SAKER DU INTE FÅR HA PÅ EN PSYKIATRISK AVDELNING

Det här inlägget är skrivet av mig som inte har någon akademisk utbildning. Jag kan inte säga det för många gånger, för det är så viktigt. Det här är baserat på MINA erfarenheter och alla har olika erfarenheter samt att olika avdelningar och vårdgivare har olika regler. Jag har varit på tre ställen och tänkte ta upp de vanligaste. Återigen - kom ihåg att jag inte är en expert. Jag är bara en tjej som gått igenom en del.

1. Rakhyvel - behöver jag säga mer? Var beredd på att bli hårig!

2. Allt som har med snören att göra - Inklusive snören i tjocktröjor och mjukisbyxor. Så om du ska till en avdelning med dessa regler - se till att inte ha på dig eller med dig sådana eftersom det är ett helvete att få in dem igen och samtidigt svårt att ha byxorna på plats. Skor med skosnören brukar också hamna i förrådet bakom den låsta dörren. Här ingår även laddare och andra sladdar.

3. Medicin - ännu en självklar regel. Personalen måste veta vad som finns i din mage och återigen, jag tror inte att jag behöver förklara mer.

4. Allt som är gjort i glas - Deodorant, nagellack, spegel osv.

5. Pennvässare - Det bästa sättet att få tiden att gå kan vara att sysselsätta sig med olika saker, vilket innebär målning. Det kan bli lite tråkigt när pennorna börjar ta slut, så ett tips är att ta med tuschpennor eller andra som inte behöver vässas.

6. Gitarr - Tro det eller ej! Det stör inte bara andra patienter, de har också strängar. Vilka kan lossas och användas till mindre bra saker.

7. Pincetter - Precis som rakhyvlar, var beredd på att bli hårig.

9. Påsar - kvävningsrisk.

10. Burkar med läsk - det är lätt att ta bort den där flärpen på toppen och den är vass.

Jag hoppas att det här inlägget ger någon lite förberedelse inför inläggning. Ta hand om er, och vad ni än gör - det finns hjälp att få och du är inte ensam!

Ni får gärna dela med er av allt jag missat! Kram


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Så himla fint att du delar med dig av det här till andra ❤️ Kram

nouw.com/happym
beattriicee
beattriicee,

Det är verkligen saker som jag förstår men också kan vara jobbigt speciellt om man inte får ta med sig. Snällt att du delar med dig! ❤️

nouw.com/beattriicee
Blondina
Blondina ,

De där minns jag från då jag läste inom psykiatrin och psykologi - de där va de första sakerna lärarna nämnde ang vad man inte får ha där 😊

nouw.com/blondina