DEPRESSION - NÄR INGET ÄR SÄRSKILT KUL LÄNGRE

Vad innebär det att vara deprimerad? Att drabbas av en sjukdom som heter depression? Jag kan bara prata utifrån mig själv, och för mig har det varit väldigt olika genom åren. Många slänger med begreppet, och jag förstår varför. Det är faktiskt mycket okunskap i samhället kring just psykisk ohälsa, och vi måste prata mer om det här för att få bort tabut.

Min historia med depressioner? Det började innan min tidiga tonår, men jag fick ingen diagnos förrän ett par år senare. Det var nog ganska självklart att jag hade drabbats av en depression, och jag har lidit av både djupa depressioner med självmordstankar, men även måttliga depressioner där jag inte såg någon framtid för mig. Jag har varit både likgiltig, då jag inte kände någonting, men även extremt ledsen.

Jag har gått i både terapi och läkemedelsbehandling sedan ungefär 7 år tillbaka. Har jag blivit bättre? Definitivt, men i vissa perioder kommer jag in i nya depressioner, och jag har lärt mig att de är oundvikliga. De kommer alltid tillbaka, men jag har lärt mig att be om hjälp i tid.

De första tecknen jag ser när jag har ett återfall, det är att jag inte orkar göra det jag brukar orka. Jag känner ingen lust till att träffa vänner, familj eller exempelvis städa. Självskadebeteendet kommer ofta tillbaka och mina ätstörningssymtom ökar. Att bryta redan där, det är viktigt för att förhindra ett totalt nedbrytande av mig.

Hur kommer nu min framtid se ut? Jag har precis avslutat min ätstörningsbehandling och ska träffa en ny läkare snart, då jag kommer vara helt ärlig med de svårigheter jag fortfarande lider av. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men jag skulle vara väldigt tacksam om jag kunde få en ny samtalskontakt, eller kontakt med min gamla psykolog igen.


Jag hoppas att ni får en fantastisk dag!

Tveka inte att höra av er, kontaktuppgifter finns längst ner!


Gillar

Kommentarer

Ylva_Dandy_Lion
Ylva_Dandy_Lion,
Önskar din dag oxå blir bra nu ❤️❤️❤️
nouw.com/ylva_dandy_lion