Dagarna som varit

Vi har ju haft ett par magiska dagar här nere. Vintern kom och hälsade på och jag hoppas SÅ att den snart är tillbaka igen.

Jag har dock haft svårt att njuta fullt ut av det, eftersom visdomstanden rök och jag mest gått på sparlåga ett par dagar. Men jag har eldat i kaminen, tittat på småfåglarna när de ätit av maten som Dante och jag ordnade åt dem och njutit vinterluft när jag släppt ut hästarna. Ungefär så.

För vädret har ju som sagt varit magiskt. Rimfrosten har legat på allt och gett ett vitt täcke över allt det grå. Igår dalade det dessutom ner några snöflingor och det var svårt att avgöra om Dante eller jag var lyckligast!

Ser ni fågelmaten på högra bilden, hängande i pergolan? Små, men söta och fåglarna verkar uppskatta - ändå viktigast. Dessutom kan vi stå innanför och titta på dem, utan att störa och de kan äta i lugn och ro, utan att oroa sig över katter eller jakthundar ;) Men mina stackars chokladblommor blir nog inte äldre... På vänstra bilden kan man kaaanske se med ett tränat öga, att det snöar ute ;)

Jag fick nästan ont i magen, när jag släppte ut hästarna en morgon, när det fortfarande var lite mörkt, men himlen började bli ljus. Det var kallt och så vackert. Trädet på den vänstra bilden är en Rönnsumak, Miltons träd i trädgården. Dante har också ett, fast på ett annat ställe.

Högra bilden är ute i hästhagen. Sådana dagar gäller det att mata hästarna ordentligt, så de håller värmen och så de inte går och äter en massa annat. Och tjocka täcken på, det behöver pensionärerna sådana här dagar.

Men så kom jag ju på att jag glömt mitt stackars citrusträd ute. Jag bar in en frusen klump och tänkte att jag kan ju ge det en chans? Men vad tror ni, helt kört eller? Men vintern, när det faktiskt ÄR vinter - det är ändå livet! ♥

Gillar

Kommentarer