Header

Jag tror att alla vet vad jag gör på min fritid. Det enda jag egentligen gör är att spela TERA. Finns typ inge annat som jag gör om dagarna efter jobbet, om jag nu har jobb vill säga. Så ja... Det finns inte riktigt något mer att säga om min Fritid om jag ska vara ärlig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åhnej... Jag vet inte... Jag läser ju så många böcker hela tiden att jag inte har någon som är den absolut bästa boken jag har lät. Det brukar lixom hända att den boken jag senast läste ut, det är den bästa boken jag läst. Jag är rätt kluven i det här ämnet. Jag vet ju lixom inte vilken bok som är bäst... Men i sånna fall måste jag nog säga att den bästa boken jag har läst, på sistone, är Ordeal som är en självbiografi skriven utav Linda Lovelace. För de som inte vet vem Linda Lovelace är så kommer jag att skriva ett inlägg om henne (om jag inte redan har gjort det). Boken handlar om henne och hennes liv från det att hon var ungefär 21 till det att hon var 30 kanske. Minns inte riktigt hur gammal hon var under den tiden som hon skriver om. Tror dock att det är någonstans däremellan.

Att läsa den här boken fick mig att må illa ibland. Speciellt när man fick reda på hur hennes man behandlade henne. Om hon sa nej till att ha sex med andra män så kunde hon bli misshandlad och tvingad till att ha sex med dessa männen. Han tvingade henne att gifta sig med honom så hon inte kunde vittna emot honom i rätten. Ja, mannen hon som tyckte mycket om i början visade sig vara den mannen som skulle förstöra hennes liv.

Denna bok är så gripande och ju mer man kom in i boken desto svårare blev att lägga ifrån sig den. Jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig den. JAg ville så gärna hitta mer dokumentärer om henne och vad hon gick igenom. Finns en film på Netflix som heter '' Inside Deep throat '' som handlar till viss del om henne. Däremot handlar den mest om vad som gjorde henne känd. Det finns ockås en film som utspelar sig utifrån den här boken som heter '' Lovelace '' där bland annat Amanda Seyfried är med.

När man förstår vad Linda gick igenom dessa år hon var tillsammans med Chuck Traynor, då blir man nästan mörkrädd. Blir så rädd över att detta fortfarande händer för både män och kvinnor. Att bli tvingad till saker som man inte alls känner sig bekväm med. Man får dock tänka på att hon levde under 70-talet där kvinnor inte hade så mycket att säga om. Det är en viss skillnad med nu och då. Däremot så behövs ju en klar förbättring numera också.

Så för er som älskar att läsa självbiografier så rekommenderar jag verkligen den här boken. Tror att den heter Skärseld på svenska?

Likes

Comments

Detta är en liten svår fråga. Jag vet inte riktigt hur jag tolka den. Är det mitt utseende eller hela mig som jag ska berätta om? Ingen aning men jag försöker väll så gott jag kan att förklara hur jag ser mig själv.

För det mesta så tycker jag att jag ses som en glad person. Dels för att jag väljer att enbart visa det för mina vänner. Känner inget behov av att visa när jag är ledsen eller upprörd över något. Jag tycker själv att jag är rätt duktig på att hålla undan mina riktiga känslor socialt. Vill jag vara glad och framstå som glad, ja då gör jag det. Har fått höra att jag är svår att tyda när det kommer till mina känslor. Men det är just så jag vill ha det. Vill inte att folk ska veta vad jag känner. Så på ett sätt är jag väll endå rätt stolt över att jag ''gömmer'' hur jag mår. Men det betyder ju inte att det inte finns människor som vet hur jag känner. Berättat för vissa men på sistone har jag haft svårt att lita på folk. Så jag väljer att framstå som en glad och kanske lite galen person.

