CONCERTA - VÄGNING, BLODTRYCK OCH BESKED (CS-kontroll)

Jag vill varna dig som mår dåligt och tycker att det kan vara triggande att läsa om just detta angående vikt och sådant. Snälla, ta hand om dig och läs inte!

Jag har idag varit på CS-kontroll. Alltså uppföljning av medicin en tar vid ADHD. Jag själv äter Concerta och har bara startdosen den här gången. Jag har tidigare testat men gått ned i vikt av den trots bra matintag. Kan vara en slump också, jag vet inte. Jag tycker inte att det går att jämföra två vikter, jag tycker en ska utgå ifrån flera vägningar. Min underbara sjuksköterska ville att jag skulle lägga in mig, men jag berättade att jag lätt blir triggad och äter mindre där. Jag lovade att åka dit om min ångest ökar dock. Men jag vill inte åka dit och råka gå ned i vikt för att jag blir så osäker när det gäller portioner och då tar i underkant istället. Då drar de in medicinen direkt.

Så vikten var lite nedåt. Har ätit 18 mg under en veckas tid. Jag har tidigare kommit upp till 36 mg men sjuksköterskan tror inte att läkaren vill höja dosen av Concerta om jag inte går upp i vikt. Så idag har jag mest varit ledsen, för jag har inte försökt att gå ned i vikt. Snarare tvärtom. För medicinen gör ju att jag mår bättre och jag vill inte må ännu sämre igen om de tar den.

Blodtrycket var bra. Pulsen var som vanligt, runt 100 slag per minut. Jag är en stressad person, så det är inte särskilt ovanligt. Brukar ha en vilopuls på ungefär den nivån också. Men det är kontrollerat med ultraljud och blodprover och de hittar ingen annan anledning förutom stress och ångest.

Om ni har några bra erfarenheter(eller dåliga) när det gäller Concerta och annan ADHD-behandling så får ni gärna dela med er. Ta hand om er!

Gillar