SJÄLVVALD INÄGGNING PÅ PSYK - FÖREBYGGANDE SYFTE

Dagen är kommen. Morgonen då jag ringer en bekant och har glömt bort att jag ska ringa avdelningen idag. Hon frågade om jag var nervös och om det var därför jag hade ångest. Jag förstod inte vad hon pratade om förrän hon nämnde psykiatrin och heldygnsvården.

Uppenbarligen hade jag bestämt med pappa att jag ska ringa avdelningen och se om de har plats när vi är ganska nära sjukhuset, så kan vi äta på vägen. Om det inte finns plats så ställer jag mig i kö och åker hem till pappa och "lägger in mig" där.

Jag kan tycka att det känns "fel" att lägga in mig när det finns andra som behöver hjälpen mer än vad jag behöver. Men samtidigt vet jag att jag brukar vänta in i det sista och då blir det ännu svårare att ta sig upp samt längre inläggningar.

Jag behöver ett par dagar då jag stänger av alla sociala medier och telefonen och sätter mig med en bok och får prata av mig. Hindra mig ifrån att jag är självdestruktiv. Så vi får se var jag är ikväll, antingen hos pappa eller på sjukhuset.

Är det någon mer om har erfarenhet av självvald inläggniing så får ni gärna lämna en liten kommentar eller skicka ett DM. Ta hand om er fina ni!

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Ta hand om dig!! Och va rädd om dig! ❤️

nouw.com/beattriicee
celinelundqvists
celinelundqvists,

Åh nej du ska inte känna att du tar upp någon annans plats! Behöver du hjälp så gör du det, och då måste man få vara lite självisk, kram på dig <3

nouw.com/celinelundqvists