Alltså åh vad jag inte vet vad jag ska skriva. Min enga bild utav mig själv är att jag skrattar åt det mesta. Jag kan ha så roligt i flera timmar när jag ser en Vine eller en bild. Jag ser mig själv som väldigt lättroad. Kanske nästan lite för lättroad. Många vet lixom hur de ska få mig att börja skratta. Vad spelar det för roll egentligen? Hellre att jag gråter av skratt än att jag gråter utav något annat. Eller hur?

Hur ser jag mig själv mer då? Eeeeh... Jag har faktiskt ingen aning. Jag brukar inte riktigt tänka på mig själv ifrån andras perspektiv. Bara att jag är någon som skrattar och är glad väldigt mycket men... Eh?

Likes

Comments

Vem är jag egentligen? Ja, det är väll det jag ska försöka klura ut att berätta nu antar jag. Problemet är att jag inte riktigt vet vem jag är än. Jag försöker fortfarande hitta mig själv och vad jag är menad till att göra. Kanske kommer jag aldrig någonsin att hitta svaret på vem jag är. Däremot vet jag det här om mig själv;

Jag är 19 år och bor nästan mitt i Stockholm. Jag föddes den 3:e augusti 1996. Jag växte upp i en rätt mysig liten förort. Däremot har jag flyttat rätt mycket under mina 19 år. Det började vid 12 års ålder, sedan dess har jag flyttat i nästan 5 år till olika ställen. Men nu tänker jag inte flytta än på ett tag. Om jag inte får möjlighet att flytta till USA förstås.

På fritiden sitter jag och gör ingenting egentligen. En vanlig dag i mitt liv brukar oftast utspela sig på att jag jobbar i ett par timmar för att sedan sitta hemma och spela TERA innan jag går och lägger mig. Det är ungefär så mina dagar ser ut numera. Jag tog studenten i år och sökte inte till Högskola till hösten. Däremot har jag sökt till våren.

Jag är väldigt intresserad i människan och våra känslor. Varför vi beter oss så som vi gör. Hur det kommer sig att våra känslor ibland tar över vårat beteende? Vart kommer ens allting ifrån? I grund och botten så tror jag att jag inte riktigt förstår mig på mänskligheten. Jag förstår inte riktigt hur vi fungerar och varför vi gör som vi gör. Ibland har jag även svårt att tyda vad människor tycker, vilket gör mig osäker i mig själv. Speciellt när jag inte riktigt vet hur jag ska hantera olika situationer. Så jag sökte in till psykologi 1 för att veta bättre om vårat undermedvetna och allt som ligger i grunden till vårat beteende.

Dessutom sökte jag in till Engelska. Jag pratar mer engelska än svenska varje dag och känner att jag behöver utveckla mitt språk, bli bättre på grammatiken och nästan allting. Jag kan inte säga att min engelska är krasslig. Men jag vet att jag kan bli så mycket bättre på min engelska. Jag vill kunna ta upp en tidning och kunna läsa exakt allt och kunna förstå allting utan att behöva fråga om hjälp eller använda mig utav translate. Så vi får hoppas att jag kommer in på någon utav dessa kurser, för det här är verkligen något jag älskar.

Framtidsplaner? Eeeh... Jag har inga tror jag. JAg lever lite i nuet och försöker att inte planera så mycket inför framtiden. Däremot vet att jag vill bo i ett annat land. Varför bo i tråkiga Sverige när det finns en hel värld som man kan bosätta sig i? Nä, att bo i Sverige har aldrig varit något jag riktigt velat. Men det nu på senaste tiden som jag verkligen förstått att jag inte vill bo här. Så jag ska plugga mig till en utbildning och examen och sedan ge mig ut i världen och hitta mitt hem.

Jag tror egentligen det var allt det viktiga om mig som man behöver veta?

