alla fina nya läsare 😊

Min helg har varit riktigt bra trots jobbhelg. Började redan med AW i fredags med ett gäng fina stadium kollegor. Vi sågs på Boulebaren, och vilken dold talang jag hade där! Hade såklart en grym medspelare som också gömde en dold talang i spelet, vi totalt ägde spelet med andra ord! Riktigt roligt, tips för mina följare som befinner sig i Göteborgsområdet.

Lördagen hade jag min förmiddag 10-14 på stadium, fullt ös då skolstarten är runt hörnet, så dagen gick riktigt fort. Senare den kvällen fick vi besök av min sambos vän med flickvän. De hade sprungit Actionrun i Borås, blev riktigt sugen att delta då de berättade vad banan innehöll. Sjukt roligt!

Min söndag startade på samma sätt som lördagen, 10-14 på stadium. Men ännu mer ös idag, sista rycket inför imorgon. Mycket trevligt bemötande kunder och fina ord från det hårda arbete vi gör. Trivs verkligen med att ge service för att bidra till ett aktivt liv.

Med ett litet mellis i magen så promenerade vi ner mot boxen. SÅ bra pass! Inspirerat från: crossfit the stables upplägg. Boxen vi tränade på i Australien, riktigt grym coach med rolig och varierad programmering. Vad jag gjorde kan ni hitta på min instagram.

Nu laddar jag batterierna inför en ny arbetsvecka; mys med min bästa och i frysen vilar proteinbollar som snart ska smakas på. Recept taget från Victoria Östman/ activevic.se

Kram, Emelie

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är det dags för mig att börja dela med mig av min passion för träning, hälsa och välmående! Jag vill inspirera er alla till att leva ett hälsosammare liv, och att det inte behöver vara så svårt som många tror.

Jag tror på hållbara lösningar, sånt som får Dig att trivas med Din vardag och aldrig känna Dig pressad eller tvungen till något. Jag vill hjälpa Dig hitta Din inre motivationen så att den fortsätter sprida sig utåt. Då kan även Du kan sprida vidare Din motivation, en dominoeffekt kan man säga. Magiskt!

Träning ska vara roligt, men samtidigt utmanande, det ska ta Dig mot nya mål och ge de resultat Du önskar. Jag kommer dela med mig mycket av min egen träning och vad jag gör, men det behöver inte betyda att det passar för just Dig. Så vill Du ha min personliga hjälp finns jag på STC Backaplan och STC Gårda i Göteborg. Nu finns det även möjlighet att anlita mig som Din personliga tränare utan att ha medlemsskap på STC mot en liten tilläggsavgift. Så tveka inte att kontakta mig för hjälp.

Mail: emelie.eriksson@mail.stc.se

Kram, Emelie

Likes

Comments