Med eller Utan Offerkofta

Bli inte ett offer för missbruksträsket.

Hur många gånger har du inte blivit ledsen, sviken, råkat ut för olika tragedier i livet? Hur du väljer att hantera dina känslor och bearbeta din sorg är upp till dig.

Väljer du att hantera det realistiskt?

Bearbeta sorgen genom att hitta vägar ut själv?

Eller väljer du att ta ett piller i hopp och tro om att det löser dina problem? Ja, det är en tillfällig lösning. Du hjälper dig genom att tillfälligt dämpa sorgen, möta kortisolet i kroppen med en ångestdämpande tablett som tillfälligt dämpar effekten, men du botar dig inte från sorgen. Kroppen tar inte hand om sorgearbetet naturligt.

Är du riktigt nere i sorgeträsket så tar du även till alkoholen och ser dig själv som ett offer som blivit orättvist behandlat och du har ingen del i detta beteende. Du ser det enbart som ett svek!

Denna känsla i maggropen är fruktansvärd och du tänker inte klart och sakligt utan börja tro och hoppas istället. Möjligtvis så kanske det finns någon som styr, påverkar dig. Det kanske även finns en mening med att det blev så här?. Du hittar på tusentals anledningar för att göra om verkligheten till någon form av spirituell värld där du försöker att överleva och komma ifrån vad som faktiskt är fakta. Det vill säga att du börjar tappa verklighetsuppfattning.

Varför väljer en del människor att ta den enkla vägen? Är det de svaga människorna i samhället som försöker hitta andra vägar än de som faktiskt är verkliga och realistiska? Jag tror att allting bottnar i dålig självkänsla och ett enormt bekräftelsebehov. Kanske blev man inte bekräftad som barn, vilket vanligtvis kan vara en bidragande orsak till att man bär med sig detta bagage upp i vuxen ålder. Även andra trauman som barn påverkar det sociala spelet i vuxenlivet.

Att samtala, föra en dialog med varandra. Ge varandra den respekten och tiden att närvara, lyssna och förstå är en viktig pusselbit för att ge alla chansen att kunna må bra i olika relationer.

Var rädd om dig!

Pussar PTCina

Gillar

Kommentarer