Likes

Comments

Hej vännen!
Hur mår du? Jag mår väl sådär. Mensen kom i helgen så jag har absolut inte gjort ett dyft i helgen. Har mest legat i sägnen och accepterat mitt öde. Ödet att vara en livmoderbärare för resten utav mitt liv. Finns lixom inte så himla mycket jag kan göra åt det. Jag tror att jag har sovit bort hela helgen. Har ju som sagt bara legat i sängen och driftat bort i sömn. Ibland har jag vaknat, tittat till mobilen ifall något ville mig något men annars har jag somnat till igen. Min kropp blir så himla utmattad utav all smärta den måste ta under mensen att jag tuppar av så fort jag blundar nästan. Så därför valde jag att inte göra något speciellt i helgen. Spelade däremot lite tera och försökte att hjälpa Elliot att få ett sorts material han behövde för sitt vapen.

Fick sms i morse där de undrade om jag kunde jobba idag och imorgon. Sa jag och insåg att jag kommer jobba 7,5 timme de här två dagarna. Men det är så värt det. I slutet utav veckan kommer jag ha tjänat ihop så otroligt mycket pengar, mer än vad jag är van vid. Då är detta också bara en vecka som jag tjänat ihop allting på... Nu kom fruktbudet så sitter och äter på ett äpple. Är inte direkt så himla hungrig, mest gott att äta äpple nu för tiden. Slutar 17:30 idag så vi får se vad jag gör när jag kommer hem. Troligtvis kraschar jag på sängen och somnar till jag vaknar vid 03:00 igen eller något, skit kul. Jaja, ha det bra.

Likes

Comments

Hej vännen!
Ännu en dag med jobb. Den här gången blev det 'bara' 6 timmar. Men det är ändå rätt skönt att ha någonting att göra under dagarna som går. Bättre det än att sitta hemma och glo på ingenting om man säger så. Jag vaknade rätt tidigt och fick ett sms där min chef sa att de fanns jobb. Åke till jobbet rätt tidigt och har varit här i säkert 1,5 timme nu skulle jag tro. Bara 5 timmar kvar att jobba. Tror faktistk att denna dagen kommer att bli hyfsat lugn idag. Det är måndag, folk är slöa och trötta... Eller ja, jag vet jute inte hur många kunder det är som kommer att behöva checka in sig. Det återstår att se helt enkelt.

Jag har dock ingen aning om vad jag ska göra efter jobbet. Slutar vid 14 och efter det har jag verkligen ingenting att göra annat än att åka hem. Kanske ska städa mitt rum lite. MEn det är så svårt att städa mitt rum känner jag. Låter jätte konstigt men har lixom flyttkartonger kvar i rummet och det ser stökigare ut än vad det faktiskt är. Diska får jag väll också ta och göra. Samt tömma soppåsen. Men eh ja... Annars blir det väll lite TERA när man kommer hem. Om någon är inne det vill säga.

​Men hörrni! Såg den här artikeln på DN.se och kunde inte hjälpa bli att bli frustrerad. Det är väll självklart att det ska införas förbud emot att titta på sin mobil och faceboka, när ditt barn gör en otroligt viktigt del utav sin utveckling. Att man ens ska behöva förbjuda något sånt självklart är bara korkat. Man ska inte behöva förbjuda sånt här när det redan är självklart. Vad i din telefon är så mycket viktigare än att ditt barn lär sig att simma? Att någon skriver vad dem åt till middag kanske? Nej juste, lägg ner telefonjäveln och kom ihåg att du har ett barn att ta hand om. Även om det här inte är din uppväxt, så är det fortfarande så ditt barn kommer komma ihåg sin egna uppväxt.

Men jag har också märkt att de flesta föräldrar faktistk spenderar mycket tid till att glutta på telefonen. Vuxna blir så himla inne i telefonen att det missar vad som händer i verkliga livet. Finns säkert många föräldrar som missat sitt barns framsteg. Nej usch, jag blir så irriterad på dagens föräldrar som sitter med näsorna fast klistrade i mobilen. Skärp er. 

Likes

Comments

Hej vännen!
Ojoj, bloggen hamnade i kläm nu när jag inte riktigt hade så himla mycket att skriva om. Har inte jobbat på nästan 2 veckor. Men imorse blev jag inringd och fick äntligen jobba. Har däremot inte sovit något inatt så det här ska bli spännande. Jag tror i alla fall att jag har fokusen igång. kom lite för tidigt till jobbet också men ärsch. Får dessutom sitta vid den receptionen som jag känner till mest/känner mig mest bekvämast med att sitta i. Hon som jag jobbar med sa det också. Det var tänkt att jag skulle sitta i den andra receptionen egentligen men hon sa att det var bättre att jag skulle sitta här. Det skulle tydligen vara mycket mera spring i den andra och mer att fixa så ja, jag hamnade här helt enkelt.

Jobbar även 9 timmar imorgon så idag blir det verkligen att gå och lägga sig tidigt. Får inte stanna uppe senare än 2... hehe. Kommer jag lyckas att hålla det? Det vette fan, det återstår att se antar jag. Tror inte heller att det är något speciellt som händer heller. Ska nog i alla fall försöka att läsa ut den boken jag håller på att läsa ut nu. Läser en bok om en tjej som har en onaturlig, vad jag tror, sjukdom. Vet inte ens om den finns på riktigt. Jag tror faktiskt inte att den finns på riktigt. I alla fall, Alison ser färger när någon uttrycker sig, bokstäver smakar och har personlighet. Ja, den är lite svår att förklara så det bästa jag kan säga är att ni borde läsa den själva. Finns på biblioteket, om inte jag har lånat den såklart, hehe.

Once upon a time there was a girl who was special.

This is not her story.
Unless you count the part where I killed her.Sixteen-year-old Alison has been sectioned in a mental institute for teens, having murdered the most perfect and popular girl at school. But the case is a mystery: no body has been found, and Alison's condition is proving difficult to diagnose. Alison herself can't explain what happened: one minute she was fighting with Tori -- the next she disintegrated. Into nothing. But that's impossible. Right?

Likes

Comments

Hej vännen!
Sitter på jobbet nu och känner mig helt trött. Började 8:00 idag men jag valde att komma nästan 20 minuter för tidigt. Dels för att jag ville hinna ta mig från bussen men också för att kunna logga in och se till så att jag gjort rätt. Beskrivningen över hur jag öppnade receptionen var rätt enkel. Däremot vet man ju såklart inte om det kan bli något strul när man väl startar allting.

Igår var en sån lång dag. Börjar 11:00 och ska sluta 17:30. Redan tidigt på dagen kände jag hur mensvärken kom krypande. Med panik i kroppen så går jag på toa flera gånger, eller ja, de gångerna som jag kan gå på toa. Självklart kom den när jag inte ens hade på mig någon binda. Inte heller hade jag någon med mig i väskan. Panikslagen som jag var, att bloda igenom, så var det otroligt skönt att komma hem och veta att det inte har hänt. Valde att inte åka och träffa farmor igår, utan åkte direkt hem efter jobbet. När jag kom hem så duschade jag och tog på mig de skönaste men också varmaste mjukiskläderna som jag kunde komma åt. La mig i sängen med en värmekudde på magen och täcket virrat om mig. somnade på en gång och vaknade inte igen förrns vid 5 på morgonen. Så jag fick mig en rejäl sömn! Däremot fick jag inte så mycket tid till att spela... Men jaja, det är ju en ny dag idag!

Idag fick jag sluta 13:30. Känns rätt skönt att få börja tidigt och sluta tidigt. Då har man mycket mer tid att kunna göra saker vilken känns skönt. Ska gå och köpa några skor som jag behöver, lite mer vinter/höst skor antar jag. Har rätt kalla skor så behöver skor som passar säsongen. Verkar i alla fall bli en helt lugn dag idag på jobbet.

Kram
Johanna

Likes

Comments